netbet 14.03.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ..o oknach tarasowych pamiętam...tan będzie co 10 ... zastanawiam sie tylko czy w kiblu na dole nie będzie za goraco.... przechodzą przez niego wszystkie rury...pomieszczenie malutkie jakieś 3m2 a przechodzi przez nie łącznie 12mb rur...na 1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.03.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Możesz trochę ograniczyć ciepło z tych rur np. izolując co drugą rurę Chociaż nie wiem, jak to będzie później z wylewką - czy nie będzie zbyt cienka i słaba przy tej otulinie... Z drugiej strony wiesz jak to miło jest rano wejść do ciepłej łazienki, podczas gdy w domu jest w ok. 20 st.? Ew. usiąść sobie na grubszą sprawę i przysnąć (rozluźniają się wtedy mięśnie :> ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 14.03.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Witam. Pex ładnie równo położony, roztaw w środku salonu bez większego znaczenia , zmiana z 20 cm na 18 cm to zaledwie ok.10% gęściej a i tak w środku salonu pewnie nie będzie miejsc do siedzenia , przechodząc przez środek nie poczujesz ewentualnej zmiany temp podłogi. W toalecie tylko połowa rur( zasilające) będą miały odpowiednią tem do grzania , reszta przecież to wychłodzony powrót, łazienki i toalety z racji kafli i wentylacji to zawsze najzimniejsze pomieszczenia więc ich raczej nie przegrzejesz. pozdro Edytowane 14 Marca 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.03.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Olga.... wszystkie mozliwe patenty na płyty są tu w komentach kilka stron wstecz... trza tylko coś pospawać, coś zbić, coś "przystosować" Patent zastępczy by Yeti genialny i od dawna na budowie wykorzystywany, ale nie jako podnośnik płyt g-k Patenty ze stron poprzednich zostały przedstawione ojcu-dyrektorowi- podumał, postękał, otworzył browca i pognał do warsztatu. Spożytkował na swoje cudo 4 ławki szkolne z "demobilu" i powiem Wam- klasa! Nic tylko pomalować na żółto i na alledrogo po 400 spychać Fotkie miałam pyknąć ale baetryja zdechła... Dzięki chłopaki za inspiracje i 5 stówek w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.03.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ..no to choć obiecaj żę foty tu pchniesz.... polukamy... obcenimy... obśmiejemy...opijemy sukces.. p.s. oszz... a ju miałem nadzieję że ktos kupi "zawodowy" podnośnik i będzie od kogo wysępić...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 2 rzeczy : - ja pier*olę !!! - za 10 lat jak będę budował drugą chatę to się odezwę Szacun jesł słowem nie na miejscu. Podziwiam ... pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ..no to choć obiecaj żę foty tu pchniesz.... polukamy... obcenimy... obśmiejemy...opijemy sukces.. p.s. oszz... a ju miałem nadzieję że ktos kupi "zawodowy" podnośnik i będzie od kogo wysępić...:D Tak się właśnie zastanawiam czy się nie obrazić, a że mój niby nie jest "zawodowy"?! Jeszcze będziesz chciał dziadu pożyczyć moje cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 14.03.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 :bye:Witaj netbet natknąłem się na wasz dziennik przeglądnąłem i widzę dużo wspólnych rzeczy tzn. ja też prawie cały dom wybudowałem własnymi siłami i trochę przy pomocy rodziny na pewno da się to zrobić.Mieszkam sobie na swoim choć jeszcze nie wykończone nawet w środku nie otynkowany korytarz ale to moje Zaczyna się robić ciepło więc trzeba się brać za robotę a dużo jej jeszcze jest wspomniane tynki i ocieplenie garaż no i podwórko.Powodzenia i jak najszybciej na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 2 rzeczy : - za 10 lat jak będę budował drugą chatę to się odezwę majki ...znaczy pierwsze zlecenia mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jeszcze będziesz chciał dziadu pożyczyć moje cacuszko "...kto sie przezywa tak samo sie nazywa..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 15.03.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Netu ja myślę że dla kolegów 1m2=1czp oczywiście można też na metry 1m pex'a = 1 m browca Ustal stawkę i cennik za swoje usługi Zobaczysz ilu będzie chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 oczywiście można też na metry 1m pex'a = 1 m browca Ustal stawkę i cennik za swoje usługi Zobaczysz ilu będzie chętnych ten przelicznik mi sie podoba...1 metr pexa= 1 metr browca= 4 puszki=12 zyli ...za 400 metrów rur = 1600 puch = 4800 zyli ( a niech stracę... w cenie wszystkie materiały i pieczony prosiak za free ode mnie ) stawka ustalona!! ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Flash... o wentylacji pamiętam....ma być przewiew coby schło... na razie robie tylko parter...ale i tak pewnie cześć tych styropianów powyciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Net, wiesz co - wyślij ofertę na zdjęcia do katalogów o podłogówce do KanTermu :> Może się okaże, że ta podłogówka wcale Cię nie będzie kosztowała, jeśli kupią Co do przebranżowienia się, to pytanie, czy w cudzym domu też tak się będziesz przykładał do roboty, jak u siebie? Tu masz czas i sam wiesz, co gdzie robisz i jak długo. Nikt Ci nad głową nie wisi, że "Panie, to miało być 2 godziny temu zrobione" (bo chyba Matka Dyrettorka ma anielską cierpliwość do Ciebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Co do przebranżowienia się, to pytanie, czy w cudzym domu też tak się będziesz przykładał do roboty, jak u siebie? Tu masz czas i sam wiesz, co gdzie robisz i jak długo.. ...jakbym sie sprężył to myślę że 100m2 podłogówki można spokojnie machnąć w dwa dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.03.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nie, no to jest jasne. Tylko czy sprężenie nie wpłynie na jakość roboty? Wiesz jak jest - fachofcy generalnie wiedzą co i jak i pewnie gdyby się odrobinę przyłożyli do roboty pod kątem serca, a nie flaszek, to nikt by nie narzekał na robotę, co nie? Tyle, że im się po prostu już pewnie nie chce przykładać, bo jak zrobią po łebkach, to i tak będzie działać (przynajmniej przez pewien czas potrzebny na "uprawomocnienie" się okresu, w którym można powiedzieć klientowi burzącemu się, że przecież działało, a teraz to awaria nie z mojej winy...) Zawsze uważałem, że jak się robi dla siebie, to robi się najlepiej, bo to w końcu moje i wkładam w to coś więcej, niż tylko kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 15.03.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ten przelicznik mi sie podoba...1 metr pexa= 1 metr browca= 4 puszki=12 zyli ...za 400 metrów rur = 1600 puch = 4800 zyli ( a niech stracę... w cenie wszystkie materiały i pieczony prosiak za free ode mnie ) stawka ustalona!! ktoś chętny? Ale place biedronkowym piwskiem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Ale place biedronkowym piwskiem ;D kalio...przeca ty jeszcze okien nie masz, a myślisz o wynajęciu "speca" od podłogówek... po ile chodzi browar w biedronce? bo jak po zylu - nie wchodzę..a o prosiaku zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 po ile chodzi browar w biedronce? bo jak po zylu - nie wchodzę..a o prosiaku zapomnij. Ty już nie narzekaj, bo ja paletkami kupuję jak mają okocimka po 1,99. A tak przy okazji tematów wodnych - daj patent na pompowanie instalacji (ozłączkowanie, manometrowanie i przyrząd wtłaczający ). pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Pięknie się prezentuje podłogówka.My się szykujemy do tego etapu. Będziemy robić we dwójkę. Mam nadzieję, że damy radę.W weekend prace porządkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts