Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem ciekawy jak takie lepiszcza i sama płyta zachowają ci się w sezonie zimowym jak nie będziesz miał jeszcze izolacji zewnętrznej - gdy nadproże będzie przemarzało a na styku coś się wykropli, jak po wygaszeniu pieca w kufaji będziesz rano palił na maxa, aby rozgrzać Ciotkę oraz dziecioka.

tez jestem jak to będzie...

nie mam kur#$ patentu na wykończenie tego... wiec wpadłem na pomysł z klejeniem...

za mało miejsca na podwieszenie stelaż i do tego płyta ( 3 cm ) wiec płyta x2 na kleju i będzie dobrze...

ja nawet nie wiem jak sie takie miejsca wykańcza....zielony jestem...

Normalnie to wykańcza się tynkiem przyklejając profile narożnikowe. Generalnie ze szpaletami okien jest zajefajnie dużo zabawy i cackania. Wykończ je tak, jak teraz, czyli klejąc płytą gipsową. Tylko obowiązkowo na narożniku daj kątownik alu pod szpachlę. Będzie Pan zadowolooony :D

A jak nie bedzie Pan zadowolony to matka dyrretorka mu da popalic, jak jej spadnie cuś przy wieszaniu firanek, zasuwaniu rolety czy podlewaniu kfiatka czy co tam jeszcze mozna robic przy oknie:rolleyes:

Zartuje, pikne te sufity Panie Netbecie:)

Eee, co ma spaść? ;) Ja mam gipsem wykończone glify przy drzwiach wejściowych (bo były montowane po tynkach wewnętrznych) i nic się nie odkleja :> Kwestia tylko, aby górę glifu podeprzeć niejako na brzegach kawałkami klejonymi do bocznych glifów - nawet, jak górny się jakimś cudem odklei, to boczne go przytrzymają i nie spadnie na łeb ;) Ale to małe prawdopodobieństwo, jeśli zastosuje się dobry klej gipsowy i zapewni szczelność izolacji okien.

byłem dzis na budowie... - zawalił się dach... i pierdo#$%^ razem z kominami na strop, a ten pękł!!!! ( rysa w salonie jakieś 5m i szeroka na 0,5 cm - szlag trafił sufity)wszystkiemu winne sękate krokwie... tam puściło...NETbet

Oj tam - już widzę jakbyś pozwolił sękate wstawić i pozwolić się zawalić - pomijając fakt, że budujemy bunkry jak na wojnę, to krokwie prędzej narobią pod siebie, niż zadrą z NETbetem :) Na twój strop oprócz całęgo twojego dachu mogę swoją astrę wrzucić z rusztowaniami, przyczepą i mną z sześciopakiem a ten przezbrojony monolit ci się nawet nie zarysuje.. pozdro

Czytanie dziennika i komentów netbeta zajęło mi ostatnie 5 miesięcy, pracowałem na etacie do godz. 17 , póżniej obiad i remont mieszkania ciotki od 18.30 do 22.00 , od 23.00 było czytanie netbetowych dokonań, czasami jednego postu po 2-3 razy po prostu ze zmęczenia zasypiałem . NETBET jesteście z Matką Dyrettorką zajefajni, pełni poczucia humoru i dowcipu. Gdybym mieszkał bliżej Was to chciałbym się z Wami spotkać, ale niestety mieszkam w Szczecinie. Kibicuję Waszej budowie codziennie, po włączeniu kompa zaczynam od Cedryka netbeta i matki Dyrettorki a później pozostałe inne tematy. Jestem Twoim fanem netbecie, zaimponowałeś mi a Twój dziennik to zbiór gotowych porad udokumentowanych zdjęciami podanymi na dodatek z taką ilością humoru, że wielu z nas nie ma go na tyle przez całe życie. Ja remont skończyłem i od kilku dni najzwyklej się nudzę, budowę zacznę w przyszłym roku i też sam z moją "Matką Dyrettorką" Myślałem ,że takie rzeczy się nie udają ale dzięki Tobie wiem ,że jest to możliwe. Dziękuję Ci za pokazanie drogi i trzymam kciuki za Twój zapał i wytrwanie. Trochę dzisiaj przesadziłeś z katastrofą na budowie, oczywiście w pierwszej chwili nie zajarzyłem i przeżyłem szok ale moja czujna małża jest. Pozdrawiam

Witam, dobrze że Netbetowi wrócił humor, też się przyznam że popełniłem przeczytanie całego dziennika i wszystkich komentarzy, oczywiście nie obeszło się bez kilku (no może więcej bo ciągle Netbet smaka robi) czteropaków, pokazałem dziennik paru znajomym które mają za sobą budowy, przebudowy i remonty domów i powiem ci że są pełni podziwu co można zrobić samemu i co najważniejsze jak dobrze, dokładnie i tanio. Pozdrawiam i powodzenia.

Tak się po prostu nie robi:evil::evil: :D

Ja rozumiem, żeby to był jakiś niszowy dziennik, który przegląda 2 osoby na krzyż- to pisz sobie nawet, że porwali cię kosmici!

ale wiesz ile odszkodowania możesz zapłacić wszystkim, którym ostatnim wpisem podniosłeś ciśnienie???

Wiesz ile dziecioków przez ciebie usłyszało mruczane przekleństwo rodzica pod nosem?

Tak się po prostu nie robi !

z cyklu "Buduj z NETbetem" w wersji pdf

http://hotfile.com/dl/113065973/297a4f1/Cedryk_czesc1.pdf.html

http://hotfile.com/dl/113066196/6966ba5/Cedryk_czesc2.pdf.html

PS

Dla tych to na budowie(i nie tylko) nie maja dostepu do neta :)

..ja pier@!%$ - szok!!! szacun wielki lpawlow!!!!

ale: ... w tym momencie szlag trafił misterny plan wydania tego jako książki i zarabiania kasiory!!