Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nakręcamy na to nasz zaworek, zakładamy kaloryfer i skręcamy śrubunek.

U mnie wygląda to tak, różnica jest taka, że mam rurki pexy a więc widać tu złączkę z gwintem zewnętrznym skręcaną dla tych rurek:

http://images39.fotosik.pl/590/159a4b33d408f096.jpg

Witam.

Jeżeli złączka z pierśionkiem nie da się wkręcić i zacisnąć ( można kombinować rozwiercając środek np, 15mm stożkowym pogłębiaczem lub zeszlifować pierścionek z jednej strony na płasko by złączka chwyciła ze dwa obroty ) to trzeba końcówkę jak na zdjęciu arturromarra tylko na 15 mm dla Cu, napewno są takie i nie kosztują 80 zł.

pozdrawiam.

ps1 jakbyś mieszkał gdzieś w okolicy to dałbym Ci dwa takie komplety z mosiądzu z demontażu za free .

ps2 znalazłem za ok 6 zł/szt http://www.ferro.pl/produkt-zlaczka-zaciskowa-do-rur-miedzianych-15x12-3708-ZL1501C.html ta na bank pasuje a hydraulik zdzierca i wygodniś psia mać.

Edytowane przez tomraider
  • Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bash

netbet chyba zostawił trochę więcej żeby nie wleciał beton do środka, no i wydaje mi się że przy zalewaniu lepiej jest taki peszel utrzymać.

Trochę wysoko są te drzwi wejściowe.

Bash

netbet chyba zostawił trochę więcej żeby nie wleciał beton do środka, no i wydaje mi się że przy zalewaniu lepiej jest taki peszel utrzymać.

Fakt... Ja swoje aroty idące w kilku miejscach z gruntu wysunąłem trochę za chciwie - zostanie pare centymetrów nad jastrych :/ Będę musiał zaślepić coby nie zalali wnętrza - nie pomyślałem...

poziom progu jest na poziomie warstwy wylewki - górnej krawędzi - ... 18 cm wraz ze styro.. chyba w normie się mieszczę...

Może przy montażu drzwi zastosować takie podpory jak zastosowałeś przy oknach. Wtedy problemu z wystającymi cegłami nie będzie

nie da się... za mały nacisk na próg... drzwi wiszą jedynie na futrynach...słabo widzę teraz montaż podpór... wyciąganie cegieł z jednoczesnym podkładaniem podpór.. na bank sie drzwi opuszczą.... ( ale przećwiczę dla potomności wyciąganie cegieł :D )

zostanie tak jak jest - wyrówna sie do pionu pod izolację styro...

Bash

faktycznie - peszel zwany jakoś "inaczej" wystaje ponad wylewkę.... łatwiej odciąć niz łatać, zatykać, mechoptykować....

zostawiony wyżej z premedytacją.

miło mi się zrobiło za waszą sprawą:p ( bez komentów porszę )

widzę że i inni "spoza" kręgu zła wpadają tu inni po radę... zasługa wieka i doceniana "niewymienianych" :D

szacun dla was !

NETbet

Edytowane przez netbet

tłum: "krąg zła" ( tłumaczenie ze słuchu bez formatowania )

... koło gospodyń wiejskich jak netbet'ówy, bash'ówy, raider'óry, inżynier'ówy, poplaw'ówy...

jeżeli jakieś gospodyni nie wymieniłem - sory...:p

tłum: "krąg zła" ( tłumaczenie ze słuchu bez formatowania )

... koło gospodyń wiejskich jak netbet'ówy, bash'ówy, raider'óry, inżynier'ówy, poplaw'ówy...

jeżeli jakieś gospodyni nie wymieniłem - sory...:p

majk'ówy nie wymieniłeś ...

foch ! ;)

pozdrawiam, majki

Kurde.

A jak huknie drzwiami dyrektorka i rama poleci hen daleko?

Witam.

Chyba żartujesz ,te śliczne drzwi za tyle kasy dyrektorka sama sobie miałaby zniszczyć ? jak już w coś huknie to raczej to będzie kudłata lekko siwiejąca czupryna jednego dobrze znanego nam pana.

pozdrawiam.

Edytowane przez tomraider
Kurde. JA bym przymierzył ramę drzwi i wymurował. To zawsze pewniejsze.

A jak huknie drzwiami dyrektorka i rama poleci hen daleko?

jak dyrettorka zechce coś "walnąć" ... to jest : .:bash:

problemem nie jest podparcie a zaizolowanie tego..:o

zdejmowanie drzwi nie wchodzi w rachubę... leniwy jestem....a poza tym drzwi/ościeżnica siedzą/dzi na kotwach, kołach...

majk'ówy nie wymieniłeś ...

foch ! ;)

pozdrawiam, majki

moderamajkuffki to nie gospochy wsiowe :D

zapomniałem... wybacz guru... skrucha!:(

Witam.

ak już w coś huknie to raczej to będzie kudłata lekko siwiejąca czupryna jednego dobrze znanego nam pana.

pozdrawiam.

..aż TAK widać siwiznę/ile mam lat? kurw#$% - zmieniam farbę!