Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biurko dla gracza komputerowego

agika

Recommended Posts

Pomozcie prosze, mam problem z kupieniem lub zaprojektowaniem biurka dla mojego meza, ktory ma niezliczona ilosc urzadzen podlaczonych do komputera. Wyglada to okropnie, a niestety pokoj ten jest bardzo na widoku. Jedno jest pewne, biurko musi byc duze, miec plecy i miejsce na milion kabli. Mogloby byc tez narozne, moze poddacie mi jakies inspiracje, albo sami mieliscie podobny problem.

mielismy podobny problem bo na biurku oprocz niezliczonej ilosci urządzen mialy stac 2 kompy. Biurka nie znalezlismy, ale za to posiłkowalismy sie IKEą i wyobraźnią. Tak powstało biurko/stół z gotowych ichnich blatów posadowione na masywnych nogach, blat ma prawie 2 m tak więc 2 kompy zmieszą sie spokojnie, obok postawilismy regał (made in IKEA) na kółkach (w oryginale na półkach stoją takie czarne "walizki" z grubego materiału, które wykorzystalismy do przechowywania płyt/czasopism), zas na półkach spokojnie zmiesci sie jakies urz. wielofunkcyjne/drukara/skaner/czycotamposiadasz :) - dodatkowo zaleta taka ze łatwo sie przemieszcza.

Niestety nie rozwiązany został problem kabli, bo wciąż smętnie zwisają za stołem, ale jakby je pomysłowo zwinąć i włożyć w jakąś osłonę (np. zwykłą plastikową rurkę) to wizualnie sie polepszy.

Może nie jest to rozwiązanie najwyższych lotów dekoratorskich ale sprawdza się w praktyce.

Nietstey zdjecia raczej nie zapodam, gdyz na owym biurku chocby nie wiem co sie robiło, to zawsze jest "artystyczny nieład" inaczej mój szanowny niczego nie jest w stanie znalezc :lol:

dzieki za odpowiedzi, ubawilam sie troche. Maz wie, ze mam z tym tematem problem, chociaz szczerze mowiac, On nie do konca go czuje. To nic, ze ten pokoj jest bez drzwi , zaraz przy wejsciu i odbija sie centralnie w nowym lustrze, a i wejscie jest poszerzone. Ogolnie wyglada jak bysmy jakas firme skladajaca komputery prowadzili. Jedyne co mi przychodzi do glowy oprocz parawanu, to wystawienie biurka do piwnicy, ale to oczywiscie nie wchodzi w rachube :wink:

... Jedyne co mi przychodzi do glowy oprocz parawanu, to wystawienie biurka do piwnicy, ale to oczywiscie nie wchodzi w rachube :wink:

To by nie było takie oczywiste - cisza, spokój, dyskretny barek, blask monitora w półmroku...

A nie jak dotąd - w momencie gdy już, już pokonujesz kolejnego Bossa zdobywając magiczny Królewski Łuk Elfów +3 nagle słyszysz "Jureeek, obiaad na stole"! ;) :lol:

Ja jestem manaikiem gier komputerowych (ku niezadowoleniu i niezrozumieniu żonki :lol: :lol: ) I też miałem problem z biurkiem. Zlaziłem całe miasto , same jakieś małe badziewie dla dzieci :evil: A ja że wzrost słuszny 191 cm :D potrzebowałem czegoś wielkiego 8) I z braku wyboru zakupiłem biurko które trochę zmodyfikowałem, czyli zrobiłem podstawki żeby je podnieść bo się nie mieściłem z kolanami :lol: :lol: Nie jest spełnieniem mażęń ale do grania mi wystarcza, tylko pudło mogłoby być wyżej! Jak nie zapomne to wlepie fotkę!

J...do grania mi wystarcza, tylko pudło mogłoby być wyżej! ...

To podwieś pudło pod blatem. Dwa płaskowniki, kilka wkrętów i komp sobie wisi. Dodatkowo mniej kurzu włazi do obudowy, niż do tej stojącej na podłodze.

Ja już miewałem pomysły typu zmontowanie komputera po prostu w szufladzie biurka :o

------------

|. |

[_]

=======