I.W. 18.09.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Nie mogę znaleźć sterownika temperatury który udałoby się nakłonic do współpracy z centralą alarmową. Chodzi o prostą rzecz - Uzbrojenie alarmu daje impuls a tenże powoduje przejście na temperaturę ekonomiczną. Rozbrojenie ponowny impuls przejście na temperaturę komfortową. Potrzebny sterownik który miałby "guzik" a jego naciśnięcie powoduje przechodzenie między tymi trybami i tylko to. Reszta to już ingerencja w płytkę i przylutowanie przewodów do przekaźnika. A może jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.09.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Zobacz instrukcję Auraton 2020, "praca ręczna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.09.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki ale piszą że po naciśnięciu guzika przechodzi do pracy ręcznej ale następnie i tak trzeba ustawić temperaturę innymi przyciskami. Oj bedę wybrzydzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.09.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki ale piszą że po naciśnięciu guzika przechodzi do pracy ręcznej ale następnie i tak trzeba ustawić temperaturę innymi przyciskami. Oj bedę wybrzydzał Nie marudź tylko wyślij maila do producenta czy sterownik pamięta nastawy pracy ręcznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 18.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki ale piszą że po naciśnięciu guzika przechodzi do pracy ręcznej ale następnie i tak trzeba ustawić temperaturę innymi przyciskami. Oj bedę wybrzydzał Auraton 2005 moze przechodzić pomiędzy temp dzienną i nocną przez naciśnięcie dwóch przycisków. Jak dasz radę to możesz sie pod nie podpiąć dwoma wyjściami z centralki: - uzbrojenie - impuls dla przycisku temp nocna - rozbrojenie - impuls dla przycisku tem komfortowa Temperatury sa na stałe zaprogramowane, wieć to nie statnowi problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.09.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No właśnie czytam instrukcje od auratona 2005. Prawie o to chodzi. Czyli dobrze rozumiem to co napisałeś: sterownik realizuje program, wciskam np księżyc przechodzi na tryb ekonomiczny, a następnie jak w tym trybie nacisnę słońce przechodzi w tryb komfortowy? Bo tego akurat nie opisali tylko że ten tryb manualny działa do zmiany temp przez program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No właśnie czytam instrukcje od auratona 2005. Prawie o to chodzi. Czyli dobrze rozumiem to co napisałeś: sterownik realizuje program, wciskam np księżyc przechodzi na tryb ekonomiczny, a następnie jak w tym trybie nacisnę słońce przechodzi w tryb komfortowy? Auraton 2005 nie będzie pasował. Jeśli manualnie wciśniesz ekonomiczny a programowo (godzinowo) dojdzie do komfortowego to sam przeskoczy (przejdzie w tryb wynikający z programu) - jest w instrukcji na pewno bo mam ten sterownik Znalazłem, str. 8 i 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.09.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A jakby go trochę oszukać i zaprogramować na całą dobe np komfortowy. Wtedy realizując program komfortowy wciskam ekonomiczny (księżyc) i tak zostaje bo nie ma zmiany temperatury, aż do wciśnięcia komfortowego (słońca) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A jakby go trochę oszukać i zaprogramować na całą dobe np komfortowy. Wtedy realizując program komfortowy wciskam ekonomiczny (księżyc) i tak zostaje bo nie ma zmiany temperatury, aż do wciśnięcia komfortowego (słońca) ? Nie wiem, tego nie ćwiczyłem. Mój patent natomiast jest taki - jak już wiem czego potrzebuję i zostają już tylko drobne wątpliwości to dzwonię do producenta Do tej pory zawsze działało, ba, raz dostałem urządzonko już przerobione pod moje potrzeby za kilkanaście złotych dopłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.09.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ja też zadzwoniłem ale gościu był wyraźnie znudzony moimi wywodami na temat podpięcia do alarmu. Mówi że się nie da A ja że sobie dolutuję przewody. A on ze musi to sprawdzić ale Paanie gwarancję pan straci i po co to panu itd itp. Jakby mi było po nic to bym z nim nie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 18.09.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ja też zadzwoniłem ale gościu był wyraźnie znudzony moimi wywodami na temat podpięcia do alarmu. Mówi że się nie da A ja że sobie dolutuję przewody. A on ze musi to sprawdzić ale Paanie gwarancję pan straci i po co to panu itd itp. Jakby mi było po nic to bym z nim nie gadał Dobra, wstrzymaj się trochę. Mam jednego 2005 wolnego to sprawdzę i dam znać --------------------- Sprawdziłem przy zmianie doby, nie zmienił ustawień. Program nr 6, standardowo 24 godziny temp. komfort. Taki program trzeba ustawić na wszystkie dni tygodnia i cała naprzód. Kosztuje to 170-180 zł, kupisz praktycznie w każdym sklepie z hydrauliką. Uważaj bo sprzedawcy nagminnie wyciągają baterie które są w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 19.09.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A jakby go trochę oszukać i zaprogramować na całą dobe np komfortowy. Wtedy realizując program komfortowy wciskam ekonomiczny (księżyc) i tak zostaje bo nie ma zmiany temperatury, aż do wciśnięcia komfortowego (słońca) ? Dokładnie tak mozesz to zrobić... Nie weim tylko jak to będzie wyglądało przy przejściu na nową datę, ale mogę sprawdzić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 19.09.2008 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Panowie Dzięki. To chyba będzie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 26.09.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 No i przeszczep zrobiony - pacjent ma się dobrze . Centrala (z użyciem przekaźników) przełącza go na ekonomiczną przy uzbrajaniu alarmu i na komfortową przy rozbrajaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 27.09.2008 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 To teraz następny krok - sterowanie SMSami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.09.2008 03:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 To teraz następny krok - sterowanie SMSami To + moduł ethernetowy zostawiam sobie na deser. Wyłaczanie prądu w domu w ten sam sposób już mam zrobione, teraz jeszcze wentylacja (przerywany tryb pracy podczas nieobecności) i być moze zakręcanie wody siłownikiem. Ta centralka to jednak dobry wybór był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 27.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Nie mogę znaleźć sterownika temperatury który udałoby się nakłonic do współpracy z centralą alarmową. Chodzi o prostą rzecz - Uzbrojenie alarmu daje impuls a tenże powoduje przejście na temperaturę ekonomiczną. Rozbrojenie ponowny impuls przejście na temperaturę komfortową. Potrzebny sterownik który miałby "guzik" a jego naciśnięcie powoduje przechodzenie między tymi trybami i tylko to. Reszta to już ingerencja w płytkę i przylutowanie przewodów do przekaźnika. A może jakiś inny pomysł? Moze powinienes zastosowac jakis stycznik ktory bedzie sterowany przez alarm (sa mini styczniki np. na 12v),ja mam taki co mi zapala swiatlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.09.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Doceniam odpowiedź - zastosowanie przekaźnika(stycznika) było jasne ale chodziło o taki sterownik do którego ten przekaźnik można ożenić. Zresztą temat rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts