BasH 30.03.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Dokładnie - kominek wbrew pozorom potrafi pożerać spore ilości powietrza, więc rurą zasuwa spory strumień, a przy -20 przy czerpni ma już siłę chłodzącą. Pod chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Będzie po prostu grzał. Jak zapomni to zacieki zobaczy płytach. Z tym wykraplaniem miałem sporo problemów u siebie. Wiatrak stawiałem i suszyłem, szczególnie w kotłowni, gdzie już płytki były ułożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Myślę w szczególności w kategoriach pierwszego sezonu grzewczego, chociaż u neta tej wilgoci aż tak wiele nie powinno być ze względu na "suche" tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.03.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Rurę lub kanał pod chudziak i dodatkowo w piankę. Taką kupowaną na metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 31.03.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Jestem ciekawy jak takie lepiszcza i sama płyta zachowają ci się w sezonie zimowym jak nie będziesz miał jeszcze izolacji zewnętrznej - gdy nadproże będzie przemarzało a na styku coś się wykropli, jak po wygaszeniu pieca w kufaji będziesz rano palił na maxa, aby rozgrzać Ciotkę oraz dziecioka. tez jestem jak to będzie... nie mam kur#$ patentu na wykończenie tego... wiec wpadłem na pomysł z klejeniem... za mało miejsca na podwieszenie stelaż i do tego płyta ( 3 cm ) wiec płyta x2 na kleju i będzie dobrze... ja nawet nie wiem jak sie takie miejsca wykańcza....zielony jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Normalnie to wykańcza się tynkiem przyklejając profile narożnikowe. Generalnie ze szpaletami okien jest zajefajnie dużo zabawy i cackania. Wykończ je tak, jak teraz, czyli klejąc płytą gipsową. Tylko obowiązkowo na narożniku daj kątownik alu pod szpachlę. Będzie Pan zadowolooony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Normalnie to wykańcza się tynkiem przyklejając profile narożnikowe. Generalnie ze szpaletami okien jest zajefajnie dużo zabawy i cackania. Wykończ je tak, jak teraz, czyli klejąc płytą gipsową. Tylko obowiązkowo na narożniku daj kątownik alu pod szpachlę. Będzie Pan zadowolooony A jak nie bedzie Pan zadowolony to matka dyrretorka mu da popalic, jak jej spadnie cuś przy wieszaniu firanek, zasuwaniu rolety czy podlewaniu kfiatka czy co tam jeszcze mozna robic przy oknie:rolleyes: Zartuje, pikne te sufity Panie Netbecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.04.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Eee, co ma spaść? Ja mam gipsem wykończone glify przy drzwiach wejściowych (bo były montowane po tynkach wewnętrznych) i nic się nie odkleja :> Kwestia tylko, aby górę glifu podeprzeć niejako na brzegach kawałkami klejonymi do bocznych glifów - nawet, jak górny się jakimś cudem odklei, to boczne go przytrzymają i nie spadnie na łeb Ale to małe prawdopodobieństwo, jeśli zastosuje się dobry klej gipsowy i zapewni szczelność izolacji okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.04.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 ..sprawdziłem wczoraj to co przykleiłem... trzyma się !!nie wiem czy mam dobry klej... bo nawet nie sprawdziłem, ale chyba nida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.04.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dobra Nida nie jest zła Firma z tradycjami. Klej waść, stówę oszczędź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dobra Nida nie jest zła Firma z tradycjami. Klej waść, stówę oszczędź ... ja to mam szatański plan zaoszczędzić nie jedną stówę, a klika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaG26 01.04.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Tak to jest z tym pierwszym kwietnia, zawsze coś pier#$%nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 byłem dzis na budowie... - zawalił się dach... i pierdo#$%^ razem z kominami na strop, a ten pękł!!!! ( rysa w salonie jakieś 5m i szeroka na 0,5 cm - szlag trafił sufity)wszystkiemu winne sękate krokwie... tam puściło...NETbet Oj tam - już widzę jakbyś pozwolił sękate wstawić i pozwolić się zawalić - pomijając fakt, że budujemy bunkry jak na wojnę, to krokwie prędzej narobią pod siebie, niż zadrą z NETbetem Na twój strop oprócz całęgo twojego dachu mogę swoją astrę wrzucić z rusztowaniami, przyczepą i mną z sześciopakiem a ten przezbrojony monolit ci się nawet nie zarysuje.. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 01.04.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 ..........1 kwietnia .............. dobre, ale w pierwszej chwili serce stanęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.04.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A zawsze pisze aby krokwie z desek zbijać tańsze to i wytrzymalsze To pewnie dlatego ze komin nie wystawał ponad dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 01.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Czytanie dziennika i komentów netbeta zajęło mi ostatnie 5 miesięcy, pracowałem na etacie do godz. 17 , póżniej obiad i remont mieszkania ciotki od 18.30 do 22.00 , od 23.00 było czytanie netbetowych dokonań, czasami jednego postu po 2-3 razy po prostu ze zmęczenia zasypiałem . NETBET jesteście z Matką Dyrettorką zajefajni, pełni poczucia humoru i dowcipu. Gdybym mieszkał bliżej Was to chciałbym się z Wami spotkać, ale niestety mieszkam w Szczecinie. Kibicuję Waszej budowie codziennie, po włączeniu kompa zaczynam od Cedryka netbeta i matki Dyrettorki a później pozostałe inne tematy. Jestem Twoim fanem netbecie, zaimponowałeś mi a Twój dziennik to zbiór gotowych porad udokumentowanych zdjęciami podanymi na dodatek z taką ilością humoru, że wielu z nas nie ma go na tyle przez całe życie. Ja remont skończyłem i od kilku dni najzwyklej się nudzę, budowę zacznę w przyszłym roku i też sam z moją "Matką Dyrettorką" Myślałem ,że takie rzeczy się nie udają ale dzięki Tobie wiem ,że jest to możliwe. Dziękuję Ci za pokazanie drogi i trzymam kciuki za Twój zapał i wytrwanie. Trochę dzisiaj przesadziłeś z katastrofą na budowie, oczywiście w pierwszej chwili nie zajarzyłem i przeżyłem szok ale moja czujna małża jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 02.04.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam, dobrze że Netbetowi wrócił humor, też się przyznam że popełniłem przeczytanie całego dziennika i wszystkich komentarzy, oczywiście nie obeszło się bez kilku (no może więcej bo ciągle Netbet smaka robi) czteropaków, pokazałem dziennik paru znajomym które mają za sobą budowy, przebudowy i remonty domów i powiem ci że są pełni podziwu co można zrobić samemu i co najważniejsze jak dobrze, dokładnie i tanio. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikusia 02.04.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Tak się po prostu nie robi:evil: Ja rozumiem, żeby to był jakiś niszowy dziennik, który przegląda 2 osoby na krzyż- to pisz sobie nawet, że porwali cię kosmici! ale wiesz ile odszkodowania możesz zapłacić wszystkim, którym ostatnim wpisem podniosłeś ciśnienie??? Wiesz ile dziecioków przez ciebie usłyszało mruczane przekleństwo rodzica pod nosem? Tak się po prostu nie robi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpawlow 02.04.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 z cyklu "Buduj z NETbetem" w wersji pdf http://hotfile.com/dl/113065973/297a4f1/Cedryk_czesc1.pdf.html http://hotfile.com/dl/113066196/6966ba5/Cedryk_czesc2.pdf.html PS Dla tych to na budowie(i nie tylko) nie maja dostepu do neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 z cyklu "Buduj z NETbetem" w wersji pdf http://hotfile.com/dl/113065973/297a4f1/Cedryk_czesc1.pdf.html http://hotfile.com/dl/113066196/6966ba5/Cedryk_czesc2.pdf.html PS Dla tych to na budowie(i nie tylko) nie maja dostepu do neta ..ja pier@!%$ - szok!!! szacun wielki lpawlow!!!! ale: ... w tym momencie szlag trafił misterny plan wydania tego jako książki i zarabiania kasiory!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts