BasH 16.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 no i wszystko jasne - wielkie dzieki BasH'u!! tak na marginesie... jak buduje sie z wami wszystkimi nie można pierdolnąć babola.... No no - dbamy o Twoje cztery litery, aby matka Dyrretorka sprawnie pływała na oddylatowanych płytach bezpękającego gresu za 100/m^2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No japońce zapomnieli o dylatacji i wszystko pierdulneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 no to jegomość porównanie trzasnął:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 nie masz przypadkiem gdzieś kompresora? muszę zrobić próbę ciśnieniową... ... hmmm ... ja właśnie sobie kupiłem .... Nie, nie, nic nie sugeruję .... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 U japońców pierdutnęło nie przez brak dylatacji (bo ta była i spełniła swe zadanie), tylko przez brak prundu J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Mają kohonez że budowali atomówki w rejonie sejsmicznie zagrożonym... Oczywiście współczuję... Niewyobrażalna tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.03.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) zaraz zaraz mi chodziło o tsunami a nie o prund. A tak właściwie to ciekawe ile to japonski caritas przeznaczyl kasy dla powodzian w polsce. Bo coś mi sie wydaje że nie nie wszyscy pamietaja co się działo w zeszłym roku u nas. A elektrownia fakt dramat - ale penie mysleli ze po hiroshimie i nagasaki to ich promieniowanie nie bierze. Edytowane 16 Marca 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.03.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 NETBET: Podsumowując to co ciebie interesuje - generalnie dziel wylewkowo pomieszczenia prostokątnie. Załóż w miejscach przejść przez dylatacje pianki i będzie dobrze. To, że sąsiadujące fragmenty pomieszczeń masz w jednej pętli to nie jest tragedia, jak będziesz miał pianki to ruch wylewek nie zniszczy ich. Ja mam teraz jakieś gówniane rurki jednowarstwowe w podłogówce bez dylatacji i jakoś nie przecieka no ale to fahofiec robił. Taki, że przy okazji płytki na 4 placki kładł, co się okazało przy tegotygodniowej wymianie okien m.in. w łazience, jak płytki odrywali. Za@ebiście wygodnie się je poziomuje, ale nie trzymają... Generalnie potwierdza się zasada - chcesz mieć dobrze - zrób to sam... QQQQREW mnie zalewa.... Pie@dole robię sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.03.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 zaraz zaraz mi chodziło o tsunami a nie o prund. Tsunami było przyczyną pierwotną, ale samo tsunami oraz wywołujące je trzęsienie ziemi ta elektrownia zniosła bez szwanku, pierdutnęło w niej zaś z powodu braku prundu właśnie (pomocnicze generatory szlag trafił, a zapasowe nie zdążyły na czas dojechać). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.03.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 ... hmmm ... ja właśnie sobie kupiłem .... Nie, nie, nic nie sugeruję .... pozdrawiam, majki hmm... no ja już mam przynajmniej pinć powodów coby sie do Ciebie wybrać... wiesz - kiedys wujo pochwalił się że ma rusztowanie... i .... pojechałem na "herbatkę":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.03.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Mają kohonez że budowali atomówki w rejonie sejsmicznie zagrożonym... Oczywiście współczuję... Niewyobrażalna tragedia... czasem to i mi się wydaje że jestem w rejonie sejsmicznie zagrożonym.... wulkan el'Dyrretorka ..a jak przez pokój przejdzie tsunami el'Dzieciok.... starty spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.03.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Net i koledzy, dajecie siatkę zbrojącą w wylewkę? Jest jakieś ryzyko dla rurek z tego powodu jeśli zdarzyłby się gdzies miejscowy kontakt metalu z rurką? Chodzi mi o ewentualne przetarcie ze względu na pracę podłogi względem podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.03.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 .. u nas też był pomysł z siatką zbrojąca po całości, ale dałem se spokój. będzie tylko w miejscach najmocniej obciążanych... pod kominkiem i pod kotłem pewnie ryzyko przetarcia rury istnieje, ale mnie męczy bardziej wiązanie tej siatki z pół suchą masą kretową...jakoś słabo to widzę... gdybym lał wylewkę a nie zasypywał - poszła by siatka po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.03.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A włókien nie chcesz dać do całości wysypki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.03.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Włókna to chyba praktycznie dzisiaj standard. Mi jeszcze zaproponowano droższą wersję z cementem szybkowiążącym. Po kilku dniach można ceramikę już kłaść na podłogę, szybciej też podobno wysycha. Jednak kwota 500zł za tonę tego cementu, chyba Mapei, jakoś mnie odstraszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 17.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A włókien nie chcesz dać do całości wysypki? włókna jak pisał compi... to standard... daję. zastanawiałem sie jeszcze nad cem II ... ale chyba odżałuję te pare dych na cem I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.03.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Tsunami było przyczyną pierwotną, ale samo tsunami oraz wywołujące je trzęsienie ziemi ta elektrownia zniosła bez szwanku, pierdutnęło w niej zaś z powodu braku prundu właśnie (pomocnicze generatory szlag trafił, a zapasowe nie zdążyły na czas dojechać). J. Przewidzieli trsunami, przewidzieli trzesienie, ale ze zabraknie ropy nie przewidzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) U mnie wylewka była bez włókien, ale zbrojona po całości, a w miejscach specjalnych zbrojona podwójnie (np. pod kominkiem). Dylatacje między płytami były robione w postaci nacięć - nie robiłem dylatacji piankowych. Co do ryzyka przetarcia rury - myślę, że można to śmiało pominąć. Rurki są otulone betonem i pracują razem z nim, tak samo jak zbrojenie, więc przemieszczeń względnych nie ma praktycznie żadnych. Jedynie na styku płyt może coś ew. pierdyknąć, ale to też jest mało prawdopodobne właśnie ze względu na stosowanie otuliny, która jest buforem bezpieczeństwa na ew. przesunięcia. PS to Bash: właśnie z tego powodu ja u siebie wykańczałem sam (z b. wydatną pomocą małżowinki, która pomagała przy przykręcaniu płyt i malowała większość pomieszczeń ). Może nie jest najprościej ułożone, na pewno są błędy, które estetyka przyprawią o mdłości i torsje, ale przynajmniej nic nie odpada, jak się puknie, czy pierdnie No i wiem co i dlaczego. Edytowane 17 Marca 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 17.03.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam ja tu pierwszy raz. przeczytalem caly dziennik i ........... jestes dla mnie hero (nie mam polskich czcionek w pracy wiec nie moge popisac sie oryginalnoscia w kwestiach pisowni). Zaczynam wierzyc ze i ja "lewus" bez wyksztalcenia budowlanego i praktyki dam rade cos sklecic. Po lekturze dziennika wiem ze na 100% bede robil sam sufity i podlogowke Dzieki za mnostwo fajnych zdjec dzieki ktorym da sie skumac caly proces "tworzenia" (czasem ludzie dokladnie opisuja ale jak czlowiek tego nie widzial na oczy ani razu to ciezko skumac). GRATULUJE WAM I ZYCZE DALSZYCH SUKCESOW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 PS powyższe nie dotyczy cem II od Misztala, tam nikt nie ma najmniejszego pojęcia ile to będzie schło, ani jak będzie mocne :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts