tomraider 04.02.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Nakręcamy na to nasz zaworek, zakładamy kaloryfer i skręcamy śrubunek. U mnie wygląda to tak, różnica jest taka, że mam rurki pexy a więc widać tu złączkę z gwintem zewnętrznym skręcaną dla tych rurek: http://images39.fotosik.pl/590/159a4b33d408f096.jpg Witam. Jeżeli złączka z pierśionkiem nie da się wkręcić i zacisnąć ( można kombinować rozwiercając środek np, 15mm stożkowym pogłębiaczem lub zeszlifować pierścionek z jednej strony na płasko by złączka chwyciła ze dwa obroty ) to trzeba końcówkę jak na zdjęciu arturromarra tylko na 15 mm dla Cu, napewno są takie i nie kosztują 80 zł. pozdrawiam. ps1 jakbyś mieszkał gdzieś w okolicy to dałbym Ci dwa takie komplety z mosiądzu z demontażu za free . ps2 znalazłem za ok 6 zł/szt http://www.ferro.pl/produkt-zlaczka-zaciskowa-do-rur-miedzianych-15x12-3708-ZL1501C.html ta na bank pasuje a hydraulik zdzierca i wygodniś psia mać. Edytowane 4 Lutego 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.02.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 http://img27.imageshack.us/img27/93/20110203844.jpgo co kaman z tymi peszlami po ścianach? Będziesz je podkuwał pod płytę sypiąc gruz na folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bert49 04.02.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Może przy pontażu drzwi zastosować takie podpory jak zastosowałeś przy oknach. Wtedy problemu z wystającymi cegłami nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 04.02.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Bashnetbet chyba zostawił trochę więcej żeby nie wleciał beton do środka, no i wydaje mi się że przy zalewaniu lepiej jest taki peszel utrzymać. Trochę wysoko są te drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Bash netbet chyba zostawił trochę więcej żeby nie wleciał beton do środka, no i wydaje mi się że przy zalewaniu lepiej jest taki peszel utrzymać. Fakt... Ja swoje aroty idące w kilku miejscach z gruntu wysunąłem trochę za chciwie - zostanie pare centymetrów nad jastrych :/ Będę musiał zaślepić coby nie zalali wnętrza - nie pomyślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Trochę wysoko są te drzwi wejściowe. poziom progu jest na poziomie warstwy wylewki - górnej krawędzi - ... 18 cm wraz ze styro.. chyba w normie się mieszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Może przy montażu drzwi zastosować takie podpory jak zastosowałeś przy oknach. Wtedy problemu z wystającymi cegłami nie będzie nie da się... za mały nacisk na próg... drzwi wiszą jedynie na futrynach...słabo widzę teraz montaż podpór... wyciąganie cegieł z jednoczesnym podkładaniem podpór.. na bank sie drzwi opuszczą.... ( ale przećwiczę dla potomności wyciąganie cegieł ) zostanie tak jak jest - wyrówna sie do pionu pod izolację styro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Bash netbet chyba zostawił trochę więcej żeby nie wleciał beton do środka, no i wydaje mi się że przy zalewaniu lepiej jest taki peszel utrzymać. Trochę wysoko są te drzwi wejściowe. faktycznie - peszel zwany jakoś "inaczej" wystaje ponad wylewkę.... łatwiej odciąć niz łatać, zatykać, mechoptykować.... zostawiony wyżej z premedytacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) miło mi się zrobiło za waszą sprawą ( bez komentów porszę ) widzę że i inni "spoza" kręgu zła wpadają tu inni po radę... zasługa wieka i doceniana "niewymienianych" szacun dla was ! NETbet Edytowane 4 Lutego 2011 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 04.02.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Netbet te cegły som na zaprawie czy wolna amerykanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 tłum: "krąg zła" ( tłumaczenie ze słuchu bez formatowania ) ... koło gospodyń wiejskich jak netbet'ówy, bash'ówy, raider'óry, inżynier'ówy, poplaw'ówy... jeżeli jakieś gospodyni nie wymieniłem - sory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Netbet te cegły som na zaprawie czy wolna amerykanka? cholera - chyba luzaki jedna na drugiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 04.02.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kurde. JA bym przymierzył ramę drzwi i wymurował. To zawsze pewniejsze. A jak huknie drzwiami dyrektorka i rama poleci hen daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.02.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 tłum: "krąg zła" ( tłumaczenie ze słuchu bez formatowania ) ... koło gospodyń wiejskich jak netbet'ówy, bash'ówy, raider'óry, inżynier'ówy, poplaw'ówy... jeżeli jakieś gospodyni nie wymieniłem - sory... majk'ówy nie wymieniłeś ... foch ! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 04.02.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Kurde. A jak huknie drzwiami dyrektorka i rama poleci hen daleko? Witam. Chyba żartujesz ,te śliczne drzwi za tyle kasy dyrektorka sama sobie miałaby zniszczyć ? jak już w coś huknie to raczej to będzie kudłata lekko siwiejąca czupryna jednego dobrze znanego nam pana. pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kurde. JA bym przymierzył ramę drzwi i wymurował. To zawsze pewniejsze. A jak huknie drzwiami dyrektorka i rama poleci hen daleko? jak dyrettorka zechce coś "walnąć" ... to jest : . problemem nie jest podparcie a zaizolowanie tego.. zdejmowanie drzwi nie wchodzi w rachubę... leniwy jestem....a poza tym drzwi/ościeżnica siedzą/dzi na kotwach, kołach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 04.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Jak się lekko mówiąc zdenerwuje, że zupa była za słona:DRama to nie wyleci ale całość będzie się opierać właśnie na tych cegłach, pomimo pianki i kołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 majk'ówy nie wymieniłeś ... foch ! pozdrawiam, majki moderamajkuffki to nie gospochy wsiowe zapomniałem... wybacz guru... skrucha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.02.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam. ak już w coś huknie to raczej to będzie kudłata lekko siwiejąca czupryna jednego dobrze znanego nam pana. pozdrawiam. ..aż TAK widać siwiznę/ile mam lat? kurw#$% - zmieniam farbę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 04.02.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 chyba netbet szykuje najazd na Jelenią górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts