Pitu-pitu 18.04.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witajcie..zaglądałam przed Świętami ale wciąż brakuje mi czasu na wszystko..mamy ostry finish z zadyszką.. a u Was cudnie..mury już "się pną do góry" brawo.. podziwiam i chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Eeee, widzę, że Wy też się przeprowadziliście w góry ... Słonko świeci, piasek jest tylko piwko i ślubnemu jakiś "toplesik" zorganizować i można budować ... ekhm ... a przynajmniej coś tam porobić pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Dalej, dalej pracować Kija nawet mam w ręce mogę poganiać Tak jest!! Już obecni zwarci i gotowi. O dziennik. Zajrzę, poczytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Co to za lenistwo? Zabierać się do pracy Tylko tak troszkę, po Świętach tak jakoś zeszło. Już jesteśmy i dalej dłubiemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witajcie..zaglądałam przed Świętami ale wciąż brakuje mi czasu na wszystko..mamy ostry finish z zadyszką.. a u Was cudnie..mury już "się pną do góry" brawo.. podziwiam i chylę czoła Witaj Kurcze jak ja już bym chciała finisz. Lecę do Was zajrzeć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Eeee, widzę, że Wy też się przeprowadziliście w góry ... Słonko świeci, piasek jest tylko piwko i ślubnemu jakiś "toplesik" zorganizować i można budować ... ekhm ... a przynajmniej coś tam porobić pozdrawiam, majki Witaj Góry mamy cudowne. A jaki widok... Hehe. Będzie piwko, będzie toples, będzie bal... jak skończymy. Będzie się działo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strzelba1719504319 19.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 CDZP ? Bardzo proszę o rozwinięcie To musi być coś, co prawdopodobnie zainstaluję także u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Hej ale u was prace idą szybko naprzód. Mam pytanie o okienko w komórce pod schodami, czy macie takie jak w projekcie? Myślałam, że ono jest bardziej prostokątne, hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.04.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ślubny wczoraj wieczorem ciągle się mnie pytał: dzwonił ktoś? Oplułem monitor ze śmiechu Widzę, że Ślubny też wypoczął w łikend trzymajcie się, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Hej ale u was prace idą szybko naprzód. Mam pytanie o okienko w komórce pod schodami, czy macie takie jak w projekcie? Myślałam, że ono jest bardziej prostokątne, hmm. Czołem Nie jest prostokątne. Najgorsze jest to że takie samo paskudztwo jest na klatce schodowej. A ślubny z KB i architektem w jednej osobie, nie chcą mi go zmienić!!! Oj, będzie wojna, koniec z kotletami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 19.04.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ślubny wczoraj wieczorem ciągle się mnie pytał: dzwonił ktoś? Oplułem monitor ze śmiechu Widzę, że Ślubny też wypoczął w łikend trzymajcie się, majki Zmartwiłabym się gdyby tych dzwonków nie słyszał :lol: :lol: Od czterech lat każdy łikend u nas pracujący. Najpierw płot trzeba było zrobić, teraz właśnie kończy żywota słupy gniją i lecą z przęsłami. Napomnę że dzieło pod hasłem "płot" nie skończone. Potem domek, który miał być taki letniskowy, również jakoś czasu brakło na skończenie. Mieliśmy tam nocować. No, po mim trupie. I teraz budowa. Nie wiem jak nie skończy to rozwód. A stary mła mówi, nie może umrzeć bo nie ma na to czasu. Dziś dostał ketonal forte i ja też chyba łyknę bo jutro kichnę to na bank umrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.04.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Hej ale u was prace idą szybko naprzód. Mam pytanie o okienko w komórce pod schodami, czy macie takie jak w projekcie? Myślałam, że ono jest bardziej prostokątne, hmm. Czołem Nie jest prostokątne. Najgorsze jest to że takie samo paskudztwo jest na klatce schodowej. A ślubny z KB i architektem w jednej osobie, nie chcą mi go zmienić!!! Oj, będzie wojna, koniec z kotletami Pozdrawiam Ale rozumiem, że macie 90x60 tylko poprostu wygląda jak kwadratowe. Oj to niedobrze, niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.04.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nadai a nie trzeba było nasypać i ubić piachu przed ścianami? Wylewkę trzeba było zrobić wcześniej. Wygodniuej byłoby stawiać ściany. Tą zagęszczarkę trzeba było wziąć inną. Ten skoczek jest trudny w prowadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.04.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ale rozumiem, że macie 90x60 tylko poprostu wygląda jak kwadratowe. Oj to niedobrze, niedobrze Okno z pomieszczenia pod schodami jest takie jak w projekcie, nie zmienialiśmy go. Wiesz jak dla mnie może być. Widziałam mniejsze okna. To okno może trochę jest za duże jak na piwniczne. Ale czy my w ogóle mamy piwnice? Natomiast takie samo okno 90x60 jest na klatce schodowej. I to mi się nie podoba. Chcę je zmienić na 90x90 ale nie wiem czy to będzie miało sens. Będę myśleć co z nim zrobić po zalaniu stropu. Także takie okno do pomieszczenia pod schodami jak dla mnie - jest git, na klatkę schodową - dramat! A ty wolisz mniejsze czy większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.04.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Nadai a nie trzeba było nasypać i ubić piachu przed ścianami? Wylewkę trzeba było zrobić wcześniej. Wygodniuej byłoby stawiać ściany. Tą zagęszczarkę trzeba było wziąć inną. Ten skoczek jest trudny w prowadzeniu Widzisz bo my to sobie lubimy utrudniać życie. W listopadzie kiedy sypaliśmy piach, myśleliśmy tylko o tym żeby fundamenty nie przemarzły. Czas nam nie pozwalał na zrobienie więcej również brak kasy. Ogólnie kryzys i po sezonie. Nie jesteśmy fachowcami i szczerze powiem trudno jest nam wysiedzieć 8 - 10 gdz na powietrzu przy tem 5C. Listopad w ubiegłym roku nie był taki ciepły jak w latach poprzednich. Natomiast wiosną czyli teraz nie pozwalała nam na dokończenie SZ woda gruntowa. Jest jeszcze kilka miejsc, które schną. Ja wiem, że znacznie łatwiej murować z poziomu podłogi. Można się walnąć w wysokości okien itp. Wiem również, że murarze nie chcieli murować z zaprawy którą my wyrabiamy. Bo nie jest "łatwa" w obsłudze. Ale my się pracy nie boimy. Skoczek jest ciężki fakt. Ciężko go załadować do auta. I może trudno się go prowadzi - nie prowadziłam, a stary mła pierwszy raz skoczka trzymał. Więc sam widzisz nie mamy odniesienia. Ale ubija bardzo dobrze na głębokość 30 cm. A zagęszczarka 10cm. Co do zagęszczarki to jeszcze nad nią myślimy, czy w ogóle ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.04.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Co do zagęszczarki to myślałem o takiej 200 kg (większa) a nie 130 (mniejsza).W waszym przypadku to chyba byłaby lepsza mniejsza bo z wożeniem piachu sporo schodzi. Ubijać trzeba bo póżniej piasek siada i wylewka może pękac:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.04.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Co do zagęszczarki to myślałem o takiej 200 kg (większa) a nie 130 (mniejsza). W waszym przypadku to chyba byłaby lepsza mniejsza bo z wożeniem piachu sporo schodzi. Ubijać trzeba bo póżniej piasek siada i wylewka może pękac:-( Ubijamy teraz skoczkiem, radzisz jeszcze machnąć wszystko zagęszczarką? Mimo, że jest dobrze ubity piach? Myśleliśmy o takiej 300kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.04.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ale rozumiem, że macie 90x60 tylko poprostu wygląda jak kwadratowe. Oj to niedobrze, niedobrze Okno z pomieszczenia pod schodami jest takie jak w projekcie, nie zmienialiśmy go. Wiesz jak dla mnie może być. Widziałam mniejsze okna. To okno może trochę jest za duże jak na piwniczne. Ale czy my w ogóle mamy piwnice? Natomiast takie samo okno 90x60 jest na klatce schodowej. I to mi się nie podoba. Chcę je zmienić na 90x90 ale nie wiem czy to będzie miało sens. Będę myśleć co z nim zrobić po zalaniu stropu. Także takie okno do pomieszczenia pod schodami jak dla mnie - jest git, na klatkę schodową - dramat! A ty wolisz mniejsze czy większe? Jak już to raczej większe ale ja chciałam bardziej prostokątne. Myślałam sobie 90x60 ok. fajny prostokąt ale tak patrzę u ciebie, że bardziej przypomina kwadrat Mąż twierdzi, że jak się osadzi okno to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.04.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Twój mąż ma rację. Okno jest 90x60 a "dziurka" jest większa do tych 60 podmurujemy się cegłami. Lepiej żeby otwory były większe niż mniejsze. Mniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.04.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Aha no to mnie pocieszyłać, myślałam, że to już końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts