majster-b 17.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam, Jako młode małżeństwo marzymy o swoim własnym domku gdzieś w cichej pięknej okolicy. Zaoferowano nam działkę w ładnym miejscu w niezłej cenie, lecz obraz wszystkiego psuje przebiegająca przez granicę działki linia 110kv (chyba - 5 drutów). Generalnie już wiem, że nie skorzystamy, ale zastanawiam się czy nie przesadzam. Boimy się o zdrowie. Czy taka linia 20-30 od domu jest realnym zagrożeniem dla zdrowia człowieka?? Co myślicie o takiej sytuacji?? PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.09.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 http://forum.muratordom.pl/dom-marzen-pod-linia-wysokiego-napiecia-w-nr-4-06,t66677.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 18.09.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dramat... z własnego doświadczenia. Firma w której pracuje ma oddział gdzie taka linia 110 KV przechodzi obok budynku ( ok. 30 m ) . Jakie są skutki ? - W sezonie zimowym uszkodzenia monitorów CRT, uszkodzonia zasilaczy w komputerach - "Dlaczego po 10 godzinach pracy boli mnie głowa ? " - pytają pracownicy A pomiary z zakładu energetycznego wykazują że jest wszystko OK PS. Dzieci juz macie czy planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 18.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Polecam ... http://archiwum.wiz.pl/1998/98112300.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster-b 19.09.2008 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dramat... z własnego doświadczenia. Firma w której pracuje ma oddział gdzie taka linia 110 KV przechodzi obok budynku ( ok. 30 m ) . Jakie są skutki ? - W sezonie zimowym uszkodzenia monitorów CRT, uszkodzonia zasilaczy w komputerach - "Dlaczego po 10 godzinach pracy boli mnie głowa ? " - pytają pracownicy A pomiary z zakładu energetycznego wykazują że jest wszystko OK PS. Dzieci juz macie czy planujecie ? Planujemy. Dlatego mam wielki dylemat. Ile wg Was powinna wynosić minimalna odległość od linii wysokiego napięcia aby było bezpiecznie?? Co sądzicie o tzw żyłach wodnych?? Jest się czym przejmować?? Jestem raczej realistą, ale może powinienem brać takie rzeczy pod uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vampire 24.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Im dalej o linii tym lepiej. Zeby chociaz ze 100m bylo. I jesli o to chodzi to przesady nie maja tutaj nic do rzeczy. Zdrowie masz jedno - nie warto go tracic na "okazje". Ziemia i tak jest jedna z tanszych czesci inwestycji Co do zyl wodnych to bym to traktowal raczej jako przesad (chyba, ze ktos jest w stanie pokazac jakies wyniki eksperymentow wykonanych zgodnie z zasadami naukowymi, a nie drganie rozdzki). http://www.staff.amu.edu.pl/~pkisz/nagrody.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts