Kasieńka i Piotr 08.06.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Żeby nie być gołosłownymhttp://img204.imageshack.us/img204/5800/sam0181kopia.jpgod lewej: jakieś śmierdzące kwiaty, thuje i winobluszcz pięciopalczasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.06.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Żeby nie być gołosłownymhttp://img204.imageshack.us/img204/5800/sam0181kopia.jpg od lewej: jakieś śmierdzące kwiaty, thuje i winobluszcz pięciopalczasty. a to nie sa czasami turki - te smierdzace kwiaty znaczy sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 15.06.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 a to nie sa czasami turki - te smierdzace kwiaty znaczy sie ? U nas nazywają się aksamitki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.06.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 u nas moze tez ja tam sie nie znam, ale takie jakies podobne du turkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.06.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 U nas nazywają się aksamitki:) a u nas śmierdziuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Cześć Net, Mam pytanie: jak zachowują sie Twoje płyty... Czy coś ci pękło, rysy jakieś, odpadło?? Podziel się jak to sie sprawuje.... A jakie plany, co dalej... bo już nie pamiętam, masz cały parter na gotowo? co z poddaszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.06.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Cześć Net, Mam pytanie: jak zachowują sie Twoje płyty... Czy coś ci pękło, rysy jakieś, odpadło?? Podziel się jak to sie sprawuje.... A jakie plany, co dalej... bo już nie pamiętam, masz cały parter na gotowo? co z poddaszem... czyli pytasz : czy dobrze zrobiłem stawiając na KG zamiast tradycyjnego tynku? dobrze! na ścianach nie ma żadnych rys i pęknięć. nic nie odpadło. farba nie zlazła. nie widzę żadnych minusów płyt względem tynku. rysy na sufitach... są, ale w miejscach mało widocznych. na duzych powierzchniach rys brak. trzasnęło to podwieszenie gdzieś na łączeniu płyt w rogu salonu... ale dlatego że nie ma tam siatki/fizeliny ... niedopatrzenie:D olewam to. gdybym drugi raz stanął przed dylematem : płyty czy tynk ... postawiłbym na płyty. szybko, tanio, samodzielnie, na gotowo niemal zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Nie śmię podkopytać Twojekgo wyboru...Chciałem zapytać tylko czy coś powstało z winy wykonania...Widzę, że wszystko gra więc to najważniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.06.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Chciałem zapytać tylko czy coś powstało z winy wykonania... Widzę, że wszystko gra więc to najważniejsze.... ..z winy wykonawcy ... jedną jego winą jest to że jest leniwy i spoczął na laurach i nie chce mu się ..... dla mnie najważniejsze jest to że DACH NIE PRZECIEKA. a wszyscy dokoła gadali że będzie się lało.... , bo sama papa, bo papiaki, bo nie klejona, bo nie ma odpowiedniej obróbki kominów, etc... wszystko bzdury! z innych doświadczeń: - pustak ceramiczny P+W - słaby pomysł na szybkie zamieszkanie ( cholerne szczeliny między zamkami ) - kotłownia w domu - słaby pomysł ( syf, syf, syf ) - brak osobnego wyjścia z kotłowni - słaby pomysł ( gdyby było punktu powyżej by nie było ) - okno balkonowe w salonie na parterze o szerokości 180 cm - słaby pomysł ( powinno mieć 360 cm ) - brak garażu - słaby pomysł - brak wyjścia z kuchni na dwór - słaby pomysł - likwidacja podcienia w salonie względem oryginalnego projektu - słaby pomysł - ogrodzenie na słupach drewnianych - słaby pomysł - karmienie zimą bażantów - zły pomysł - próby dokarmiania dziczyzny innej zimą - zły pomysł ( mam na działce jelenia co jakiś czas ) ale: - podłogówka po całości - dobry pomysł - kocioł dolnego spalania - dobry pomysł - brak cyrkulacji - dobry pomysł - schody docelowe przed domem - dobry pomysł - okna kolor x2 - dobry pomysl - pies - dobry pomysł ( dobry pomysł gdyby nie kolor czarny:D ) - płyty GK - dobry pomysł - i inne... było tego trochę, ale pamięć zawodzi.... pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.06.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 ..z winy wykonawcy ... jedną jego winą jest to że jest leniwy i spoczął na laurach i nie chce mu się ..... dla mnie najważniejsze jest to że DACH NIE PRZECIEKA. a wszyscy dokoła gadali że będzie się lało.... , bo sama papa, bo papiaki, bo nie klejona, bo nie ma odpowiedniej obróbki kominów, etc... wszystko bzdury! z innych doświadczeń: - pustak ceramiczny P+W - słaby pomysł na szybkie zamieszkanie ( cholerne szczeliny między zamkami ) - kotłownia w domu - słaby pomysł ( syf, syf, syf ) - brak osobnego wyjścia z kotłowni - słaby pomysł ( gdyby było punktu powyżej by nie było ) - okno balkonowe w salonie na parterze o szerokości 180 cm - słaby pomysł ( powinno mieć 360 cm ) - brak garażu - słaby pomysł - brak wyjścia z kuchni na dwór - słaby pomysł - likwidacja podcienia w salonie względem oryginalnego projektu - słaby pomysł - ogrodzenie na słupach drewnianych - słaby pomysł - karmienie zimą bażantów - zły pomysł - próby dokarmiania dziczyzny innej zimą - zły pomysł ( mam na działce jelenia co jakiś czas ) ale: - podłogówka po całości - dobry pomysł - kocioł dolnego spalania - dobry pomysł - brak cyrkulacji - dobry pomysł - schody docelowe przed domem - dobry pomysł - okna kolor x2 - dobry pomysl - pies - dobry pomysł ( dobry pomysł gdyby nie kolor czarny:D ) - płyty GK - dobry pomysł - i inne... było tego trochę, ale pamięć zawodzi.... pozdro NETbet Podoba mi sie ostatni wpis, oby wiecej takich za i przeciw po zamieszkaniu, pewnie pomocny dla poczatkujacych. Tez mamy podlogowe po calosci i mam nadzieje, ze podziele Twoje zdanie, ze to byl dobry pomysl:) Ps. Co do Intergrąd mialam przez chwilę gładz bo akurat Selim mi sie skonczyl, a tylko Inter..mieli na skladzie i nie polecam, jakby porównac ze soba, to: jak niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.06.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Jakie PPCi - jak się domyślam pompa ciepła...Coraz bliżej do drzwi zewnętrznych w kotłowni... Tymi odczuciami z mieszkania na własnym to tylko mnie drażnisz...ja też już chciałbym... A ten jeleń to jakiś okazały, ma poroże? Zasdroszczę tego lenistwa... Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 08.07.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Dlaczego fachowiec pozrywał Ci kartony z łazienki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.07.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Dlaczego fachowiec pozrywał Ci kartony z łazienki ??? ...ano dlatego że był to fachowiec przez duże F ( za co mu chwała ) i : - płyty były "letko" krzywo przyklejone - i tak musiałby wyrównywać przez co zmniejszyłaby się łazienka - notabene i tak bardzo mała - ... i tak ogólnie żeby mnie wk..wić ale dobrze zrobił. gdybym sam rypał kafle....nie zerwałbym, ale efekt byłby inny:lol2: rada dla innych po tym co widziałem w łazience: - lepiej walnąć na ściany zaprawę wyrównującą niż płyty...grubość ok 8-10mm a nie jak płyta z klejem 20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.07.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Wylądował (albo dopiero wyląduje) w sałatce greckiej zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.07.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ale... z honorami mam nadzieję? Było nie było typował trafnie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 31.07.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 A u nas tyle, że dostałem PnB i 03.09 startuję z płytą fundamentową a na pozostałe roboty ponad fundamenty robię casting i czekam, czekam, czekam. Pozdrawiam samorobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.08.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 A tak sie wlasnie zastanawialam ostatnio, co tam NetBet nierób porabia, a Ty płot postawiłeś fiu fiu i brama jest, chyba znów jakieś energy drink popijasz i dobrze bo lepiej brzmi ojciec samorobów niż ojciec nierobów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.08.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Żegnaj Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aDw 04.08.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Netbet dzięki za wszystko !!! To mój pierwszy post tutaj , ale czytam od początku ragularnie. I wiesz co , dzięki Tobie dostałem natchnienie , wiare w siebie... teoria , poradniki dvd i takie tam. Przygotowywałem sie 2 lata... 4 tyg temu złapałem po raz pierwszy w życiu za kielnie a dziś skończyłem murować swój dom. Jest równo , jest prosto..Estetyka pozostawia troche do życzenia , ale to najmniejszy problem Zrobiłem to SAM , dzięki temu dziennikowi. Jeszcze raz dzięki. Uśmiałem się czasami do łez. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.08.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No stary, skoro tak to napisze, ze dzieki wielkie za ten dziennik i postawę.Swoim niestandardowym mysleniem wyprzedziłes wielu o lata świetlne, Twoi pomocnicy przejda do historii forum, a legenda o Netbecie co to stal na kalenicy i sie nie zesral ze strachu, a malo tego jeszcze sam opapował obydwie polacie bedzie krazyc na fm jeszcze dlugo:lol: Zycze powodzenia i wiele sil do skonczenia tego co pozostalo. Trzymaj sie i odwiedzaj czasem ufoków:) PS.Po co Bog stworzyl Netbeta - niee, nie po to ze mial spore ilosci piwa, z krotkim terminem przydatnosci i nie mial, kto tego wypic, ale po to by pokazac wszystkim innym, ze jak sie bardzo chce to mozna wszystko, trzeba miec tylko leb na karku i chęci Trzymajcie się rodzino i życzę Wam jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts