_Robert_K 17.09.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mam do zabudowania "fornt" domu ( facyjatke, wykusz ). http://images32.fotosik.pl/44/d4f557b8ec3b3197.jpg Wymyśliłem sobie że zrobie to tak : 2 x OSB 12mm + styropian 5 cm + siatka/klej Ale czy mozna przykleić styropian do OSB zwykłym klejem do styropianu np. Isolbet, Kerakoll itp, czy lepiej np. klejem do płytek Atlas Plus ?? PZD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 17.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Kleiłem zwykłym klejem Atlasa do siatki i styropianu. Żeby lepiej trzymało klej roztarłem pacą metalową taka z ząbkami jak do klejenia płytek. Płyta zaciągnięta klejem na całej powierzchni. Do tego kupiłem podkładki do papy i wkrętami jeszcze styro do OSB (zamiast kołków)Nie miałem pomysłu jak to inaczej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 17.09.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Najpierw pomaluj OSB specyfikiem CERPLAST. Z tak uzyskanym podłożem możesz robić praktycznie wszystko. Glazura, styropian i inne. Cerplast tworzy na płycie OSB powierzchnię szorstką i przyczepną. Wszystko można do tego przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.09.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Styropian do nienasiąkliwych podłoży można kleic tylko - klejami dyspersyjnymi np. Relius - Flexkleber DK lub BASF Prince Color Z301 DK- nadają się też kleje poliuretanowe np. Collastik - ale to dość drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.09.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 kleje poliuretanowe w piance + wkręty z kołnierzem do ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 21.09.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Jednak zdecydowanie polecam Cerplast.Możesz nim pomalować OSB a nawet glazurę i uzyskujesz powierzchnię szorstką, do której możesz przykleić wszystko co Ci się zamarzy.Styropian, nową glazurę na Atlas i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 21.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Pianka do klejenia styro.Robiłem chwilę i trzymało pięknie. Z tego co wiem trzyma nadal już elewacją i jest super. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts