Martinezio 23.02.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ps. to ile miał w lecie ? To zależy od godziny dnia, gdyż ponieważ gentelman nie pije przed południem, to pewnie miał do południa nie więcej, jak 2 promile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.02.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 , jak 2 promile... ...to w Polsce i Rosji to taka dawka "rozruchowa" .... dla innych krajów "śmiertelna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Widziałem rozdzielacz w dzienniku, czekam na foty następnych. Ziarnko do ziarnka .... aż zbierze się na flaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 23.02.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Powitać. Regipsotrzymacza ciąg dalszy.Z braku płyt g-k przetestowany przy pomocy skrzydła drzwiowego z litego drewna(wagowo podobne do płyty- ponad 30kg) http://img811.imageshack.us/img811/4403/dsc01265c.jpg http://img228.imageshack.us/img228/4306/dsc01266xk.jpg http://img19.imageshack.us/img19/5695/dsc01269pg.jpg http://img62.imageshack.us/img62/6763/dsc01267y.jpg Na razie jest to wersja beta i wymaga kilku poprawek, zwłaszcza pod kątem stabilności- da się na tym pracować, ale pewne niedoróbki mogą drażnić.Do regulacji wysokości przy stopach zastosowałem pręty gwintowane fi 16mm, trochę nimi buja tym bardziej, że są osadzone w rurkach z centymetrowym luzem.Stopy żyją własnym życiem kręcą się nawet przy drobnych korektach położenia, lub gdy lekko bujnie podstawą - trzeba je połączyć.Jako środek zaradczy trza zespawać stopy za pomocą grubszej blachy stanowiącej jednocześnie łoże dla balastu w postaci bloczka betonowego lub dwóch.Nie zrobiłem tego, bo nie miałem blachy.Bloczki oczywiście nie będą zamocowane na stałe, będą dokładane po ustawieniu urządzenia w miejscu montażu płyty.Po wprowadzeniu poprawek powinno być git.Sztyca do podpierania działa bez zastrzeżeń. Edytowane 24 Lutego 2011 przez Bombowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 24.02.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Sztyca do podpierania działa bez zastrzeżeń. Powitać. no i bardzo dobre rozwiązanie, w sztyce do podpierania można zamontować, tak jak na zdjęciach zamieszczonych przez BasHa, pistolet-wyciskacz do sylikonu,lekko zmodyfikowany( obcięta część do trzymania tuby silikonu) wysuwającym się (duży skok) popychaczem łatwo regulować docisk. pozdrawić. ps.dla uniknięcia wywrotki regipsotrzymacza ( niestabilne stopy) można by w górnej części np,przywiązywać chwilowo na czas montażu sznurkiem do stelarza, same zas stopy przerobić by móc je dociążyć np.wiadrami z wodą lub piaskiem. Edytowane 24 Lutego 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 24.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Fajny patent z tym pistoletem, jest w stanie błyskawicznie docisnąć płytę.W rozwiązaniuz prętem gwintowanym i nakrętką trzeba wykonać około 30 obrotów, co by unieść płytę o 5cm - czasochłonne i denerwujące.Niestety pistolet ma dość niewielką możliwość regulacji, wynosi ona ok 25cm. Przy montażu obniżeń sztyca może okazać się za wysoka, dlatego regulacjana pręcie swoją drogą być powinna.Dopijam kawę i czmycham na działkę eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.02.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Super, kombinujcie, kombinujcie, jak swoje GK zacznę montować, będę miał gotowca Pomysł z dozownikiem do silikonu super, a kwestię małego zakresu regulacji możnaby rozwiązać jakąś zgrubną nastawą, choćby wysuwanymi i mocowanymi na śruby nogami. Z grubej rury stanowiącej trzon stojaka wysuwa się "oczko" cieńsza rura będąca nogą, a blokowane jest to poprzecznie przekładaną śrubą. Wystarczy powiercić otwory co 10cm i będzie git. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.02.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 u lala...statyw jak sie patrzy!!! do czegoś takiego sie przymierzam, ale zamiast robić całą konstrukcję stojącą można zaadaptować rusztowanie i zrobić tylko statyw wchodzący w jedną nogę ramki... http://img3.imageshack.us/img3/2655/asasasasasj.jpg Uploaded with ImageShack.us dzięki temu uzyskujemy jeszcze mozliwość obrotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.02.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Można też dokupić 4 kółka i domontować je obrotowo pod spód rusztowania - będzie możliwość manewrowania nawet, jak w profesjonalnym sprzęcie Bo inaczej kiepsko widzę przestawianie ustrojstwa w te i nazad przy kilkudziesięciu płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.02.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Można też dokupić 4 kółka i domontować je obrotowo pod spód rusztowania - będzie możliwość manewrowania nawet, jak w profesjonalnym sprzęcie Bo inaczej kiepsko widzę przestawianie ustrojstwa w te i nazad przy kilkudziesięciu płytach. eee.... rusztowanie nie jest takie cięzkie... spokojnie można je przeciągnąć... .. ja gdzieś u swojego dziecioka w pokoju widziałem samochody zdalnie sterowane...trza tylko mocniejsze serwa wykombinować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 24.02.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Patent z wyciskaczem do silikonu przetestowany empirycznie - działa super, a co najważniejsze jest mocny i szybki. http://img600.imageshack.us/img600/5479/dsc01271q.jpg http://img196.imageshack.us/img196/5270/dsc01272ux.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.02.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 :D:D Bombowy!!!! bomba!.... takie patenty to ja lubię!! p.s. eeee.... tu się robi takie małe "podforum" patenciarzy, samorobów, samouków... .:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 24.02.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ...........najważniejsze jest mocny ........ I gitara, żeby był mocny bez spawania ( nie każdy ma spawarkę) można jak w załączniku do sztangi M16 dołożyć 3 mm grubości kątownik , powiercić i skręcić razem na śruby M 6 . zgrubną regulację chyba już jest na Twoium zdjęciu , ale jakby co to tak jak wymyślił Jarek P powiercić fi 8 sztangę co 10 cm i kolejno do potrzeb wysuwać z 3/4 cala rury blokując śrubą M6. Patent NETbeta z montażem regipsotrzymacza na rusztowaniu warszawskim dobrze się sprawdzi przy montażu płyt na skosach na poddaszu , wtedy sztyca podpierająca powinna mieć możliwość podpierać pod kątem, czyli jakiś rodzaj podstawy z zawiasem ( która pewnie zaprze się o podłogę i da się pochylić) oraz wysuwany popychacz pistoletu którego blaszany talerzyk dobrze było by zastąpić ruchomo zamocowanym kawałkiem skleiki z np.naklejonym grubym papierem ściernym by się nie ześlizgnął z płyty na skosie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 25.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam.Tak dla rozluźnienia w piątek,także dla tych co szukają pracy …..-Dzien dobry, ja z ogłoszenia , szukam pracy, ponoć coś macie? Jaką to praca ? – pyta bezrobotny w biurze dyrektora ZOO.- Zdechł nam goryl, nie mamy innego, zaszyjemy pana w wypreparowaną skórę goryla, będziesz pan się huśtał ,żar banany i wygłupiał , żeby dzieci miały ubaw i za to będziemy panu płacić, ok.?-ok.Lecz nowo zatrudniony pracownik w stroju goryla usiadł na pieńku i zaczął czytać gazetę. Wiec dzieci były zawiedzione i nie rzucały mu cukierków i zrobiła się skifa. Po pewnym czasie dyrektor zarządał większej aktywności pracownika w stroju goryla. Chcąc niechcąc ten zaczął się bujać jak goryl na trapezie. W pewnej chwili tak się bujnął że spadł z trapezu, rozwalił ściankę działową z regipsu i wpadł prosto do sąsiedniej klatki z lwem. Przerażony zaczął wzywać pomocy:- ludzie ratunku, to lew i zaraz mnie zeżre,pomocyA na to lew:- zamknij mordę kolego bo nas obydwóch z pracy wypier..olą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 25.02.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.02.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) :d co do piczi! nie mogę zrobić uśmieszków, a śmieszne to. mój laptok chyba myśli inaczej...głupi. Edytowane 25 Lutego 2011 przez olgusieniunieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 oplułam komputer ze śmiechu a moja córka patrzy na mnie z politowaniem że się " zęby szczerzę do kompa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ... dla tych co szukają pracy ….. Nie odbieram tego jako uwagi osobistej :) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacherek 26.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Mam pytanie odnosnie tynków. Na pierwszej stronie forum znalazłem informacje ze zaprawa tynkarska firmy ABE jest wydana przez Izolbet. Jak to się ma w praktyce?? Dobry tynk?? warty zakupu czy może lepiej kupić droższy np knauf, baumit czy alpol. Wszystkie cementowo-wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.02.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wieczór pytań do Net gdzieś zakupił swój podnośnik do płyt g-k? I jak to się fachowo nazywa, bo kompletnie nie wiem jak tego szukać. Widziałam wasze konstrukcje hand made- imponujące. Ale ja spasuję, słabo radzę sobie ze spawarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts