tomekwil 18.09.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 WitamCzy ten kocioł http://kotly.com/product_info.php?cPath=147&products_id=1617 nie jest za duży do ogrzania domku http://www.mgprojekt.com.pl/domki/slonecznyp/index.php 90m2 + oczywiście woda. Może jakieś sugestie dotyczące wielkości lub może jakieś opinie o tym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 18.09.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 jeżeli zamierzasz uruchomić poddasze jako uzytkowe i również go ogrzewać to kocioł moze być ok . zależy to w dużej mierze od ocieplenia i ew.rekuperacji, jezeli poddasze niezagospodarowane i nieogrzewane to wg mnie kocioł za duży - jeżeli ma być na paliwa stałe to myślę 14 kW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 19.09.2008 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dom ocieplony styropian 14cm u góry wełna 23cm, strych narazie tylko jako strych nieogrzewany. Pozostaje mi tylko kocioł bez podajnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 19.09.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Jeżeli planujesz jednak w przyszłości zagospodarowanie poddasza to trzeba to uwzględnić w doborze kotła - lepiej teraz zainstalować ten większy aby później nie wystąpił niedobór mocy, co do finalnej mocy najlepiej policzyć sobie to zapotrzebowanie w OZC lub podobnym programie - nie jest to wcale trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 cięzko będzie mu zagospodarować poddasze bo nigdzie nie widzę miejsca na schody ...ten hol to coś za mały coby schody tam się zmieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 19.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dom ocieplony styropian 14cm u góry wełna 23cm, strych narazie tylko jako strych nieogrzewany. Pozostaje mi tylko kocioł bez podajnika? 15 kw też są tylko innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts