tomraider 26.02.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Witam.Może to zmotywuje NETbeta do wymyślenia regipsotrzymacza, tak przy sobocie: Jest 5 rano, zimowa sobota, Netbet po wymownym spojrzeniu Dyrektorki wyłazi z łoża. Mycie, golenie, wbija dwa jajka na patelnię , następne w kalesony, cały czas jakby nieobecnym wzrokiem szuka gdzieś rozwiązania regipsotrzymacza, czas nagli, NETbet prawie czuje na karku piwny oddech konkurencji jak grzyby po deszczu pojawiają się kolejne majsterklepki pretendujące do miana ,,konstruktor regipsotrzymacza’’ , ostatnio niejaki bombowy który zdjęciami pokazał że nie żartuje i jest już o krok od rozwiązania problemu. Pytanie za milion punktów : Jak przytrzymać ten cholerny regips? Jadąc na budowę przejeżdża koło mikro-zoo i nagle olśniony nowym pomysłem z piskiem opon hamuje , zawraca, i z pianą na ustach, ciesząc się jak murzyn znalezioną latarką , wpada do sklepiku. -Dzień dobry , macie ośmiornicę ?, potrzebuję jedną na budowę do montowania regipsów.-Mamy, tania, żre raz w miesiącu byle co, świetnie przysysa się do wszystkiego w tym do regipsów.-ok. biorę, ……czy jest coś co powinienem wiedzieć o ośmiornicach ? Jakiś haczyk?- ma jedną malutką wadę , jak spadnie na podłogę, to się tak przyssie że nie można cholery odkleić.-i co wtedy zrobić?-zadzwonić na numer z wizytówki, wysyłamy pana Jasia, ten ją odklei. Zadowolony NETbet wyłożył regipsami już połowę sufitu w salonie z pomocą ośmiornico trzymacza, gdy nagle bestia wypadła mu z rąk i przykleiła się do podłogi i dupa zbita, co NETbet podważy breszką jakieś ramię to pozostałe trzymają jak cholera. Więc dzwoni po pana Jasia.Po pół godzinie zjawia się pan Jasio, typowy fachman, skórzana torba-monterka z narzędziami, beret z anteną, z uśmiechem prezentując cały rząd białych trzech zębów z przodu przystępuje do akcji odklejania ośmiornicy a NETbet z zainteresowaniem mu asystuje podejrzewając skomplikowaną procedurę. Pan Jasio wyjął młotek i silnie walną ośmiornicę prosto w głowę ,a ta jęknęła z bólu – ja pierd..lę - i złapała się wszystkimi naraz ramionami za głowę. Pozdro. Edytowane 26 Lutego 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.02.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Net gdzieś zakupił swój podnośnik do płyt g-k? I jak to się fachowo nazywa, bo kompletnie nie wiem jak tego szukać. Nie kupił, przetrawia pomysły. Jak chcesz gotowca, to wbij na allegro frazę: podnośnik płyt. Są gotowce za 530. Zerknijcie też co wyskakuje po wpisaniu wolfcraft. (rozpórka sufitowa) Edytowane 27 Lutego 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 27.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Zerknijcie też co wyskakuje po wpisaniu wolfcraft. (rozpórka sufitowa) Kurza twarz. Jakbym wiedział, że ta rozpórka taka tania to bym nie psuł wyciskacza do silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.02.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Kurza twarz. Jakbym wiedział, że ta rozpórka taka tania to bym nie psuł wyciskacza do silikonu No ale chociaż poćwiczyłeś manualnie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAZUU 28.02.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam Mam pytanie z innej beczki do "NETBET" ,jakiego młotka (lub młotków )udarowego uzywasz na budowie do kucia i do wiercenia i jak się sprawdzają?A tak wogóle to jestem pod wrażeniem postępów jakie poczyniłeś,tez jestem w trakcie budowy na tym samym etapie lecz mrozy mnie trochę przystopowały no i odległość na dziełkę.Pozdro ALEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.02.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nie kupił, przetrawia pomysły. Jak chcesz gotowca, to wbij na allegro frazę: podnośnik płyt. Są gotowce za 530. Zerknijcie też co wyskakuje po wpisaniu wolfcraft. (rozpórka sufitowa) Wolfcraft najbardziej odpowiada mi ceną Chyba jestem zmuszona zainwestować 500 zł...może później da się to opchnąć i odzyskać część kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.02.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Też o tym myślałem, tyle że powstrzymał mnie fakt, że nie wykorzystałbym go na swoich skosach... Na skosy i tak muszę wykombinować coś podpórkowo, a do sufitów wezmę teścia jako pomoc. A tak (nawiasem) mówiąc to NETbet znowu coś chyba kombinuje, bo za długo cicho siedzi... Przymarzł na -20 dupskiem do styropianu bez kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.02.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dostawa browca do wsiowego sklepu się opóźnia i bidak stoi na mrozie i kisi kolejkę kombinując nad wynalzkami w tzw. międzyczasie. Natura nienawidzi pustki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ..w odpowiedzi na wszelkie domysły n/t moich poczynań i miejsca w kolejce pod sklepem informuję iż przerwa łączności jest wywołana przeprowadzką i chwilowym brakiem netu ( ile mozna kur!@# konfigurować łacze!!! ).... poza tym letko zarobiony jestem we firmie... z pozdrowieniami NETbet p.s. nie na widzę przeprowadzek!!!!! nie na widzę zus za składki!!! nie na widzę us za vat!!! ....a poza tym wsio w porzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.03.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam Mam pytanie z innej beczki do "NETBET" ,jakiego młotka (lub młotków )udarowego uzywasz na budowie do kucia i do wiercenia i jak się sprawdzają? ALEX wiec mam do dyspozycji 2 : - makita... jakaś młoto wiertara na sds .... git sprawa.... lekka, poręczna broń krótkiego zasięgu... do 15 cm - cos tam- cos tam.... młotek sds ...taki duzy... od mikołaja.... ciężka broń do zadań specjalnych .... wyburzeniowych, przebiciowych ... ponad 15 cm.. ..no i pan de walt...do dłubania se w nosie..... bo do wiercenia w betonie to zwykła wirtarka siem nie nadaje... pozdro NETbet p.s. dawno cię GAZUU nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 02.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 JUŻ PRZEPROWADZKA??? szybki jesteś a kwiatki nie pomarzły? przynajmniej wprawy złapaliście i pewnie piersza redukcja niepotrzebnych rzeczy nastąpiła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 JUŻ PRZEPROWADZKA??? szybki jesteś a kwiatki nie pomarzły? przynajmniej wprawy złapaliście i pewnie piersza redukcja niepotrzebnych rzeczy nastąpiła..... spokojnie... na razie z mieszkania do mieszkania.... ..redukcja gratów trwa!! ...ale wiecie jak to jest ...z pewnymi rzeczami "nie mozna" sie rozstać... są "święte kurtki" i "święty kurz " ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAZUU 02.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dłubałem,dłubałem i wydłubałem domeczek własnymi "ręcyma" no oprócz dachu, ot powód mojej niobecności.Jeszcze sporo roboty przede mną. A zdecydowałem się na samodzielną budowe dzięki wam no i dziennikowi. Wrzucam parę fotek Dzięki za odpowiedż Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.03.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 NETbet: Jak się przymierzasz do wylewek? Sam chcesz robić czy bierzesz ekipę z kretem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.03.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Krety to będzie na wiosnę łapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.03.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 NETbet: Jak się przymierzasz do wylewek? Sam chcesz robić czy bierzesz ekipę z kretem? ...ja to juz się namieszałem tego betonu przy budowie - starczy mi na razie... ...będzie kret, będzie ekipa.... cała wylewka na parterze "szarpnie" nas koło 1,8 koła.... wiesz - to jest tak jak z więźbą - podobno da sie samemu... tylko po co? pewne etapy budowy odpuszczam.... i daje sie wykazać fachowcom... ...ja mam jeszcze troche gitów do samorobienia.... ... podłogówka, kotłownia, zabudowy, ogrodzenie, tarasy, ocieplenie, dachówka.... długo by wymieniać... najważniejsze że IDZIE WIOSNA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Krety to będzie na wiosnę łapał. ..mam cichą nadzieję że wszystkie krety będą zesrane ze strachu jak zobaczą dużego brata co żre beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.03.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Pozdrawiam budowniczego. Widzę ,że zima nie przeszkadza. Gratuluję postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.03.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ...ja to juz się namieszałem tego betonu przy budowie - starczy mi na razie... ...będzie kret, będzie ekipa.... cała wylewka na parterze "szarpnie" nas koło 1,8 koła.... wiesz - to jest tak jak z więźbą - podobno da sie samemu... tylko po co? pewne etapy budowy odpuszczam.... i daje sie wykazać fachowcom... ...ja mam jeszcze troche gitów do samorobienia.... ... podłogówka, kotłownia, zabudowy, ogrodzenie, tarasy, ocieplenie, dachówka.... długo by wymieniać... najważniejsze że IDZIE WIOSNA! ja chcesz dach samemu robić to udaj sie na wycieczke do biedronki dokladnie to sprzedają po 35 Na pewno się przyda wykonanie solidne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombowy 05.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ja chcesz dach samemu robić to udaj sie na wycieczke do biedronki dokladnie to sprzedają po 35 Na pewno się przyda wykonanie solidne Łot heca - dobre. Mnie się może przyda tym bardziej, że od poniedziałku zaczynam robić dach (samorobnie oczywiście- jak każdy). Przy okazji zwracam się z pytaniem do szanownego grona: Będę montował na pełnym deskowaniu barierę sbs fel'x (takie zmutowane draństwo icopala, coś pomiędzy papą,a membraną). Co lepsze zszywki, czy papioki ? Nadmienię, że łacił tego nie będę (wachom się nad gontem bitumicznym). Pozatym jest opcja, że przeleży to na dachu bez pokrycia docelowego przez rok, więc solidność zamocowania ma w tym układzie priorytet. Błagam pomóżcie. Ps. Wielkie dzięki dla Netbet'a za patent z papotrzymaczem. Pokłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts