Nadiaart 23.03.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Sadystka cały tydzień będziesz nas trzymać w niepewności? Dobra będzie dziś, foty już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A juz kazdy budowlaniec byl przekonany, ze jest tez medrcem , filozofem , alfa i omega w jednej osobie a co poniektorzy traktowali sie jak pol bogowie! Super jest ten wasz Dziennik ! D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nadia powiedz ślubnemu żeby tak nie packał tych pustaków bo nie wiadomo kiedy ocieplenie to przykryje a tak będzi ładniej dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 24.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia dom tylko wydłużany o garaz tak samo jak dach.To są niewielki zmany. Nie przesuwamy scian tylko je wydłuzamy. Dom bardzo drogi w budowie. Sam dach to majtek. W kuchni ani w spizarce nie ma komina wentylacyjnego. W kotowni dodatkowy komin. Zastosowano spiro fi 150 Moja rada zmien projekt i ...... kierownika budowy Niestety jest to "najtańszy" dom, który spełnia nasze bardzo rygorystyczne wymagania. A co do kwesti tani-drogi to czytając niektóre blogi, z których wynika że stan developerski to koszt rzędu 3000 za m2 pow. całowitej to mój jest przy nich taniocha. Kierbud jest w porządku Nadiaart Z ogrzewania kominkowego już się "wyleczyłem" Poproszę o namiar na tego architekta na PW, niewykluczone, że to nasza nieoceniona Pani Ania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 http://img379.imageshack.us/img379/6379/p230309113801.jpg A myślałam, że nic już nie jest w stanie mnie nie zadziwić Twój małż mnie zaszokował , mniej bym się zdziwiła gdyby ciął tą dłuższą płaską stroną zawiasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A juz kazdy budowlaniec byl przekonany, ze jest tez medrcem , filozofem , alfa i omega w jednej osobie a co poniektorzy traktowali sie jak pol bogowie! Super jest ten wasz Dziennik ! D Powiem tak: obciach Ale patent niezły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia powiedz ślubnemu żeby tak nie packał tych pustaków bo nie wiadomo kiedy ocieplenie to przykryje a tak będzi ładniej dla oka Już wie Wilko mam pytanko, może z tych głupszych ale co tam. Co zrobić żeby zaprawa nie wpadała do środka pustaka?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia super poprostu. Dopiero teraz zajrzałam do waszego dziennika, a tu już sciany stoją. Niby mają mi wszystkie powiadomienia przychodzić na maila, a tu nic... Ale jestem i podziwiam Ile zamówiliście pustaków naściany nośne (wewn. i zewn.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.03.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nasz ulubiony dziennik.sledzimy wasze zmagania cala rodzina.slubny jest swietny.gratulujemy postepow.bardzo dobrze wam idzie.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Niestety jest to "najtańszy" dom, który spełnia nasze bardzo rygorystyczne wymagania. A co do kwesti tani-drogi to czytając niektóre blogi, z których wynika że stan developerski to koszt rzędu 3000 za m2 pow. całowitej to mój jest przy nich taniocha. Kierbud jest w porządku Nadiaart Z ogrzewania kominkowego już się "wyleczyłem" Poproszę o namiar na tego architekta na PW, niewykluczone, że to nasza nieoceniona Pani Ania Pozdrawiam Witaj, Rozumiem. Widzisz mówiłam Ci że nie wiem jaką miarką mierzymy. Dom wybrałeś bardzo ładny ale na moją kieszeń drogi. Namiar Ci prześlę. Nie jest to Pani Ania. Facet tani i dobry w tym co robi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A myślałam, że nic już nie jest w stanie mnie nie zadziwić Twój małż mnie zaszokował , mniej bym się zdziwiła gdyby ciął tą dłuższą płaską stroną zawiasa Witaj, Osobiście nie widziałam jak to robi. Siedzę i choruję w domu. W sobotkę mam się już odliczyć na budowie, więc dopiero zobaczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia super poprostu. Dopiero teraz zajrzałam do waszego dziennika, a tu już sciany stoją. Niby mają mi wszystkie powiadomienia przychodzić na maila, a tu nic... Ale jestem i podziwiam Ile zamówiliście pustaków naściany nośne (wewn. i zewn.)? Witaj Monika Na razie zamówiliśmy 600 szt plus 2 palety dojechały nie zamówione. Muszę dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że 1200 szt do stropu chyba zewnętrznych. Wieczorkiem Ci napiszę. A u Was jak? Obniżacie ściankę? Zmniejszysz sobie powierzchnię pomieszczeń na piętrze - wiesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.03.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nasz ulubiony dziennik.sledzimy wasze zmagania cala rodzina.slubny jest swietny.gratulujemy postepow.bardzo dobrze wam idzie.pozdrawiamy Witaj Dzięki Prosiemy wpadać częściej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia super poprostu. Dopiero teraz zajrzałam do waszego dziennika, a tu już sciany stoją. Niby mają mi wszystkie powiadomienia przychodzić na maila, a tu nic... Ale jestem i podziwiam Ile zamówiliście pustaków naściany nośne (wewn. i zewn.)? Witaj Monika Na razie zamówiliśmy 600 szt plus 2 palety dojechały nie zamówione. Muszę dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że 1200 szt do stropu chyba zewnętrznych. Wieczorkiem Ci napiszę. A u Was jak? Obniżacie ściankę? Zmniejszysz sobie powierzchnię pomieszczeń na piętrze - wiesz. Pozdrawiam Ściankę obniżamy, odpisałam w swoich komentarzach. Powierzchnia zmieni się tylko na pełnej wysokości, a przecież ścianka jest i tak wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.03.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nadia powiedz ślubnemu żeby tak nie packał tych pustaków bo nie wiadomo kiedy ocieplenie to przykryje a tak będzi ładniej dla oka Już wie Wilko mam pytanko, może z tych głupszych ale co tam. Co zrobić żeby zaprawa nie wpadała do środka pustaka?? Pozdrawiam Nadia pamiętaj nie ma głupich pytań. Jeśli zaprawa wpada do pustaka to znaczy że jest za rzadka.Małż za duzo leje wody Teraz jest dużo wilgoci w powietrzu więc trzeba lać mniej. Poza tym cement tylko gat.I Polecam z Ożarowa. Absolutnie nie gat. II czyli popiolowy bo pustak siada bardzo na takiej. zaprawa musi mieć konsystencję gęstego ciasta. Najlepiej jak pokażesz małżowi jak wyglada ciasto na placek żeby mniej więcej wiedział jak to ma wygladać. Nie wiem czy zadowoliła cię moja odpowiedź ale starałem się jak najlepiej to wyjaśnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.03.2009 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wlasnie......n ie ma glupich pytan, kto pyta nie bladzi. Podobno sam Inwestor grasuje w Dzienniku ......jestescie dzielni i weseli - rzadka kombinacja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 25.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Miło mi się czyta Wasz dziennik, bo mieliśmy podobne zmagania rok temu, taka mała retrospekcja. Też tak się cieszyliśmy na widok wyłaniających się drzwi i okien. Kiedy każda cegła przybliża do spełnienia marzeń, a człowiek chce tylko więcej, więcej i więcej..... Robota czasem wyciska ostatnie siły, ale te emocje przy budowie są nieznane dla osób postronnych. Coś takiego jest , że miło się to wspomina, może duma, nie wiem, ale na pewno zrozumiałem dlaczego "każdy mężczyzna powinien zbudować dom", ale by tych domów było PS: Gdzie dokładnie się budujecie w Rąbieniu, czasem tamtędy przejeżdżam, bo z Aleksandrowa jesteśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 25.03.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nadia super poprostu. Dopiero teraz zajrzałam do waszego dziennika, a tu już sciany stoją. Niby mają mi wszystkie powiadomienia przychodzić na maila, a tu nic... Ale jestem i podziwiam Ile zamówiliście pustaków naściany nośne (wewn. i zewn.)? Witaj Monika Na razie zamówiliśmy 600 szt plus 2 palety dojechały nie zamówione. Muszę dokładnie policzyć ale wydaje mi się, że 1200 szt do stropu chyba zewnętrznych. Wieczorkiem Ci napiszę. A u Was jak? Obniżacie ściankę? Zmniejszysz sobie powierzchnię pomieszczeń na piętrze - wiesz. Pozdrawiam Ściankę obniżamy, odpisałam w swoich komentarzach. Powierzchnia zmieni się tylko na pełnej wysokości, a przecież ścianka jest i tak wysoka? Witam Monika policzyliśmy około 2400szt pustaków na ściany nośne i działowe. Tak nam wyszło. A co do ścianki: ja bym jej nie zmieniała bo dla mnie ważna jest wielkość pomieszczeń. To jest tylko moje zdanie wcale się tym nie sugeruj. Przecież ewentualne zmiany w projekcie wprowadzasz po to, by Tobie i Twojej rodzince było dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 25.03.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Nadia powiedz ślubnemu żeby tak nie packał tych pustaków bo nie wiadomo kiedy ocieplenie to przykryje a tak będzi ładniej dla oka Już wie Wilko mam pytanko, może z tych głupszych ale co tam. Co zrobić żeby zaprawa nie wpadała do środka pustaka?? Pozdrawiam Nadia pamiętaj nie ma głupich pytań. Jeśli zaprawa wpada do pustaka to znaczy że jest za rzadka.Małż za duzo leje wody Teraz jest dużo wilgoci w powietrzu więc trzeba lać mniej. Poza tym cement tylko gat.I Polecam z Ożarowa. Absolutnie nie gat. II czyli popiolowy bo pustak siada bardzo na takiej. zaprawa musi mieć konsystencję gęstego ciasta. Najlepiej jak pokażesz małżowi jak wyglada ciasto na placek żeby mniej więcej wiedział jak to ma wygladać. Nie wiem czy zadowoliła cię moja odpowiedź ale starałem się jak najlepiej to wyjaśnic. Witaj Jak dobrze, że mam w Was pomoc i mogę na Was liczyć. Dzięki. Małż został poinformowany i przeszkolony. Lepiej tego wytłumaczyć nie można. Super tak do mnie mówić proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 25.03.2009 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wlasnie......n ie ma glupich pytan, kto pyta nie bladzi. Podobno sam Inwestor grasuje w Dzienniku ......jestescie dzielni i weseli - rzadka kombinacja..... Tak, na grasował widziałam. Ja nie wiem co on? Pokazać się chciał czy co? Faceci to z wiekiem głupieją. Takie z nas stwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts