netbet 04.04.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 samo kladzony tynk c-w jest na pewno tanszy ale plyty kg kladzie sie szybciej, a NetBetowi zalezy na czasie pewnie jest tańszy, ale wiedzy i umiejętności u mnie niet. ...a z płytami idzie git... i tanio! podobno się kominów nie okleja płytami, ale chyba spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A ja Ci powiem żebyś obklejał. Nie wiem kto wymyślił taką tezę. U teścia trzyma się wszystko już 4 rok i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 04.04.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 kup pare workow tynku i spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.04.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 A ja Ci powiem żebyś obklejał. Nie wiem kto wymyślił taką tezę. U teścia trzyma się wszystko już 4 rok i jest git! a klejone zwykła płyta czy ta czerwoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.04.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Na kominek to chyba czerwona. Dużo więcej nie kosztuje, a jest pewność, że nic jej się nie stanie. Ja mam u siebie czopuch od kominka strzelony czerwonym (się znaczy u mnie był zielony ten czerwony ) i jak na razie trzymie Tak jak i ja trzymiem kciukasy, żeby Net nie pękał w kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.04.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Kominek czy komin? Jak na komin to z tego co pamiętam to była zwykła płyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 ja mam kilka drastycznych zdjęć z cyklu karton gipsy po 15 latach, wszędzie pękają i się rysują, jak chcesz obejżeć to daj znać Wiesz co - ja przy całym wielkim szacunie do właściciela dziennika też nie ufam KG oprócz skosów i sufitu. KG + klej na ściany - hm. Fajne, tanie, ale mam nadzieję że NBT nie będzie za 2, 3 lata qrwił. NET - jedziesz na ten swój grzebyk po całości czy na placki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 05.04.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ..gdzieś tam jest zdjęcie jak wygląda smarowanie klejem... staram się jak największa powierzchnię lecieć klejemna przyklejonej plycie jest bardzo malo miejsc które przy opukiwaniu wydają głuchy odgłos pustki pod.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus86 05.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 da się taniej tradycyjny (materiał) na tynk kosztuje jakies 3 zeta workowany okolo 6 za m2 ale trzeba to wyrzucic i zatrzec co do rigipsów klejonych do sciany w zeszłym roku robil moj kolega w ten sposób niestety po zimie wiekszosc z nich spadła (odkleja sie od sciany) robil identycznie jak ty niewiem dlaczego ale tak było pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 05.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Może nie ocieplił budynku i mu przemarzło? Albo klej dziadowski miał... W zasadzie należało by zapytać: odkleja się płyta od kleju, czy klej od ściany odłazi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpawlow 05.04.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 "Buduj z NETbetem" kolejne częścihttp://hotfile.com/dl/113393737/abd1c46/Cedryk_czesc5.pdf.htmlhttp://hotfile.com/dl/113393905/f9dab3c/Cedryk_czesc6.pdf.html Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 To Cie chlopaki nastraszyli tymi plytami, bedziesz mieszkal i nasluchiwal czy sie nie odkleja:cool: Dla pocieszenia napisze, ze moj tesciu w swoim mieszkaniu juz kupe lat ma i jakos cholerstwo sie trzyma, moze jaki klej radziecki mial .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Może tym kleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.04.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 NET: Jak będziesz miał chwilę to wrzuć z projektu mapkę zagospodarowania działki i rzut parteru z przeznaczeniem pomieszczeń dla przypomnienia. Jak sobie sam nie poszukasz to się nie doprosisz - rzut waszej wersji sobie znalazłem, ale zagospodarowania działki nie wrzucałeś - pokaż jak masz zpozycjonowany dom na działce. Jestem ciekawy jaki masz pomysł na trzymanie opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.04.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Jak sobie sam nie poszukasz to się nie doprosisz....jaki masz pomysł na trzymanie opału. leń jestem... i czasem mi sie czegos nie chce.. opał będzie trzymany w kotłowni. wiem.. wiem... jest mała, ale spokojnie pomieści takie podręczne 300 kg orzecha w worach- 10 szt ( innej opcji niz workowany opał nie przewiduję ) ... a reszta jaka będzie niezbędna - no powiedzmy jakieś kolejne 30 worów zmieści sie spokojnie w... tym małym drewnianym domku który stoi na dzialce. jest jeszcze jedno miejsce do wykozystania - to pod schodami... tam wejdzie spokojnie jakieś 20-30 worków... spoko luz... miejsce jest zaczynam sie zastanawiać nad..... gazem.( kręci mnie taki mały wiszący bezobsługowy jegomość ... z drugiej strony - po cholerę murowałem komin.... dylemaciki ) brak przyłacza - czyli konieczność postawienia zbiornika... jeszcze nie robiłem kalkulacji i o niczym nie czytałem.... ale muszę to posprawdzać... bo mi ktos podrzucił ulotke pod drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.04.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Może tym kleić? http://www.youtube.com/watch?v=XwWzXwa0GKo nie bardzo mi sie to widzi... do super równych ścian to może i fajne... ja tam lubię "se pokręcić" i się upaprać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.04.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Gaz z sieci - jeśli miałbym dostępny, to nie zastanawiałbym się wcale nad innym grzaniem. Z butli - masakra cenowa. Co do opału - orzech orzechem (notabene workowanie przedraża), ale gdzie będziesz miał drewno na rozpałkę i wiosenno-letnie przepalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 06.04.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ..tez w tych miejscach... pewnie chodzi ci o to że będzie syf ? .. pewnie troche będzie , ale nie będę go rąbał w domu... pozyjemy, pomieszkamy, zobaczy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.04.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Zadasz sobie już gdzieś trochę drewna na przewianie - piece i kominy nie lubią mokrego. Jak w tym roku chcesz się wprowadzać to czas myśleć o opale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 06.04.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ..a innej beczki - chyba lancer wyrzygał łozyska na tylnej ośce, bo coś zaczyna dziwnie terkotać... szlag by to.... znowu koszty... pozdroNETbet 8 lat teu jak kupowałem nowy samochód to nie zwracałem jeszcze uwagi na stojące na podjazdach samochody, ale od 3-4 lat jak widzę stojące przed domkami polonezy, maluchy i inne szczyty motoryzacji to zazdraszczam ich właścicielom i Tobie Netbet też zazdraszczam. Ja z budową czekam aż moja "matka Dyrettorka" powie, że już można. Bardzo mi się podoba Twoje określenie inwestorki, z Ciebie to chyba niezły jajcasz jest szkoda, że daleko mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts