megi1719503365 17.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam Czy może ktoś z Forumowiczów buduje dom MD L-67? Mile widziane opinie na temat projektu. Podaję link: http://www.moj-dom.pl/L-67,tradycyjna,oferta_detail.html#projekt Osobiście chciałabym aby na poddaszu znalazła się garderoba i jeszcze jedna łazienka, do których wejście byłoby tylko z którejś z sypialni. Nie wiem czy takie zmiany byłyby możliwe, bo dom jednak nie jest za duży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 18.09.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Nikt się nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.09.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Powtórzę, co kiedyś napisałem:Mam być szczery, czy miły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 19.09.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Napisz co uważasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.09.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Będzie drogo. Trzy balkony z balustradami i skomplikowany dach zrobią swoje. Do tego schody w salonie , przy tej powierzchni domu, to nieporozumienie. Wprowadzające w błąd są powierzchnie podane na poddaszu: to jest powierzchnia podłóg. Powierzchni użytkowej będzie mniej z uwagi na skosy. Poza tym rozkład całkiem dobry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 19.09.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Moim zdaniem tez wyjdzie drogo.Jaka masz dzialke ? Bo jezeli masz dosc duza, to olal bym balkony i wykusz, a zrobil dobrze doswietlony salon i taras z salonu. Balkony sa malo uzyteczne bo sa waskie i pomysl tak prawdziwie czy bedziesz z nich korzystac i jak, a po za tym powstaja przez nie mostki termiczne i ucieka ciepelko. Jezeli chesz miec dom z poddaszem i zeby byl tani to szukaj kobylki/stodoly tj z dachem dwuspadowym, bo tam mozna umiescic normalne okna w normalnej scianie. Ale nie o tym temat, jezeli bedziesz szukac porad to zalozysz o tym temat. Wiec co do tego projektu to wydaje mi sie ze jest to dom dla osob majacych mala dzialke w gesto zabudowanym otoczeniu i maja duzo kasy. Ps. dach kopertowy nie musi byc strasznie drogi, ale ten tutaj naprawde tanio nie wyglada ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 19.09.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dziękuję za wypowiedź. Nawet nie pomyślałam o tych schodach. Szkoda, że nie ma żadnej animacji tego projektu, bo nie potrafię sobie tak wszystkiego wyobrazić. Zastanawiam się również czy kuchnia nie jest za mała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 19.09.2008 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Moim zdaniem tez wyjdzie drogo. Jaka masz dzialke ? Bo jezeli masz dosc duza, to olal bym balkony i wykusz, a zrobil dobrze doswietlony salon i taras z salonu. Balkony sa malo uzyteczne bo sa waskie i pomysl tak prawdziwie czy bedziesz z nich korzystac i jak, a po za tym powstaja przez nie mostki termiczne i ucieka ciepelko. Jezeli chesz miec dom z poddaszem i zeby byl tani to szukaj kobylki/stodoly tj z dachem dwuspadowym, bo tam mozna umiescic normalne okna w normalnej scianie. Ale nie o tym temat, jezeli bedziesz szukac porad to zalozysz o tym temat. Wiec co do tego projektu to wydaje mi sie ze jest to dom dla osob majacych mala dzialke w gesto zabudowanym otoczeniu i maja duzo kasy. Ps. dach kopertowy nie musi byc strasznie drogi, ale ten tutaj naprawde tanio nie wyglada ;P Działki jeszcze nie mam. Jeśli chodzi o balkony, to masz rację, że z nich w zasadzie się nie korzysta. Faktycznie salon jest chyba za mało doświetlony. Dziękuję za rady. Przyznam, że ja jestem na początku drogi jeśli chodzi o kupno działki oraz projektu domu i nie znam się jeszcze na tych wszystkich rzeczach np. na dachach. Zauroczył mnie ten projekt, ale widzę, że to nie będzie takie proste. Muszę dobrze to przemyśleć i pooglądać jeszcze inne projekty. Może mój mąż spojrzy na to bardziej obiektywnie, bo mnie bardzo podoba się bryła tego domu i jestem zaślepiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts