gtartur 17.09.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czy są jakieś specjalne listwy przypodłogowe do łazienek, na połączenie ściany z kg i podłogi z terakoty? Pytałem w kilku sklepach, ale nic nie słyszeli, proponują listwy takie jakie się daje do paneli. Mi tam takie rozwiązanie nie przeszkadza, ale żonie nie pasuje i chce coś „niższego”. Dodam jeszcze, że pasek z glazury nie wchodzi w grę.Poniżej zdjęcie łazienki (chodzi o białą ścianę po lewej stronie) http://images42.fotosik.pl/11/feb39c58b917f39amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qasi79 17.09.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no ja właśnie dałem listwę taką jak przy podłodze tylko w odpowiednim kolorze i musze powiedzieć, że wygląda nieźleniewiem jak inaczej to można wykończyć ... bo jak np ścierasz mopem to przynajmniej przy listwie jedziesz a tak to jak coś małego by było to byś ścianę mazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 17.09.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A nie lepiej było dać na ścianie kolankowej płytkę (np.tę brązową w nawiązaniu do sąsiednich ścian ) i nie byłoby problemu - listwa musi być faktycznie na tyle wysoka aby zabezpieczyć ścianę przy sprzątaniu (mimo lateksowej farby). Miałem ten sam dylemat (łazienkę niemal identyczną ) i dałem płytki na wszystkich pionowych ścianach. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.09.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Listwy są różne i szersze i węższe, ale zawsze jest to inny, dodatkowy element. Nie wiem czy cokolik z płytek podłogowych nie byłby najpraktyczniejszy, a na pewno by pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 17.09.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Są też listwy ozdobne wykonane ze styropianu. Stosuje się je na przykład aby zasłonić dylatację pomiędzy jednym a drugim budynkiem. Można je później pomalować na dowolny kolor. Ale to trochę newralgiczne miejsce styk podłoga ścian. Styropian łatwo uszkodzić. Na dodatek to łazienka i musi to być wodoszczelne. Ja bym jednak spróbował zastosować cokolik z terakoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 17.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 jedyne rozsądne rozwiązanie to cokól z plytek.mozna sie jedynie pokusic o jego wpuszczenie w sciane zeby nie wystawał .ja robie tak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 17.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ja mam wszedzie cokoly z plytek zakonczone u gory aluminiowa listwa dekoracyjna, wyglada niezle i spelnia swoja role:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak wygląda taka listwa? Masz może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtartur 18.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A nie lepiej było dać na ścianie kolankowej płytkę (np.tę brązową w nawiązaniu do sąsiednich ścian ) i nie byłoby problemu obawiam się, że nie bo krzywo podwiesili mi płyty i z drugiej strony ściana obniża się. Jak bym dał płytki to by jeszcze bardziej było widać partactwo. ja mam wszedzie cokoly z plytek zakonczone u gory aluminiowa listwa dekoracyjna, wyglada niezle i spelnia swoja role:) A mógłbyś wrzucić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio20 18.09.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 cokoly ladnie wygladaja daja wykonczenie podlogi.a przy suficie mozna dac cwierc walek styropianowy ladnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 odświeżam tematmam podobny problem. Jaki i z czego dac cokół, jeśli nie chcę kłaść płytek na ścianie? Ucięte płytki wyglądają chyba nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts