Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

samo kladzony tynk c-w jest na pewno tanszy ale plyty kg kladzie sie szybciej, a NetBetowi zalezy na czasie

pewnie jest tańszy, ale wiedzy i umiejętności u mnie niet. ...a z płytami idzie git... i tanio!

podobno się kominów nie okleja płytami, ale chyba spróbuję:cool:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam kilka drastycznych zdjęć z cyklu karton gipsy po 15 latach, wszędzie pękają i się rysują, jak chcesz obejżeć to daj znać

Wiesz co - ja przy całym wielkim szacunie do właściciela dziennika też nie ufam KG oprócz skosów i sufitu. KG + klej na ściany - hm. Fajne, tanie, ale mam nadzieję że NBT nie będzie za 2, 3 lata qrwił. NET - jedziesz na ten swój grzebyk po całości czy na placki?

da się taniej tradycyjny (materiał) na tynk kosztuje jakies 3 zeta workowany okolo 6 za m2 ale trzeba to wyrzucic i zatrzec ;-) co do rigipsów klejonych do sciany w zeszłym roku robil moj kolega w ten sposób niestety po zimie wiekszosc z nich spadła (odkleja sie od sciany) robil identycznie jak ty niewiem dlaczego ale tak było pozdrawiam

NET: Jak będziesz miał chwilę to wrzuć z projektu mapkę zagospodarowania działki i rzut parteru z przeznaczeniem pomieszczeń dla przypomnienia.

Jak sobie sam nie poszukasz to się nie doprosisz - rzut waszej wersji sobie znalazłem, ale zagospodarowania działki nie wrzucałeś - pokaż jak masz zpozycjonowany dom na działce. Jestem ciekawy jaki masz pomysł na trzymanie opału.

kuchniaoc0.jpg

Jak sobie sam nie poszukasz to się nie doprosisz....jaki masz pomysł na trzymanie opału.

leń jestem... i czasem mi sie czegos nie chce..:cool:

opał będzie trzymany w kotłowni. wiem.. wiem... jest mała, ale spokojnie pomieści takie podręczne 300 kg orzecha w worach- 10 szt ( innej opcji niz workowany opał nie przewiduję ) ... a reszta jaka będzie niezbędna - no powiedzmy jakieś kolejne 30 worów zmieści sie spokojnie w... tym małym drewnianym domku który stoi na dzialce. jest jeszcze jedno miejsce do wykozystania - to pod schodami... tam wejdzie spokojnie jakieś 20-30 worków...

spoko luz... miejsce jest

zaczynam sie zastanawiać nad..... gazem.( kręci mnie taki mały wiszący bezobsługowy jegomość ... z drugiej strony - po cholerę murowałem komin.... dylemaciki )

brak przyłacza - czyli konieczność postawienia zbiornika... jeszcze nie robiłem kalkulacji i o niczym nie czytałem.... ale muszę to posprawdzać... bo mi ktos podrzucił ulotke pod drzwi...

..a innej beczki - chyba lancer wyrzygał łozyska na tylnej ośce, bo coś zaczyna dziwnie terkotać... szlag by to.... znowu koszty...

pozdro

NETbet

8 lat teu jak kupowałem nowy samochód to nie zwracałem jeszcze uwagi na stojące na podjazdach samochody, ale od 3-4 lat jak widzę stojące przed domkami polonezy, maluchy i inne szczyty motoryzacji to zazdraszczam ich właścicielom i Tobie Netbet też zazdraszczam. Ja z budową czekam aż moja "matka Dyrettorka" powie, że już można. Bardzo mi się podoba Twoje określenie inwestorki, z Ciebie to chyba niezły jajcasz jest szkoda, że daleko mieszkasz.