Puszka 18.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam Jestem na etapie wyboru drzwi wejściowych do domu. Chciałbym drzwi antywłamaniowe aby uzyskać jak największa zniżke przy ubezpieczeniu domu. Wybrałem drzwi antywłamaniowe firmy Delta lecz dziś w salonie dowiedziałm się ze montując w tych drzwiach jakiekolwiek przeszklenie (oczywiście firmowe) strace atest antywłamaniowy. Czy to dotyczy tylko tej firmy czy inne tez tak robią?? Nie wiem teraz czy szukać czegoś innego czy to poprostu dotyczy wszystkich drzwi antywłamaniowych na rynku. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 18.09.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 antywłamaniowe aby uzyskać jak największa zniżke przy ubezpieczeniu domu. na te zniżki to tak nie licz nam zaproponowali... zniżkę w wysokości 50 zł/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 18.09.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Atest jest na konkrety model drzwi. Poprzez dodanie szyby powstają inne drzwi. Producent mógłby takie coś także certyfikować, ale nie zrobi tego tylko dla Ciebie ze względu na koszt. Może znajdziesz kogoś kto ma drzwi takie jakie chcesz z certyfikatem - musiałby to być jakiś dobrze sprzedający się model. Z tego co zauważyłem zazwyczaj atestują podstawowe modele. Pomijam kwestię czy model z szybkami by przeszedł testy - można pewnie zrobić tak, że przejdzie, jak i że nie przejdzie. I uważaj - jak trafisz na nieuczciwego/niedouczonego sprzedawcę to będzie się upierał, że jego drzwi np. z szybkami mają atest, a potem dopiero się okaże, że jednak nie mają bo atestowany był model bez szybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts