Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

10 lat

fred211979

Recommended Posts

moja córa ma 15 lat i mieszka sama w weekendy ... tyle, że wyrosła na dość normalną dziołche no i trochę jej ufam ...cobym się nie przejechała kiedyś :roll:

11 lat ... zależy od dziecka :roll: .... moje kobitki by nie zostały w tym wieku same w chałupie ... one by się bały - nie ja :lol:

moja jest zostawiana od ok 2 lat. Czyli w 9 roku życia się zaczęło. Teraz ma 11... Najpierw było w bloku i było oK. Teraz, w domku jest troszkę gorzej... Ostatnio została sama jak szliśmy na imprezę i biedna przesiedziała do 1 w nocy przed telewizorem bo się bała położyć :roll: mogla przecież zadzwonić...

Na całą noc - jakby musiała, to by została. Ale chyba bym nie miała serca.. No i zależy jak szybko możemy wrócić do domu. Daleko bym nie wyjechała.

W dzień zostawała sama od 5 rż. najpierw oczywiście na krótko.

Teraz to już marzy, żebyśmy sobie gdzieś poszli :lol:

Jest nauczona, że nie wolno włączać gazu (teraz już mniej rygorystycznie), że ma zamknąć drzwi i nikogo nie wpuszczać... ma telefon w sytuacji awaryjnej. Żyć trzeba. Nie jestem w stanie jej zapewnić opieki całodobowej, zresztą to nie ma sensu.

• 4 weeks później...

Wszystko zależy od tego, jak chowane jest dziecko. Jeśli jest samodzielne i przeszkolone to można zostawić. Jest wówczas duża szansa, że na policję ze strachu nie zadzwoni :) Kontakt telefoniczny uspokoi i dzieciaka, i rodziców.

Ja swoje pociechy, gdy miały 11 lat nie zostawiałam na całą noc bez opieki.

Ale ja trochę nadopiekuńcza jestem

:p

fred211979 - a Ty pytasz z powodu konkretnej sytuacji, czy może przeprowadzasz badanie opinii społecznej?

Pytam, bo na konkretną potrzebę łatwiej się odpowiada. Nie lubię teoretyzować i "gdybać".