Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://img30.imageshack.us/img30/2827/kartkaso.jpg

Nadiaart, netbet!

Życzę Wam dużo zdrowia i miłości, jak najwięcej powodów do radości, jak najmniej smutków. Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego!

Witajcie

W O W :o :o :o

Po prostu szczena mi tak opadła, że sie pozbierać nie mogę. Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej determinacji w realizacji chyba największego marzenia. Patrząc na poczynania NETbeta nabieram coraz większego przekonania we własne siły i utwierdzam się, że budowa domu jaką mam nadzieję zacząć w niedalekiej przyszłości jest realna bez angażowania wykwalifikowanych i drogich ekip. Normalnie dzięki Stary, jesteś moim autorytetem :wink: . Szok, że pomimo pracy zawodowej, w każdej wolnej chwili masz siły, żeby śmigać na budowie, nie mając żadnego doświadczenia w budowlance. Dobrze, że w kalendarzu jest taka pora roku jak zima, przynajmniej odpocząć możesz :)

Z zapartym tchem będę śledził Wasze dalsze poczynania w Waszym wzorowo prowadzonym dzienniku budowy. Widać jesteście super ludzmi, otwartymi z dużym poczuciem humoru, normanie zazdroszcze Waszym sąsiadom :wink:

A korzystając z okazji w Nowym Roku życzę dalszego takiego zaangażowania w budowie, zdrowia, i przede wszystkim sił i pieniędzy, bo to chyba najważniejsze.

Pozdrawiam

Szacun wielki dla umiejetności i determinacji !

W Nowym Roku życzę samych pomyślnych dni .

Dziennik czyta się świetnie. Będę z uwagą śledzić co u Was się dzieję i trzymać za Was kciuki.

Elo, elo...

Pozdrowionka dla Dzielnych Pługów Śnieżnych!!!

Wy odpoczywacie, a my robimy dalej....

Ja siem normalnie tym, no, robolem budowlańcem zrobiłam...

Odpoczywajcie, odpoczywajcie, bo to co było do tej pory to rozgrzewka była - ja Wam to mówię, z czerwonym nosem, odmrożonym uchem i zmarzniętymi wszystkimi paluszkami....

Netbet wymodliłeś bestio tą zimę, a ja cierpię.

Ciril_elektryk_amator_w_roli_chińczyka :lol: :lol: :lol:

Witajcie

W O W :o :o :o

Po prostu szczena mi tak opadła, że sie pozbierać nie mogę. Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej determinacji w realizacji chyba największego marzenia. Patrząc na poczynania NETbeta nabieram coraz większego przekonania we własne siły i utwierdzam się, że budowa domu jaką mam nadzieję zacząć w niedalekiej przyszłości jest realna bez angażowania wykwalifikowanych i drogich ekip. Normalnie dzięki Stary, jesteś moim autorytetem :wink: . Szok, że pomimo pracy zawodowej, w każdej wolnej chwili masz siły, żeby śmigać na budowie, nie mając żadnego doświadczenia w budowlance. Dobrze, że w kalendarzu jest taka pora roku jak zima, przynajmniej odpocząć możesz :)

Z zapartym tchem będę śledził Wasze dalsze poczynania w Waszym wzorowo prowadzonym dzienniku budowy. Widać jesteście super ludzmi, otwartymi z dużym poczuciem humoru, normanie zazdroszcze Waszym sąsiadom :wink:

A korzystając z okazji w Nowym Roku życzę dalszego takiego zaangażowania w budowie, zdrowia, i przede wszystkim sił i pieniędzy, bo to chyba najważniejsze.

Pozdrawiam

Witaj

A niech się porusza trochę schudnie piwożłop jeden a nie tylko siedzi i pierdzi w stołek :wink: :lol: :lol:

Tylko Ty sobie niczego nie zrób na swojej budowie, bo Cię będziemy mieli na sumieniu, że niby żeśmy namówili. :wink:

Pamiętaj, że nie jesteś mrówką i więcej nie podniesiesz niż ważysz. :wink: Stary też myślał, że jest nieśmiertelny... i go zawiało, zakuło, przebiło, przygniotło, przycięło itp.

