asizo 18.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Salon wygląda tak: http://images24.fotosik.pl/277/f7d16be69aea4e03.jpg I gdzie tu znaleźć miejsce na telewizor? Podobno obok kominka źle wygląda, bo są dwie dominanty. Ale chyba innego miejsca tu nie znajdę Planowałam coś takiego, jak dobudowanie ścianki obok kominka i na niej umieszczenie tv, ale czy nie będzie to przesadzone? http://images30.fotosik.pl/276/3addd486b743b774.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulqa 18.09.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witaj, właśnie chciałam Ci zaproponować założenie wątku na temat gdzie telewizor, a tu proszę, już jest Od razu przyznaję, że nie wiem gdzie. Koło kominka chyba nie jest też dobrze, bo w kominku miga ogień. To może być męczące podczas oglądania telewizji. Tak mi się wydaje. Ale ja bardziej w sprawie kominka, bo piszesz, że nie jest w Twoim stylu. W moim też nie, chociaż nie jest aż tak źle. Masz już wkład i kamień, najdroższe rzeczy. Może da się ten kamień wykorzystać i przerobić obudowę. Zakładam, że chodzi Ci o styl nowoczesny. Wystarczyłoby przysunąć kominek do komina po lewej i obudować na prosto. A potem to już dowolnie, pomalować, obłożyć cegłą, płytkami kamiennymi. Może warto pogadać z jakimś 'kominkowym' ile by to kosztowało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 18.09.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 na ścianę działową obok stołu wkońcu jak jedzenie to nie tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 18.09.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 a dzie mój tv wy byście dali ? Tam gdzie jest zaproponowany ?http://images24.fotosik.pl/277/1c5d1b6b4f26e00d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 19.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Asizo, a musisz ten telewizor mieć w salonie?Nie masz jeszcze jakiegoś innego pomieszczenia, gdzie możesz zrobić coś w rodzaju pokoju TV/gabinetu/biblioteki? Bo salon masz rzeczywiście trudny do rozplanowania.Jeśli wykluczasz przeniesienie TV do innego pomieszczenia to może już lepiej powiesić go nad stołem? Bo przy kominku to naprawdę nie bardzo będzie pasował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 19.09.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witaj ja bym zrobiła przy kominku innego miejsca nie widzę a tv moim zdanie w salonie musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.09.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Asizo, a musisz ten telewizor mieć w salonie? Nie masz jeszcze jakiegoś innego pomieszczenia, gdzie możesz zrobić coś w rodzaju pokoju TV/gabinetu/biblioteki? Bo salon masz rzeczywiście trudny do rozplanowania. Jeśli wykluczasz przeniesienie TV do innego pomieszczenia to może już lepiej powiesić go nad stołem? Bo przy kominku to naprawdę nie bardzo będzie pasował.. No właśnie nie mam takiego pomieszczenia. Mógłby być w naszej sypialni, bo jest naprawdę duża, ale nie chcę, zeby np dzieciaki przychodziły do naszej sypialni tv oglądać. A ta ściana nad stołem to muszę się zastanowić, ale chciałam, zeby to był taki kącik jadalny. A tak to co, głośniki tam wciskać jeszcze, dvd i inne? I na ścianie trzeba by to wszystko, bo gdzie? Jakoś chyba nie bardzo. Żeby nie było kącika jadalnego, to co innego. Ale tak sobie wymarzyłam, ze w nowym domu normalny stół być musi, bo teraz nie mamy i się je przy biurku albo na kolanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 19.09.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 19.09.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 No właśnie nie mam takiego pomieszczenia. Mógłby być w naszej sypialni, bo jest naprawdę duża, ale nie chcę, zeby np dzieciaki przychodziły do naszej sypialni tv oglądać. A ta ściana nad stołem to muszę się zastanowić, ale chciałam, zeby to był taki kącik jadalny. A tak to co, głośniki tam wciskać jeszcze, dvd i inne? I na ścianie trzeba by to wszystko, bo gdzie? Jakoś chyba nie bardzo. Żeby nie było kącika jadalnego, to co innego. Ale tak sobie wymarzyłam, ze w nowym domu normalny stół być musi, bo teraz nie mamy i się je przy biurku albo na kolanach. Jasne, rozumiem, że stół w domu musi być. Samo TV nad stołem to jeszcze może dałoby się wcisnąć, ale jak chcecie mieć cały kącik TV z resztą sprzętu, płytami itd, to też nie bardzo. A jak długi masz ten salon? Bo jeszcze przychodzi mi do głowy pomysł z tym, żeby kanapę postawić na środku, plecami do stołu i wtedy na ścianie, na której stoi obecnie kanapa zrobić jakąś fajną aranżację na tv i całą resztę. Często dzieli się salony w ten sposób, ale muszą mieć odpowiednią wielkość, żeby to ładnie i funkcjonalnie wyglądało. Wersja numer trzy- wywalić ścianę z kuchnią i wtedy stół przesunąć bliżej kuchni i tym sposobem zrobić miejsce na kanapę tyłem Wersja numer cztery - całkowicie przerobić kominek i całą ścianę z kominkiem - kominek zrobić jakiś nowoczesny, minimalistyczny i wtedy gdzieś obok zaaranżować TV. Rustykalny kominek, czyli taki jak jest mimo swej urody gryzie się z plazmą straszliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 19.09.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ja pomyślałam to samo co Cieyowa - mogłabyś kanapę przesunąć za stół, dzięki czemu kącik jadalny będzie jeszcze bardziej 'kącikowy' a tv powiesić na ścianie przy której teraz planujesz kanapę. Ja bym tak zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.09.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cieynowa, Myszasta - moze macie rację, ale chyba musiałabym "na żywo" takie ustawienie wypróbować, bo jednak salon jest niewielki, 500x482. Stół i kanapa zajmą właśnie tyle miejsca, ile jest na planie. A ściany między kuchnią i salonem bardziej nie wywalę, bo to ściana nośna i mozna pozbyć się tylko kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 19.09.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cieynowa, Myszasta - moze macie rację, ale chyba musiałabym "na żywo" takie ustawienie wypróbować, bo jednak salon jest niewielki, 500x482. Stół i kanapa zajmą właśnie tyle miejsca, ile jest na planie. Miałam takie ustawienie w swoim salonie, który miał 25 metrów, czyli podobnie jak u Ciebie. Masz rację, że najlepiej sprawdzić na żywo. A meble masz już zakupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.09.2008 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A meble masz już zakupione? Na razie jeszcze salon będzie dopiero się robił, tzn. będziemy ten otwór w ścianie między kuchnią i salonem wybijać. A mebli jeszcze nie mam, tzn. jest kanapa, ale nie narożna, stołu, krzeseł nie ma. W ogóle to jeszcze nie mieszkamy w nowym domu, ale ja juz planuję, bo na tym etapie mozna jeszcze wszystko przemyśleć (zwłaszcza jeśli chodzi o rozwalanie ścian). Roboty mają ruszyć za ok. 2 tyg. Póki co, rzut parteru jest taki: http://images24.fotosik.pl/277/793f897bb1fcdd11.jpg czyli bardziej jak mieszkanie w bloku - kilka pokoików, do każdego drzwi. Mnie się taki układ nie podoba, bo robi sie ciasno, a chciałabym mieć więcej przestrzeni i stąd pomysł na wywalenie części ściany. A w pokoju przylegającym do salonu maja być schody na górę (będziemy adaptować poddasze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 19.09.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 może tak? http://images43.fotosik.pl/12/0b80dd3f1626599dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 19.09.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A meble masz już zakupione? Na razie jeszcze salon będzie dopiero się robił, tzn. będziemy ten otwór w ścianie między kuchnią i salonem wybijać. A mebli jeszcze nie mam, tzn. jest kanapa, ale nie narożna, stołu, krzeseł nie ma. To bardzo dobrze, że nie masz mebli! Jeśli nie kupisz jakichś ciężkich z wyglądu i w ogóle wielkich "zawalidróg" to wydaje mi się, że bardzo fajnie ten salon urządzisz. Z kanapami jest czasami tak, że w salonie meblowym wydają się nam calkiem nieduże, a jak je nam przywiozą to łapiemy się za głowę Jeśli mogę coś doradzić, to raczej zrezygnuj z kanapy narożnej, wydaje mi się być zbyt masywnym meblem do takiego rozwiązania, poza tym zastawisz sobie dostęp do okna, lepiej chyba byłoby kupić jakiś komplet dwóch kanap.. A w ogóle to kibicuję Ci, bo ja też kupilam gotowy dom w ktorym przestawiam ściany i wiem, że to niełatwe zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.09.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 może tak? http://images43.fotosik.pl/12/0b80dd3f1626599dm.jpg Nely, dziękuję Teraz to lepeij widzę i chyba rzeczywiście będę w tym kierunku kombinować. A w ogóle to kibicuję Ci, bo ja też kupilam gotowy dom w ktorym przestawiam ściany i wiem, że to niełatwe zadanie Dzięki za kibicowanie. W takim rozwiazaniu, jak kuno gotowego domu, zawsze jest coś za coś. Oszczędzamy czas i nerwy poświęcone na budowę, ale potem trzeba sie trochę pogłowić. No chyba, ze ktoś machnie na wszystko ręką i przyjmie narzucone rozwiązania. Ale jak juz ma się swój dom, to jednak się chce, zeby było jak najbardziej w naszym guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 23.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Hej, a ja bym zaproponowała postawienie obok kominka komody z windą do tv. To raczej nowe i jeszcze mało spotykane u nas rozwiązanie, ale wg mnie bradzo praktyczne, własnie jesli jest problem np. z umieszczeniem tv na scianie, lub gdy ktoś poprostu nie chce miec cały czas tv "na wierzchu". Możesz wybrac sobie komodę pasującą stylem do reszty wnętrza i zamontowac w niej windę, która umozliwia wysunięcie i chowanie się tv. Gdy nie oglądasz tv, ekran jest schowany i masz przytulne wnętrze z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 23.09.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116910 a moze cos takiego szafka gdzie chowa sie tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 25.09.2008 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dziękuję za wszystkie pomysły. Ostatecznie, po konsultacji z konstruktorem, okazało się,z ę można wywalić prawie całą ścianę między salonem i kuchnią. No i będzie mniej więcej tak: http://images34.fotosik.pl/368/5936e4f23d1f1072.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts