Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cennik robot dachowych

tom soyer

Recommended Posts

Witam.

Nie licz na metry, tylko od razu umów się na całość...

U mnie wychodziło wszystko po 10-12PLN za metr. Z prostych obliczeń wynikało, że dach powinien kosztować 4-6tys. Okazało się, że kosztował 12 tys. bo zgodziłem się na bardzo ładne niestandardowe obróbki itp. A one składały się z 4 pasów blachy. W rezultacie same pasy szczytowe, rynnowe itd. kosztowały prawie 5tys! Liczone były 4 razy.

Jak nie będą chcieli umówić się na całość, to policz wg. cen, które Ci podadzą, przelicz i uzgodnij, czy prawidłowo liczysz...

Powodzenia.

Sebastian

Sebastian

U mnie jest do zrobienia tak: łaty i kontrłaty (na pełnym deskowaniu z papą), obróbki blacharskie w miedzi (tym 4 lukarny półokrągłe w całości pod blachą), położenie dachówki ceramicznej - ok. 300 m, rynny i rury spustowe. Dostałem oferty od 12 do 19 tys. (okolice Warszawy) za całość (sama robocizna). Jest też oferta 35 zł za metr powierzchni dachu - czyli wychodzi też ok. 12 tys. za całość.

Witaj. Jestem w przede dniu podpisania umowy na dach. 180 m kw spadzistego- kalenice w ksztalcie t, 4 polacie i jakies 10 m plaskiego ( warstwa spadkowa, ocieplenie 2x welna, papax2)+ plus jakies obrobki blacharskie na garazu, ktory w zasadzie ma dach ok. I na poczatek bylo 40 pln za metr kw polaci dachu spadzistego( w tym wiezba i pokrycie) + 25pln za metr za ten plaski i 25 pln za metr kw obrobek( dekarz chcial liczyc na podstawie zuzytej blachy)- to wszystko netto. Ostatecznie umowilismy sie za to wszystko lacznie z rynnami i 2 wylazami kominiarskimi na 7,5 tys( w tym VAT) plus 450 za wstawienie 4 okien dachowych. Mysle, ze to chyba znosnie.

Pozdrawiam

Jankes

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

u mnie było tak:

folia/łaty/kontrłaty

komin klinkierowy

dachówka ceramiczna dach ok. 118m2

3 okna połaciowe + wyłaz dachowy

rynny PCV

(oczywiście z demontażem starych elementów)

-------------------------------------------------------

wyszło 33,- za metr kwadratowy dachu

robotników bylo 4

-------------------------------------------------------

górny śląsk

• 2 weeks później...