Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Czy może ktoś z Forumowiczów buduje dom MD L-67?

Mile widziane opinie na temat projektu. 8)

Podaję link:

http://www.moj-dom.pl/L-67,tradycyjna,oferta_detail.html#projekt

Osobiście chciałabym aby na poddaszu znalazła się garderoba i jeszcze jedna łazienka, do których wejście byłoby tylko z którejś z sypialni. Nie wiem czy takie zmiany byłyby możliwe, bo dom jednak nie jest za duży. :-?

Pozdrawiam

Będzie drogo. Trzy balkony z balustradami i skomplikowany dach zrobią swoje.

Do tego schody w salonie :-? , przy tej powierzchni domu, to nieporozumienie.

Wprowadzające w błąd są powierzchnie podane na poddaszu: to jest powierzchnia podłóg. Powierzchni użytkowej będzie mniej z uwagi na skosy.

Poza tym rozkład całkiem dobry.

Pozdrawiam.

Moim zdaniem tez wyjdzie drogo.

Jaka masz dzialke ? Bo jezeli masz dosc duza, to olal bym balkony i wykusz, a zrobil dobrze doswietlony salon i taras z salonu. Balkony sa malo uzyteczne bo sa waskie i pomysl tak prawdziwie czy bedziesz z nich korzystac i jak, a po za tym powstaja przez nie mostki termiczne i ucieka ciepelko.

Jezeli chesz miec dom z poddaszem i zeby byl tani to szukaj kobylki/stodoly tj z dachem dwuspadowym, bo tam mozna umiescic normalne okna w normalnej scianie.

Ale nie o tym temat, jezeli bedziesz szukac porad to zalozysz o tym temat. Wiec co do tego projektu to wydaje mi sie ze jest to dom dla osob majacych mala dzialke w gesto zabudowanym otoczeniu i maja duzo kasy.

Ps. dach kopertowy nie musi byc strasznie drogi, ale ten tutaj naprawde tanio nie wyglada ;P

Moim zdaniem tez wyjdzie drogo.

Jaka masz dzialke ? Bo jezeli masz dosc duza, to olal bym balkony i wykusz, a zrobil dobrze doswietlony salon i taras z salonu. Balkony sa malo uzyteczne bo sa waskie i pomysl tak prawdziwie czy bedziesz z nich korzystac i jak, a po za tym powstaja przez nie mostki termiczne i ucieka ciepelko.

Jezeli chesz miec dom z poddaszem i zeby byl tani to szukaj kobylki/stodoly tj z dachem dwuspadowym, bo tam mozna umiescic normalne okna w normalnej scianie.

Ale nie o tym temat, jezeli bedziesz szukac porad to zalozysz o tym temat. Wiec co do tego projektu to wydaje mi sie ze jest to dom dla osob majacych mala dzialke w gesto zabudowanym otoczeniu i maja duzo kasy.

Ps. dach kopertowy nie musi byc strasznie drogi, ale ten tutaj naprawde tanio nie wyglada ;P

Działki jeszcze nie mam. Jeśli chodzi o balkony, to masz rację, że z nich w zasadzie się nie korzysta. Faktycznie salon jest chyba za mało doświetlony. Dziękuję za rady.

Przyznam, że ja jestem na początku drogi jeśli chodzi o kupno działki oraz projektu domu i nie znam się jeszcze na tych wszystkich rzeczach np. na dachach. Zauroczył mnie ten projekt, ale widzę, że to nie będzie takie proste. Muszę dobrze to przemyśleć i pooglądać jeszcze inne projekty. Może mój mąż spojrzy na to bardziej obiektywnie, bo mnie bardzo podoba się bryła tego domu i jestem zaślepiona. 8)