Ja myślę ze on i tak jest nieśmiertelny a wieczorami i wlikendami to pewne że jest - niewidzialny :lol: :lol:

A i zdarza mu się być najbogatszym...ale wtedy na drugi dzień nic nie pamięta :lol: :lol: :lol:

Dzięki za odwiedziny :D

Pozdrawiamy

Elo, elo...

Netbet wymodliłeś bestio tą zimę, a ja cierpię.

Ciril_elektryk_amator_w_roli_chińczyka :lol: :lol: :lol:

ell, ell .... Cirilll 8)

modły były - nie zaprzeczam - jest zima!!!

w intancyji cierpień - TO NIE JA 8)

..a kiedy będzie: "Ciril_hydraulik_kotłownia"

pozdro

NETbet'zaspa kur.... na 40cm

p.s.

ale z tym chińczykiem nie kumam.. znaczy mróz ci oczy zawęził czy jak?? 8)

Podoba mi się :D

mi też :D

...a ja sam do końca nie jestem przekonany..

Nadiaart - może i mi się podoba...

ged - ... no nie wiem... nie znamy się ...nie sypiamy razem.. nie zaprosiłeś na kolację....8) 8)

NETbet'jedyny_monrz_sfojej_rzony 8)

p.s.

ged - ty to jesteś półtora gościa... czytałem... czytałem...

Witam siem z pługami... śnieżnymi ma sie rozumieć :roll:

Chcieli zimę, mają zimę, tylko mogli by już zacząć gonić toto... wiosny mi sie chce!!!

A z tą mrówką, to nieprawda... da radę ino nie nad głowę :wink:

Łączę się z Wami w błogim lenistwie, piwożłopieniu i w stołek pierdzeniu :o

nawet nie czuje jak mi sie rymuje :o

Dobra spadam, pa

Bardzo przydatne podsumowanie kosztow w dzienniku.

Ciekawi mnie co robicie z dachem. Dalej samodzielnie?

Wasz dach nie jest jakos przesadnie skomplikowany.

Moze warto sie porwac?

Pozdrawiam

MU

Ciekawi mnie co robicie z dachem. Dalej samodzielnie?

Wasz dach nie jest jakos przesadnie skomplikowany.

Moze warto sie porwac?

dach... sen z powiek... wiec jest z nim tak:

właśnie przeliczyłem m3 za więźbę.... z oryginalnych 6,3 m3 jest 7,5 m3 - pozmieniały się przekroje

więźbę pewnie zamówię sam ale położyć to to juz nie.

lekko "zesrany" jestem wysokością ( 8,5 m ) i przekrojami do poskładania ( 8x18 )

zresztą ekipa z którą gadałem zrobi nam to za ok 3000 w trzy dni... ja bym sie z tym pierdzielił pewnie z półtora miesiąca...

deskowanie, papa, łaty i inne - już we własnym zakresie...

z blachą jak i dachówką jakiegos szału nie ma.. tu powinno udać się samemu.

jak na razie to odrabiam lekcję z tynkowania... tu różnica w samodzielności a zleceniu jest znaczna...

w dachu aż takich różnic nie ma... wydane dodatkowo 3k pewnie już gdzieś zaoszczędziliśmy 8) 8)

zacznie się jazda jak zaczniemy robić meble i pokażemy że można zrobić kuchnię "drewnianą" na blumie..za 20% cen ogólnoprzyjętych w studiach...

budować - polubiłem... ,ale mebelki.... ach...lekko łatwo i tanio!

pozdro

NETbet'samowkręt :lol:

Witam ponownie.

Czy można wiedzieć jaki samochód służy wam za "przenośny magazynek"?

Właśnie mam zamiar kupić coś co mi posłuży za transport ,magazynek na budowę no i co by rodzinkę przewieżć.Bo z tym magazynowaniem to nie lada problem a na działcę agregacik czy inne rzeczy mogłyby szybko zniknąć.

Pozdrawiam.

Alex

Nadiaart można można. Wcale nieźle się te Wasze rachunki sprawują.

Ja chcę zbudować za góra za 250 tys. do zamieszkania - 287 m2 powierzchni netto - i jak patrzę na dotychczasowe koszty - to się chyba uda :D

Trzymajcie się ciepełko - byle do wiosny :wink: