acca5 17.09.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 jak ustalić program widzeń dzieci z tatą; no właśnie jak bo muszę ustalić a nie wiem jak się do tego zabrać; może na priv ktos mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.09.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sąd z reguły wyznacza np. co drugi weekend sobota od 15 do 19 i według mnie to jest barbarzyństwo dla ojca i dla dziecka według mnie koniecznie co tydzień jeden dzień w weekend na cały dzień (bądź co drugi weekend na cały weekend) i dodatkowo jedno popołudnie np. w środę to trudne chwile dla wszystkich .... lepiej nie utrudniać kontaktu z ojcem , wręcz przeciwnie .... niech zabiera jeśli chce częściej, np. na zakupy no chyba , że ojciec jest nieodpowiedzialony , pije lub jest jakiś agresywny - wtedy rzadziej i pod Twoim okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.09.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Moj znajomy wywalczyl w sadzie co drugi weekend (caly), miesiac wakacji, tydzien ferii i po jednym dniu z kazdych swiat. Ale to jest kwestia dogadania sie pomiedzy bylymi malzonkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.09.2008 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no właśnie, nieodpowiedzialny, pija też nieodpowiedzialnie, dzieci go kochają ale chcę mieć kontrolę nad nim mądrze i z rozsądkiem , Boże czemu to takie trudne muszę napisać pismo wstępne dla adwokata i właśnie myslę jak to napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.09.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no właśnie, nieodpowiedzialny, pija też nieodpowiedzialnie, dzieci go kochają ale chcę mieć kontrolę nad nim mądrze i z rozsądkiem , Boże czemu to takie trudne muszę napisać pismo wstępne dla adwokata i właśnie myslę jak to napisać. a czy to nie gra głównej roli??? czy boisz się że rozpije dzieci? regulowanie orzeczeniami sądowymi kontaktu z rodzicem to najgorsze wyjście z mozliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.09.2008 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 to nie ja wymyślilam lecz on ja dostałam zawiadomienie o tym więc musze się do tego ustosunkować, on mieszka z nami ale jak ma 4 dni wolne na spedzenie czasu z dziećmi to spędza go z nową Panią, a dzieciom poświęca 3 godziny po czym oddaje je niani i dalej do laski, na zapytanie dlaczego usłyszałam wielokrotnie że ona jest równie ważna jak dzieci, ale głosno mówi jak je kocha, elaborat mogę pisać i mam kupe takich przykładów, nie wystapię o zmniejszenie mu praw bo szkoda dzieci- one go kochają zwłaszcza córka. ma do mnie pretensje że nie puściłam ich z nim do Turcji -miał 2 tyg urlopu-last minnute i poświęcił go tylko Pani, dzieci mu nie dałam bo jak sami byliśmy za granica to on tylko all inclusive z kieliszkiem w ręce i powroty o 5 rano do pokoju hotelowego a ja z dziećmi stąd moje obawy- laska obca nic tu nie zmieni dopóki się nie przekonam. to on wspomina o pomocy mi jak będe miałapracę ale jak jest potrzebny to wlaśnie słyszę że ma inne plany- dużo mówi , jeszcze więcej obiecuje ale nie robi nic. mieszka w moim własnym mieszkaniu, nie łoży na dom i nie opiekuje się dziećmi tak jak się deklaruje , a jest tu bo "martwi się o dzieci" niedługo ma się podobno wyprowadzić. ten stan trwa już 6 msc. alimenty -500zł na oboje i stale wypomina że na nie daje kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.09.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 słuchaj ...jest nieodpowiedzialny - może i tak ale krzywdy dziecku pewnie nie zrobi i zrobić nie da pije .... przychodząc po dziecko do Ciebie widzisz czy jest trzeźwy czy pijany .... jeśli trzeźwy to pewnie nie zabierze dziecka do baru i się przy nim nie upije ....kontrolujesz sytuację no bo przeciez wdzisz go kiedy dziecko odbiera i kiedy dziecko oddaje ....nie wierzę, ze po latach wspólnego życia nie rozpoznasz czy jest wypity czy trzeźwy zresztą możesz u jak najbardziej powiedzieć: "słuchaj .... jeśli zdarzy się, że w czasie obecności z dzieckiem piłeś, bądź przyjdziesz po dziecko wypity to pójdę z tym na policję i do sądu bo bezpieczeństwo dziecka jest dla mnie najważneijsze" kontaktów nigdy nie zabraniaj, nigdy nie ograniczaj .... bo kiedyś się to na Tobie zemści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.09.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 a co mam zrobić w sytuacji jak zabiera dzieci a każe mi po nie sobie przyjechać o godz.22,30 bo tak kończe pracę a on mi m,ówi że jak chcę je sobie mieć to mam sobie po nie przyjechać bo on wlasnie wypił piwo i nie chce mu się ich wozić, właśnie jak to mam rozgryżć, on wtedy jest ok. 30km od domu; chodzi mi o takie nieodpowiedzialne sytuacje, jak najbardziej niech będzie z nimi zwłaszcza na zakupach tylko że ich tam nie zabiera a jak ma coś kupić to mówi że nie było rozmiaru.Boże czemu to takie skomplkikowane, nie puszczę go z nim za granicę bo naprawdę się boję o dzieci-bo tam juz nie mam kontroli. i nie przyjadę sobie po nie jak on wypije, a pije jak w amoku, wczoraj wypił butelke koniaku i wlazł do łóżka dzieckao 3 w nocy budząc je a ona wszak szła do szkoły rano.zasnął w ubraniu w jej łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 każe po dzieci przyjeżdżać??? .... właśnie po to te zapisy sądowe (żeby chronić dzieci i porządek) - sędzia uściśla :ma zabierać dziecko z domu matki o 16 i odwozić do domu matki o 19 ... i nie ma totamto ...trzeba być konsekwennym - on ma wiedzieć że tak jest w orzeczeniu i jeśli się nie dostosuje i dzieci nie będą na czas w domu to wezwiesz policję - i nie mają to być groźby - jeśli tak postąpi Ty masz wezwać tą policję po to, żeby wiedział że miękka nie jesteś a on ma się reguł trzymać ....gwarantuję Ci, ze jeden raz mu wystarczy Jeśli jest taki nieodpowiedzialny to za granicę też bym dzieciaków z nim nie puściła (moja córa jeździła do niego z dziadkami, więc była pod opieką). Kochana ...wszystko na rozprawie powiedz ... powiedz, ze nadużywa alkoholu , że martwisz się o dzieci i żeby sąd nakazał zakaz spożywania alkoholu przez niego w obecności dzieci . Nie wiem, czy jest to możliwe ale spróbować zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 17.09.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 spytaj wogule dzieci czy chca sie widywac z ojcem.naświetl im sprawe jak moga wygladac taki spotkanie jesli on pije a mysle że pijanego nie lubia go ogladac .ja np. to tak sredniio chcialem bo i po co.mimo ze byłem gówniarz to swoje wiedzialem i w bajki nie wierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 15.06.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Daggulka ma rację. Znajoma rozwiodła się z facetem nadużywającym alkoholu i dzięki temu, że "widzenia" z dzieckiem są ściśle określone przez sąd, facet musi być trzeźwy, bo inaczej złamie wyrok sądu i będzie miał problemy.Po to są sądy - żeby rozwiązywać problemy za ludzi, którzy sami ich rozwiązać między sobą nie potrafią.I jak tam Acca5? Dogadaliście się co do spotkań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.06.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Moj znajomy wywalczyl w sadzie co drugi weekend (caly), miesiac wakacji, tydzien ferii i po jednym dniu z kazdych swiat. Ale to jest kwestia dogadania sie pomiedzy bylymi malzonkami Potwierdzam - to bardzo częsty scenariusz. Warunki musisz Acca dokładnie określić (trzeźwość i przywożenie dzieci również - nie zapomnij, bo co określisz na papierze tak będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.06.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Hej właśnie dopiero czekam na tę sprawę-wnisiona niecały miesiąc temu, zbieram ciągle argumenty i się przygotowuję wraz z adwokatem; za to ciągle mam szantaż, granie na uczuciach dzieci i moich. Dopiero po roku skończyła sie sprawa o podział majątku- całkowicie na moja korzyść- wobec czego jego wściekłość przekracza jego malutki rozum. Musiałam czekać na te sprawę bo on na złość ciągle coś w podziale o majątek cos wymyślał. Prowadzenie dwóch spraw jednocześnie przekracza moje siły.( psych i finansowe również) Mieszkam z dziećmi w moim mieszkaniu, on maci 1x na 2 tygodnie, poza tym wiele rzeczy robi na pokaz. A mam i dom- przeprowadzam sie pod koniec roku- obecnie ogłosiłam sprzedaz mieszkania. dzieci sie cieszą bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 15.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 tak nieco odbiegając ---------> szkoda niekiedy, że rozwodząc się z małżonką, facet równocześnie "rozwodzi się" i z dzieckiem/dziećmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 15.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A mam i dom- przeprowadzam sie pod koniec roku- obecnie ogłosiłam sprzedaz mieszkania. dzieci sie cieszą bardzo. życzę, aby wam się żyło spokojnie w nowym domu powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.06.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 tak nieco odbiegając ---------> szkoda niekiedy, że rozwodząc się z małżonką, facet równocześnie "rozwodzi się" i z dzieckiem/dziećmi Tutaj faceci niewiele różnią się od zwierząt. Samiec, który ma nową samicę, opuszcza "stare" gniazdo i wszystkich jego mieszkańców. Ma nowe gniazdo i nim się zajmuje. Smutne, ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 chciałabym się kiedyś dowiedzieć, co tak naprawdę czuje facet, gdy nie ma kontaktu z własnym dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Każdy pewnie czuje inaczej, ale ja znam takiego, który najpierw się spotykał z dzieckiem "zgodnie z umową". Potem zaczął odpuszczać z różnych powodów.....a potem olał temat. Mówił, że szkoda, ale nie robił NIC żeby to zmienić. A dziecku u matki działa się krzywda.... Od razu mówię, że to tak apropo pytania poprzedniczki o uczucia, bez związku z tematem wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A ja znam takiego, co pomimo braku ślubu ( i rozwodu i alimentów i wyroków), wielu lat od rozstania nadal wychowuje własne dziecko (tak, wychowuje) wspiera, odwiedza, zabiera na wakacje, wyciąga z tarapatów i płaci (ale specjalnie napisałam to na samym końcu) pomimo, że ma juz swoje "nowe gniazdo", kobietę i dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Daggulka ma rację. Znajoma rozwiodła się z facetem nadużywającym alkoholu i dzięki temu, że "widzenia" z dzieckiem są ściśle określone przez sąd, facet musi być trzeźwy, bo inaczej złamie wyrok sądu i będzie miał problemy. Po to są sądy - żeby rozwiązywać problemy za ludzi, którzy sami ich rozwiązać między sobą nie potrafią. I jak tam Acca5? Dogadaliście się co do spotkań? TZW widzenia nie są przymusowe i facet nie idąc na spotkanie z dzieckiem nie łamie wyroku sądu. Facet może spotykać się z dziećmi i ma do tego prawo. Jednak siłą go do widzeń zmusić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts