Jarek.P 14.06.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Po objawach oceniając zeszło Ci powietrze z baniaka. Jeśli wciśniesz dzyndzel na wentylu to co leci? Powietrze, czy woda? Jeśli woda, to dodatkowo balon szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) tak na szybko... smok na dole w studni - sparwdzony i szczelnyzbiornik 50l wymieniony na nowy 100l i kurwa spada ciśnienie... wolniej ale SPADA!! szlag by to... na bańce 50 l - włączał się co 2 minutyteraz włącza się co ....10 minut kurwa - co jest? mam dziure na przyłączu? Edytowane 14 Czerwca 2014 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.06.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Jakie masz ciśnienie początkowe w balonie, zanim napełnisz go wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 zbiornik nowy.ciśnienie fabryczne... nie mierzyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 14.06.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 ... na bańce 50 l - włączał się co 2 minuty teraz włącza się co ....10 minut ... mam dziure na przyłączu? Czy tak podane czasy znaczą, że pompa hydrofora załącza się bez poboru wody co pewien czas ? Jak długo pracuje pompa po załączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 tak właśnie jest! bez poboru wody spada ciśnienie do zadanego właczającego pompę.smok na dole studni sprawdziłem - trzyma! jestem już głupi... obstawiam nieszczelność rury pomiędzy studnią a hydroforem.... kurwa.. kopanie mnie czeka? pompa pracuje do momentu aż dobije znowu ciśnienie do 3,6- 3,8 bara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 zamknąłem zawór za hydroforem a instalacją w domu - ciśnienie spadana otwartym zaworze jest tak samo - ciśnienie spada czyli mam chyba gdzieś nieszczelność pomiędzy hydroforem a studnią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 15.06.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Chyba tak Warto tylko sprawdzić , być pewnym działania smoka, bo to też może być przyczyna, np opuszczony do studni się zawiesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.06.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 sprawa zamknięta! ciśnienie się znalazło i trzyma się i nie drgnie bez poboru wody. winowajca: zawór zwrotny na dnie studni. wczoraj go oblukałem - był niby ok dziś mnie coś tknęło i wyjąłem go jeszcze raz... i... nie trzyma jednak sukinkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Rozumiem, że z nim pogadałeś od serca i zaczął trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.07.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 mam szybkie pytanie: czy się różni piana do klejenia styropianu od pianki zwykłej niskoprężnej?jak dla mnie to jeden pies.... ktoś ? coś? pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.07.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 eeee... bez jaj... sie robi .... ale... tej klej jest kure@#$ drogi... dlatego pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalu76gmail.com 09.07.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Obskoczyłem cały dom na piance. Pierwotnie zakupiłem ilość sugerowaną przez producenta - insta stik. Piana skończyła się +- w połowie więc poszukiwałem alternatywy. Sprawdziłem chyba jeszcze 3 rodzaje pianek i z tego co pamiętam różnica była tylko w przypadku najtańszej. Jeżeli dobrze pamiętam to potem kupowałem pianka za nie coś koło 18zł. Czy różni się od niskoprężej? Trudno powiedzieć - montowałem nią drzwi. Wydaje mi się, że ta do klejenia jednak szybciej uzyskiwała taki stan klejący, półgęsty... Po 15, 20 minutach płyty styropianowej już nie dało się oderwać. Z pianką niskoprężną chyba się tak nie da. Jak chcesz to poszukam nazwy tej, w którą teraz bym zainwestował - była tańsza a wydajnościa (ok 6m2/opakowanie) i jakościa wg mnie nie ustępowała insta stik. Poszukałem i znalazłem. To potem brałemhttp://allegro.pl/klej-do-styropianu-neostick-wydaj-do15m2-od-5-c-i4379030165.html Edytowane 9 Lipca 2014 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.08.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 temat kleju/piany zamknięty.nie da się kleić płyt na pianę mont. ....a poza tym klej do sytro jest w dobrej cenie w obi.... 2 tychy za puszkę. klej w pianie jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 19.08.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Dziś dopiero dostalem powiadomienie że sie cos tu dzieje Mam sąsiada co robi docieplenia, to troche tam przy piwku podpowiedział co i jak. Ogólnie piankę odradzał, poleciał mi natomiast klej weber ks126 bardzo elastyczny i wzmociony włóknami polipropylenowym. (nadaje sie i do klejenia i zaciągania siatki) Oczywiscie cena 26zł więc nie tani, ale w porównaniu z atlasem była różnica. Nawet te włókna widoczne. ALe wyszło mi w sumie 20 worków wiec po 6 zł na worku więcej A wracając do pianki to dobra była do uzupełnienia małych szczelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.10.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 słuchajcie mam pytanie: ile czasu zajmie grzałce 2kw nagrzanie 150 litrów wody do temp 45 stopni? ile czasu zajmie grzałce 2 kw nagrzanie 300 litrów wody do temp 45 stopni? nie pytajcie czemu pytam pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalu76gmail.com 25.10.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 słuchajcie mam pytanie: ile czasu zajmie grzałce 2kw nagrzanie 150 litrów wody do temp 45 stopni? ile czasu zajmie grzałce 2 kw nagrzanie 300 litrów wody do temp 45 stopni? nie pytajcie czemu pytam pozdro NETbet W sierpniu grzałem grzałką. Z temp. otoczenia (ok. 22 ) do 40 st grzałka potrzebowała ok 1:15. W porównaniu z ekogroszkiem to lipa. Jeżeli jesteś zainteresowany to udostępnie Ci wykresy ze sterownika. MU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.10.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 t = m × Cw × ( T - T₁) / Pgdzie:t - czas w sek.m - masa wody w kgCw - ciepło właściwe wody (przyjąć można 4200 J/kg x *CT - temp. końcowa wody w *CT1 - temp poczatkowa wody w*CP- moc grzałki w W Wzór nie uwzględnia strat ciepła. t = m × Cw × ( T - T₁) / Pt = 150 x 4200 x (45 - 15) / 2000t = 9450 sek. = 2,625 h Być może, że się gdzieś pomyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 27.02.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Witam serdecznie. Już drugi raz czytam wasz dziennik. Pierwszy raz kiedy szukałem inspiracji a teraz ponownie kiedy mam już ssz i dalsze prace zamierzam zrobić samodzielnie. Postanowiłem trochę podejrzeć twoją twórczość. Pojawił się mały problem. Zaginęły lub zostały uprowadzone wasze zdjęcia. Możliwe że był już poruszany ten problem i zgłosiłes zaginięcie na policji lecz ja nie przeczytałem jeszcze wszystkich komentarzy. Jeżeli jest możliwość dotarcia do fotorelacji to poproszę o jakieś wskazówki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 27.02.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 mmarcin, netbet już kiedyś o tym pisał. Jego dziennik w pdfie jest na chomikuj.pl, ktoś kiedyś poświęcił trochę czasu i zmajstrował tekst ze zdjęciami. A potem drugi ktoś udostepnił dalej i dalej, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts