Jarek.P 23.03.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Za co? Za to, że gipskartony montujesz kilka dni po zrobieniu wylewek. Spuchną Ci... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 to dlatego ze netbet wstawil 3 slownie trzy posty zdublowane z zajec podnoszenia kg i serwery zdechly przepraszam cztery duble cholera - coś nie bangalało jak nalezy... juz się pokasowałem. może serwery będą miały lżej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Za co? Za to, że gipskartony montujesz kilka dni po zrobieniu wylewek. Spuchną Ci... J. ..eeee... nie ma aż takiej wilgotności...poza tym są tym wylewki są "intensywnie" wietrzone przez dziury na poddaszu przy murłacie.. no i mnie w kościach nie łamie - wiec wilgoć w normie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.03.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ..eeee... nie ma aż takiej wilgotności...poza tym są tym wylewki są "intensywnie" wietrzone przez dziury na poddaszu przy murłacie.. no i mnie w kościach nie łamie - wiec wilgoć w normie:P Te wylewki się nazywają półsuche, ale tam w nich jest od cholery wody (ktoś gdzieś na muratorze to liczył niedawno, wyszła gigantyczna ilość wbrew pozorom), cała ta woda właśnie paruje. Może i nie masz w domu sauny, ale wilgotność jest na pewno podniesiona. Poczekaj, zajmij się czym innym, czekających robót na pewno masz od cholery i trochę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 24.03.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Wody na 130m2 wylewki poszło jakieś 1000-1200l. Wilgotność przez pierwsze trzy-cztery dni 70%. Wczoraj spadło do 50 pomimo, że całość zrosiłem wodą przedwczoraj wieczorem. okna pouchylane. Net, poszukaj sobie na razie innej roboty na budowie. Na sufitach może się zdarzyć, że zobaczysz później miejsca mocowania wkrętów. Po prostu się zapadną. O pomarszczonym papierze nie piszę, bo na suficie tego raczej widac juz nie będzie, ale na ścianach jak najbardziej. Gratuluję podnośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.03.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Net wymień kółka w swoim podnośniku bo tylko posadzkę Ci porysują, najlepsze będą takie z wózka marketowego koszt 2 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Net wymień kółka w swoim podnośniku bo tylko posadzkę Ci porysują, najlepsze będą takie z wózka marketowego koszt 2 zł spoko... spoko... te są gitesowe - nic nie rysują a ich obrotowość i hamulec super pomaga w stawieniu rusztowania. obciążenie 45kg na kółko wytrzymuje mnie, płytę i dechy... kółka kupowałem w obi... były najtańsze z tych "do przyjęcia" ... każde inne które mi sie podobały kosztowały ponad dychę za sztukę... wiec wybór był prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ..podwiesiłem wczoraj tylko kawałek - z premedytacją.chciałem zobaczyć jak to idzie.... a przy okazji zobaczę dziś jak płyta reaguje na wilgoć. ile wody poszło wiem - 400-450 litrów... wiem że to musi gdzies wyparować... nie spróbujesz - nie przekonasz się ... nie jest tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 24.03.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) No ładne cacko, najważniejsze że działa i nie musisz trzymać tej "krowy" na głowie albo w rękach. W takim tempie to sufity pozamykasz w 3-4 dni Miałbym sprawę do Ciebie netbecie, ale to na PW wyślę Tylko musisz trochę PW przeczyścić Edytowane 24 Marca 2011 przez SSN774 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 wyczyściłem i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Net a co myślisz o zakupie nowego mitsubishi do domku http://allegro.pl/pompa-ciepla-mitsubishi-inverter-13kw-150m2-i1503989417.html koszt 14tyś, Maszyna jest ... w sumie to ja od jakiegos czasu rozglądam sie po mitsubishi... mój typ: http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-bezwypadkowa-full-opcja-C9107584.html jakbym miał wolne 14 kawałków to mieniłbym fure... bo cos czuję że obecny srodek transportu kończy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 24.03.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Chyba że jest w wersji kombi bo do końca budowy jeszcze duuuużo wożenia Cię czeka:o ja na początku budowy zainwestowałam w przyczepkę o wymiarach umozliwiających przewiezienie płyt osb w razie potrzeby ale nie zawsze i nie wszystko nada się na nią, więc mój kombiak jest cały czas mocno eksploatowany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 24.03.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ... w sumie to ja od jakiegos czasu rozglądam sie po mitsubishi... mój typ: http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-bezwypadkowa-full-opcja-C9107584.html jakbym miał wolne 14 kawałków to mieniłbym fure... bo cos czuję że obecny srodek transportu kończy się... Znam takiego co ma 2.4GDI do sprzedania, ale za ile t nie wiem teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.03.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Wody na 130m2 wylewki poszło jakieś 1000-1200l. Wilgotność przez pierwsze trzy-cztery dni 70%.... ...byłem dziś na chacie sprawdzić jak się maja płyty... te na suficie i te które czekają na sufit.... nic się nie dzieje!! żadnych śladów wilgoci gdziekolwiek, nic nie napuchło... bez paniki... wentylacja działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A myślisz, że to tak szybko będzie widać? Ty zrób proste doświadczenie. Ty jedź do kiosku, kup gazetę, taką zwykłą gazetową, "Nasz Dziennik" albo "Trybunę", co tam wolisz. Pół tej gazety zabierz do domu, a drugie pół zostaw luzem na budowie, na 2-3 dni. A potem porównaj jedno z drugim, sam zobaczysz, że ta połówka, która została na budowie jest taka jakaś... zawilgła. Możesz tez po prostu higrometr skołować, a na stronie producenta gipskartonów sprawdzić zalecaną maksymalną wilgotność wnętrza, ale to takie prymitywne... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 poniżej godny środek transportu dla samorobów http://www.kciuk.pl/Pojazd-trojkolowy-zasilany-wkretarkami-Boscha-l61364 PS oczywiście u nas była by to jakaś wersja z wózka sklepowego za 2 zł Ja bym sie obawiala o to tylnie kolo...za blisko siedziska:rolleyes: Netbet, gratki za maszynerie do plyt - opatentuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Netbet, gratki za maszynerie do plyt - opatentuj! ..to jest wersja BETA i działa mniej więcej tak jak kiedyś to forum.... trwają prace nad poprawą funkcjonalności :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 obawiam sie, ze akurat porownanie do forum Ci nie wyszlo,bo z tym akurat jest odwrotnie. Bylo Alfa - zrobili Beta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 26.03.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Suficik pyk, ino cieplej będzie. Doskonała robota a zmieścisz warszawiaka w przejściu do saloonu? bo tam trochę ciasno może być czy się mylę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Sa zmieścisz warszawiaka w przejściu do saloonu? bo tam trochę ciasno może być czy się mylę?? spoko! korytarz ma 1,2m a ja mam takiego "chudego" warszawiaka - 1,03 m... dam radę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts