kalio 15.03.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 pompowanie : 1 browar w górę 2 browar w duł i tak w pentelce jak będziesz czuł cisnienie i nie puscisz znaczy instalacja szczelna zalewasz wodą, odpowietrzasz, zostawiasz jeden krócieć czynny w niego wkrecasz krocieć ot taki i do tego pompka jaka uważasz jak wybierzesz kompresor to ustawiasz sobie cisnienie na wyjsciu 8bar, pijesz i czekasz az przestanie pompowac, mozesz też miedzyczasie pochodzić i popatrzec gdzie woda sper..., jak bedzie wsio ok to powinno trzymać do dnia następnego. można jeszcze dać zaworki i inne duperele test robimy bez naczynia wzbiorczego - czy tam wyrównawczego. Netu A okna mam tylko strasznie przez nie wieje, a do fachury to przeciez sa kolejki jak by za darmo robił A piwa sam nagotuje bo na bimber cukier za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 zalewasz wodą, odpowietrzasz, zostawiasz jeden krócieć czynny w niego wkrecasz krocieć ot taki i do tego pompka jaka uważasz jak wybierzesz kompresor to ustawiasz sobie cisnienie na wyjsciu 8bar, pijesz... No kalio czegoś takiego szukałem Dzięęękować. Kompresorek mam, pomysł zapodałeś, a jakiś zawór zwrotny + manometr pewnie też się przyda, bo jakoś temu z kompresorka chyba nie można ufać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 15.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) manometr to manometr jak jest to jest git no chyba ze piszemy o taki z kompresora do furmanki z biedronki ale tam to skali niet tylko amerykanskie wskazanie czerwono zielono czerwone Netu A dlaczgo nie wynajmiesz kreta ???? ceny są ok 100-250 za dobę bierzesz w sobote oddajesz w poniedziałek i masz kasę na tynki Edytowane 15 Marca 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nie no kompresor mam dość solidny to może będę próbował bez zbędnego oprzyrządowania. No ale będę walczył z co w sierpniu. Co do samorobnych wylewek to też mnie to kusi, ale MAM NADZIEJĘ (może złudną) że ekipa zrobi lustro pod płytki lub panele... Heh - może zaczniemy się nawzajem objeżdzać do pomocy przy poszczególnych etapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ja bym się trochę obawiał, dylatacji nigdzie żadnych nie zrobiłeś i będzie pękać a przydało by się co najmniej kuchnię i korytarz pianką przedzielić czujny jesteś... dylatacje SĄ przewidziane, ale zrobią je fachury jak będą robić wylewki... p.s. nie masz przypadkiem gdzieś kompresora? muszę zrobić próbę ciśnieniową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.03.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Taką robotą to kolega daleko dojdzie...Byłem sceptyczny do podłogówki, już się zdecydowałem, że tam gdzie będę miał kafle (korytarz, kuchnia, łązienki) zrobię podłogówkę oczywiście samorobnie....Możesz netbet przypisać sobie ten zaszczyt.... masz flaszkę u mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.03.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jeszcze jedno pytanko: po ile u ciebie te podłogi są?robocizna, materiał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.03.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 czujny jesteś... p.s. nie masz przypadkiem gdzieś kompresora? muszę zrobić próbę ciśnieniową... W obim można pożyczyć na 5 dni (masz prawo zwrotu do 5 dni) nie może byś śladów używania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jeszcze jedno pytanko: po ile u ciebie te podłogi są? robocizna, materiał.... 1m bieżący = 1 metr piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.03.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Pytam o wylewki z kreta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ...z wylewkami to u nas jest tak: - robocizna: 12 zł/m2 - piach płukany: 12 ton 600 zł - cement: 1,2 tony 550 zł razem wyjdzie gdzieś koło 2,1 koła... ale ciągle szukam tańszego piachu miałem zalewać w ta sobotę, ale nie zdążę z próbami ciśnieniowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) t.... masz flaszkę u mnie.... dziękuję. podać adres wysyłki?:lol: ..no chyba że flachę w garść i do nas.. Edytowane 16 Marca 2011 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Taką robotą to kolega daleko dojdzie... Byłem sceptyczny do podłogówki, już się zdecydowałem, że tam gdzie będę miał kafle (korytarz, kuchnia, łązienki) zrobię podłogówkę oczywiście samorobnie.... rób po całości... wychodzi dużoooo taniej niz kalafiory ( ja nie wliczyłem rozdzielacza, bo mi "spadł" z nieba, ale nawet jak go doliczysz to i tak wyjdziesz gdzie w okolicach połowy kalafiorów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 trzymam kciukasy za wylewki, zapiep@a Szanowny Pan aż miło. ile "kcom"za wylewki z metra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jeśli chodzi o podłogówkę to narazie na tyle się przekonałem...Przekonać muszę jeszcze ładniejszą częścią mojego życia:)Po za tym w solonie nie zrobię bo chcemy mieć drewno na podłogach... Flaszki jedynie daję z ręki do ręki... pocztą się jeszcze stłucze...i co będzie, że niby stuczkę ci wysłałem...Nie tracę nadzieji, że kiedyś się tak zdaży, że zawitam w Twoje okolice...Poznasz mnie, bo będę pukał butami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 16.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 trzymam kciukasy za wylewki, zapiep@a Szanowny Pan aż miło. ile "kcom"za wylewki z metra ...z wylewkami to u nas jest tak: - robocizna: 12 zł/m2 - piach płukany: 12 ton 600 zł - cement: 1,2 tony 550 zł razem wyjdzie gdzieś koło 2,1 koła... ale ciągle szukam tańszego piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Gratuluję postępów w działaniach. Ja również w woj. łódzkim będę budował dom sam ale tak już wiem, że więźbę i hydraulikę zostawiam dla specjalistów. Ja chyba jestem za słaby do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 nie o tym pisałem, miałem na myśli że dylatacje najlepiej robić wzdłuż naturalnych przegród takich jak drzwi, żeby ciąć płytę wylewki na coś co najmocniej przypomina prostokąt, u ciebie natomiast wyszły wielokąty i może być różnie przy wygrzewaniu, np korytarz nie powinien mieć wspólnych rurek z salonem [ATTACH=CONFIG]48160[/ATTACH] PS kompresor to najprościej mówiąc nożna pompka do kół samochodowych z manometrem + wężyk gumowy z opaską tak żeby dał się bez straty ciśnienia połączyć z rurką ..przy układaniu podłogówki ważniejsze są podziały na płyty i "pęknięcia" kontrolowane czy na równomierne grzanie podłogi? ..jak zachowują się rury w szczelinach dylatacyjnych przechodzących przez nie? cos sie może popierdolić? ( ruch dwóch płyt w kierunkach niewiadomych? ... teoretycznie dojdzie do ściskania rury ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ..jak zachowują się rury w szczelinach dylatacyjnych przechodzących przez nie? cos sie może popierdolić? ( ruch dwóch płyt w kierunkach niewiadomych? ... teoretycznie dojdzie do ściskania rury ) W przejściu przez szczeliny zakładasz na podłogówkę otulinę piankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 W przejściu przez szczeliny zakładasz na podłogówkę otulinę piankową. no i wszystko jasne - wielkie dzieki BasH'u!! tak na marginesie... jak buduje sie z wami wszystkimi nie można pierdolnąć babola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts