urbit 07.10.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Mam pytanie.W dniu dzisiejszym firma zaczyna kopać fundamenty dla mojego domu i jest plan aby zrobić w tym roku do stanu surowego otwartego.Czy to jest możliwe czy mnie zciemnają?I jak długo mozna budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.10.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Z mojego małego doświadczenia i biorąc pod uwagę pogodę, będzie ciężko na jednej działce widzoiałem dom, który stanął od wbicia łopaty do surowego otwartego w miesiąc z groszem Ale zaczęli w lipcu, było ciepło, dni długie,beton lali z gruchy, pracowali we 4 niezależnie przy ścianach, nie pili Może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 07.10.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Z czego ten dom? Jeśli szkielet to masz szanse. Murowanego nie zdążą, chyba że prefabrykat. To już październik. Wszystkie te betony tynki i zaprawy muszą wyschnąć i związać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.10.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Oczywiście, że jest to możliwe. Tym bardziej, że nie budują tego dla siebie tylko dla niewiele ich obchodzącego inwestora. Pogoda może dopisać i wszystko będzie OK. Ale mogą być także i przymrozki a to oznacza żle związany beton i kruszacą się zaprawę. Zastanów się. Jeśli zdecydujesz się na kontynuowanie prac (zdaje się, ze już jesteś zdecydowany) to nie poskąp pieniędzy na opłacenie rzetelnego (nie figuranta) kierownika budowy który będzie podcas częstych wizyt na budowie oceniał jakość wykonanych prac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.10.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Jeszcze jedno. Zabezpiecz się odpowiednio od strony prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 07.10.2003 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 To prawda,wszystko zalezy od pogody tak naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts