Jarek.P 30.05.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 hehe, wychodzi na to, że zaraz gdzieś pod tytułem działu "Klub Samorobów" powinno być ostrzeżenie, jak na papierosach, że na własne ryzyko, że wielu groźnych chorób i tak dalej J. - problemy z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym. - masakra w kolanie lewym, - przewlekłe zapalenie krtani wywołane czynnikami mechanicznymi * (i głos Himilsbacha w gratisie), - dojmujące poczucie "że się żyje" przy rannym wstawaniu I nie, też nie żałuję. Tyle, że, choć po fakcie bardzo doceniam prawdziwość przysłowia, że pierwszy dom powinno się budować dla wroga, drugi dla przyjaciela, a dopiero trzeci dla siebie, już tego dla przyjaciela bym chyba nie dał rady. I to nawet pomimo faktu, że gdzież mi tu nawet porównywać się z prawdziwymi samorobami, jak Ojciec Założyciel * - MECHANICZNYMI, napisałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 05.06.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 pytanie z innej beczki: jaka jest temperatura w słoneczny dzień latem... taki na maxa 45 st w cieniu .. pod czarną blachą na dachu ???pex tam wytrzyma? pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 05.06.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Maksymalną asfaltu widzialem 68 stopni. Pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.06.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Pex wytrzyma do temp 90 wody w nim płynącej.przy wzroście temp wody zwiększasz przeplyw wody.może lepiej to wypelnic glikolem na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 05.06.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 netbet chcesz grzać wodę w PEX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.06.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 netbet chcesz grzać wodę w PEX ? ...no ... myslę o tym... robiłem wczoraj test... kawałek pexa gotowałem w wodzie 20 minut... nic mu sie nie stało... wiec pod dachem chyba też wytrzyna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 06.06.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 ...no ... myslę o tym... robiłem wczoraj test... kawałek pexa gotowałem w wodzie 20 minut... nic mu sie nie stało... wiec pod dachem chyba też wytrzyna:D ja juz mam PEX rozciągniety na strychu w celach grzewczych - PEX 32 50metrów. Wode traktuję nie jako czynnik grzewczy przepuszczany przez wężownice tylko do uzytku - żadnych pompek itp. Wszystko będzie trafiać do bojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.06.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Na jesieni się zapomnisz i pęknie od mrozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 06.06.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 ...już bez przesady. Już bym teraz testował to cos i pomierzył temperaturę wody no ale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.06.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 decyzja zapadła. kładę pexa pod dachem...jakieś 200m będę grzał wodę latem za free.... pozdro NETbet"55st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.06.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Będziesz to zalewał wodą, glikolem, czy jakimś spirytusem? No i do wężownicy w baniaku podłączysz, czy bez wężownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.06.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 zeleje wodą... ma to chodzić tylko latem... zima chodzi piec... pójdzie to do węzownicy w baniaku...czyli do ogrzania wody..na zimę - odcinam układ i wylewam wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.06.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Znajomy też podobnie robi. Wystarczy niewielki mróz żeby w tak cieniutkiej rurce woda zamarzła i jak dla mnie za dużo pilnowania. Lepiej jakimś skażonym spirytusem zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 30.06.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Na zimę popełniłem błąd i zostawiłem zalane rurki pex ogrzewania podłogowego leżące na styropianie. W sylwestra w nocy było na zewnątrz -25 stopni. W domu miałem -10. Jak po 3 dniach przyszła dodatnia temperatura i nastąpiły roztopy to z rurkami w sumie nic złego się nie stało. Za to postrzelało kilka zaworów kulowych. Byłem w szoku bo stawiałem już na ponowny zakup rurek. Te plastisie to mają jakąś rozszerzalność i sporo mogą wytrzymać w porównaniu ze stalą. To tylko taka ciekawostka. Żeby nie było, że namawiam kogoś do zostawienia wody w nieosłoniętych instalacjach przy mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.11.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 chyba czas wrócic - o matko - do pisania.... przerwa była podyktowana... tym i owym...bardziej tym mniej owym wnętrz nie pokarzę.....po popadacie:) ...ale dookoła ... przemyslę ....:) pozdro Netbet'praszczur jesu... jestem dinosaurem netu...NIET bet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.11.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Brzmi tajemniczo - kolejna inwestycja ? ...ale chyba nie wymuszona ? Co wyszło z grzaniem wody - jak Tobie się to sprawdziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.11.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 No choć ktoś tu dłużej ode mnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 06.11.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 No i super !! czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 07.11.2017 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 netbet wreszcie otwiera firmę budowlaną. Przyjąć jeden domek na dwa lata wykonany samodzielnie to całkiem niezły zastrzyk świeżej gotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.11.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 netbet wreszcie otwiera firmę budowlaną. Przyjąć jeden domek na dwa lata wykonany samodzielnie to całkiem niezły zastrzyk świeżej gotówki. bez jaj ... ja sie strzeje...nie mam juz 30 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts