Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

A ja za czterodrogowcem planuje na parter coś w tym stylu (będę miał głównie kalafiory + 3, 4 pętelki pomocnicze (dogrzewanie kafli))

http://images8.fotosik.pl/1243/83054437b6ab9121.jpg

..a tak zapytam... liczyłeś ile będzie kosztować ten zestawik? ..no moje laickie oko widzi kwotę z ósemką .... dziewiątką z przodu.....

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dokładnie... :( To jego wada... Nie mam innego pomysłu na skuteczne połączenie podłogi z kalafiorami przy moich założeniach. Na piętrze będzie tańsza wersja, bo pętla tylko w łazience i to na RTL z prostego rozdzielacza. Zerknij na mój dziennik - masz schemat. Edytowane przez BasH

..bez jaj... czy ja wyglądam na czarodzieja?

moja rola przy oknach sie ograniczyła do:

- zamówienia

- zapłacenia

- wpuszczenia ekipy na montaż

- ochlania się po montażu

...a okna to Gaelan.. z szybami 1,0 ... bez szaleństwa..

..gdzies tam po drodze był epizod z podporami pod balkony i izolowaniem.....

koniec bajki o oknach:cool:

może chorzy?...

A tomraider to już się ponad dwie doby nie odzywa, ja tam nie wiem, ale na policję by chyba trza...

J.

Witam.

Pracuje się ostro. Wysłałem żonkę z dzieciakiem na parę dni do teściów na ferie a sam robię kuzynce remont mieszkania w bloku ,który jej obiecałem jakieś dwa lata temu, sufit w gładzi, ściany w regipsach ,tapety z włókna szklanego, naprawa i przeróbki inst.elekt. ( łączenie alu z miedzią ) malowanie, i takie tam inne. Kiedyś zrobiłem jej łazienkę , potem kuchnię i nie daje mi spokoju, a że jest sympatyczna i jako lekarz często pomaga to się specjalnie nie wykręcałem , a kasa na budowę też się przyda.

Ale piszmy dla lub o NETbecie, to jego komenty. NETBET zapodawaj zdjęcia i instrukcję obsługi nowego rozdzielacza , pooglądamy, poczytamy.

pozdro

ps.Widziałem obraz Spidermena, szacun , NETbet masz te pociągnięcie pędzlem chłopie nie podejrzewałem aż o takie talenta. Miłej zabawy karnawałowej.

Edytowane przez tomraider

No i wszystko wróciło do normalności ;)

Net ja jednak nie dotarłem na te targi, wiec relacji nie zdam żadnej ;)

ale podobno była kicha bo znajomy z pracy był

Jedynie w radiu dzis słyszałem komenatrze że wielkim powodzeniem cieszyło się na targach ogrzewanie podłogowe... ale co i jak konkretnie nic nie mówili.

..bogu dzięki za poniedziałki...można odpocząć...:D

Witam.

Odpocząć po malowaniu spidermena? Kiedyś ponoć jeden dzieciak wymalował sobie twarz szminką by wyglądała na nabrzmiałą i nabrał majonezu w gębę. Potem na balu ścisnął sobie policzki ,wypluł majonez i twierdził że się przebrał za pryszcza.

:yes: witajcie normalnie siedzialam wczoraj i studiowalam wasz dziennik i wiecie co :o...:o:o.... szczeka mi opadla i zagnalam meza do czytania to moze sie czegos nauczy.... i powiem szczerze ze takiego dziennika szukalam mozna sie nauczyc , mozna podpatrzec a i mozna sioe posmiac[koza jest debesciara].:D:D podziwiam wasza prace i tak naprawde udowodniliscie ze wszystko mozna ale to juz pewnie wszyscy wam mowia.:p my planujemy rozbudowe domu i teraz wiem ze wiekszosc rzeczy mozna samemu zrobic wystarczy sily i samozaparcia a tego wam nie brakuje.:yes: bede sledzic wasze poczynania i mam nadzieje ze czegos sie naucze....:yes::yes::yes: :bye:

..bogu dzięki ..można odpocząć...:D

Witam.

Może dość tego odpoczywania i zaczniesz się zastanawiać na forum ,najwyższy czas, jak sam położysz i jak i czym zamocujesz rury alu-pex na styropianie, potrzebna będzie rozwijaczka do wielkiego i ciężkiego zwoju pexu, i parę przyczymywaczek, ( zazwyczaj robią to min.dwie kumate osoby: operator rozwijania zwoju+przyczymywacz nożny oraz operator gnąco+mocujący ) bo rury są wredne i same nie chcą się ułożyć i grzecznie leżeć. Jak kto układał sam lub ma jakiś dobry pomysł na układanie to niech pisze , pewnie się NETbet nie pogniewa i nie pogoni......

pozdrawiam.

ps.o regipsotrzymaczu nawet nie wspominam :)

Edytowane przez tomraider

.... może zaczniesz się zastanawiać na forum ,najwyższy czas, jak sam położysz i jak i czym zamocujesz rury alu-pex na styropianie... , ( zazwyczaj robią to min.dwie kumate osoby: operator rozwijania zwoju+przyczymywacz nożny oraz operator gnąco+mocujący ) bo rury są wredne i same nie chcą się ułożyć i grzecznie leżeć.)
Przecież widzisz, że podlizuje się już spidermanowi, więc mały będzie miał fuchę u łojca. Chyba, że planuje wykorzystać matkę dyrettorkę :)

Matkę Dyrettorke ostaw w spokoju.... dzieciok ma wystarczającą masę do "docisku" :-) ... no i jak założy strój obejdzie się bez spinek

( nie pamiętasz co ten człowiek- pająk na w łapach ? ... sie klei do scian a rurki nie przytrzymie? )

Edytowane przez netbet

... dzieciok ma wystarczającą masę do "docisku" :-) ...

Zwój trochę waży , trzeba by go pionowo rozwijać po kawałku i rurkę przyczymywać paroma wiadrami wypełnionymi piaskiem( woda może się rozlać, piach nie brudzi i można częściowo wysypać jak okaże się że wiadro za ciężkie. Zwój po rozwinięciu , jakiegoś tam odcinka dobrze by o coś oprzeć np. wielką dociążoną z góry wiadrem paczkę styro i wtedy na zwój nakładamy styropianowe iglo Majkiego z farelką i uplastyczniamy pex.

Zwój trochę waży , trzeba by go pionowo rozwijać po kawałku i rurkę przyczymywać paroma wiadrami wypełnionymi piaskiem( woda może się rozlać, piach nie brudzi i można częściowo wysypać jak okaże się że wiadro za ciężkie. Zwój po rozwinięciu , jakiegoś tam odcinka dobrze by o coś oprzeć np. wielką dociążoną z góry wiadrem paczkę styro i wtedy na zwój nakładamy iglo z farelką i uplastyczniamy.

.. ja pier@!#$ .. w takim tempie to do 23,00 dojdziemy do " jak samodzielnie osiodłać orła i dolecieć na biegun północny"