MusiSieUdac 07.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No i stary kupil 14 paczek ABE, ale zeby nie bylo, ze Ciebie posluchalam. Najpierw kupil potem byl twoj post:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.04.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 sie robi! ...ale... ... jak juz kiedyś trzymałaś kielnie i murowałaś - hahahahah, hihihi, buhahahahha:rotfl: jaaasne, bo ja stary murarz jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.04.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 dziennik przekroczył drugą magiczną liczbę odwiedzin - 200 000 kto to czyta??? ja:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ..wczoraj to ja miałem chyba totalne zaćmienie bardzo dziękuję za podpowiedzi... zaprzągłem do roboty corela... i jakos poszło... każdy z biegów zostanie poszerzony o 20 mm, srodkiem pójdzie płyta KG a pod nią stelaż który będzie wiązany pomiędzy dolnym a górnym biegiem ( na dolnym da sie dystans 32 mm owe 20 mm wypełni sie zaprawą albo pianą ... obłozy się stopnie i będzie cacy... nic nie będzie widać, a będzie "estetik" No wiesz, a już chciałam Ci pomagać, bo u mnie taki sam zonk wystąpił. A stelaż na podłodze mocujesz? Bo ja to sobie jeszcze zażyczyłam wolną przestrzeń pod schodami i stelaż jest mocowany do schodów czy ja mam gdzieś poglądowa fotkie...?mam, ale jest żenująca. Będzie opisowo. Do schodów od spodu przymocowane są 4 kątowniki i do nich listwa pozioma. Niestety schody mam wylane tak jak twoje i jest mała szpara. Jeśli budziet kasiora na schody dywanowe- problemu niet, nieśli będą tylko stopnie, wówczas pyknie się piankę i zagipsuje i będziemy mocno owo dzieło opijać, żeby nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 07.04.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Olga - nie bądź żyła... zapodaj foty... zawsze cos pomogą mi zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 07.04.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Bry, ja nie czytam Ja się uczę z Twoich poczynań, ostatnio mało, bo czasu brak Ale spokojnie, sufit sam powieszę i nie spadnie Robota z KG pikna, Ty chłopie masz chyba anielską cierpliwość do wszystkiego. Przed wczoraj jak sobie zaj&4^#* w palucha młotkiem to kontrreakcja była . Jutro młoto-wiertarka do serwisu jedzie, mam nadzieję że szybko wróci bo trochę chce podłubać w piwnicy a bez niej to nadgarstki siadły po dwóch dniach przecinaka i młotka:eek: Podziwiam ludzi którzy wolą ten tandem niż jakieś elektryczne wyburzacze Jak tam Lancerek, daje jeszcze rady? Tylko się cieszyć że to prawdziwny japoniec a nie jakieś kamuflaże, bo tyle by nie pociągnął. Powodzenia, SSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 07.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Guru mam nadzieję, że się nie pogniewasz ale w Twoje komenty stały się kopalnią wiedzy. A może kiedyśi u Was TP da wam do podpisania podobne jednostronne umowy. W grudniu 2009 buristrz Goleniowa sprzedawał na przetargu kopleks działek budowlanych w Helenowie i ja jedną z nich nabyłem i dwa dni temu zadzwonił gość z TP, że chcą prowadzić na działkach kable i chcą naszej zgody na wejście na nieruchomość. Do każdej działki doprowadzą instalację, wprowadzą na działkę i zostawią zapas kabla w ziei. Ma to być nowoczesna sieć z TV, internetem i oczywiście z telefonem. Nic nas to nie będzie kosztowało a późniejsze przyłączenie mamy mieć taniej. Co o tym sądzicie, chyba trzeba w to wejść? http://img706.imageshack.us/img706/48/hpim7793.jpg Oczywiście wczoraj przedstawiciel TP się nie zjawił i nie raczył nawet zadzwonić, ale odezwał się dzisiaj i zostawił mi o dziwo w/w umowę do przeczytania. Paragrafy 1, 3 i 4 nie podobają mi się, nie wiadomo co to są za obiekty ochronne, nie przedstawił mi projektu i załącznika graficznego, zabierają mi 2m szerokości działki, a ewentualne przeniesienie na mój koszt. Cholera sami mi proponują, narzucają się, ale te warunki są nie do przyjęcia. Nic nie jest napisane o późniejszym przyłączeniu czy będę czy nie będę płacił. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 07.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 "Obiekty ochronne", to w zalezności od tego, co to będzie za sieć, może być rura osłonowa, bądź taśma sygnalizacyjna - nic strasznego. Ewentual;ne przeniesienie - o ile dobrze widzę, jest własnie na koszt TPSA: "W przypadku podjęcia przez właściciela działek budowy [...], TPSA zobowiązuje się do [...] na własny koszt". Pas ochronny gruntu po metrze w każdą stronę to technologiczne minimum.Generalnie - specem prawnym od takich umów nie jestem, ale na chłopski rozum owe warunki wydają mi się całkiem niezłe, a nie "nie do przyjęcia", lepszymi mogłaby być jedynie kasa za dzierżawę gruntu, ale to niekoniecznie musi być realne. Natomiast masz rację z tym, że obietnice czynione przez gościa powinny być w tej umowie jasno podane. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.04.2011 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Bry, ja nie czytam Ja się uczę z Twoich poczynań, ostatnio mało, bo czasu brak SSN .. no tak... Ty nie czytasz - Ty przyjeżdżasz i widzisz na żywca a lancerek - jak kiedyś wpadniesz - sam o zdrowie go zapytasz... Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.04.2011 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A może kiedyśi u Was TP da wam do podpisania podobne jednostronne umowy. Co o tym sądzicie? PODPISAĆ!! ... ja mi by dali cos takiego - nie zastanawiałbym się minuty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ja w sumie też bym się nie zastanawiał, bo moja działka jest w drugiej linii zabudowy i ewentualne sieci raczej do mnie nie podejdą :/ Muszę wszystko z drogi wyciągać. Niby niedaleko, ale zawsze to więcej roboty, niż gotowe przyłącze na działce. Co do obietnic tego przedstawiciela, to w umowie jest zapis, że prace będą prowadzone wg projektu. Trzeba do niego zajrzeć, ew. zrobić sobie kopię z interesującego nas fragmentu i podłączyć go pod umowę. Na projekcie powinno być uwidocznione, że zostają wyciągnięte kawałki pod przyłącza (ew. jakieś mufy zaznaczone, lub słupki przyłączeniowe). W samej umowie się nie pisze nigdy takich rzeczy. Wszystko jest z reguły opisane w projekcie. Jak tam nie ma, to niech się pocałują w żyć, a następnie zmienią projekt, aby te miejsca przyłączeniowe były i wrócą z umową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 08.04.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A koniecznie chcesz zabudować schody ścianką?Może coś lżejszego, np. coś takiego:http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/SWADRozelleApril7.jpeg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1301808182196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 08.04.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 ... cholera - z tymi płytami to AŻ tak dużo roboty nie ma... jak dobrze pójdzie w weekend skończę salon i kuchnie... będzie znowu okazja do ochlaju .... nawet jak człowiek nie chce, to okazja sama go znajdzie Podoba mnie się to... ja ostatnio mam niemoc psychiczną a nie mam z kim się zdżumić, pomocy Może netbet mnie "przygarnie" i zwalczymy złego demona :] Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Może netbet mnie "przygarnie" i zwalczymy złego demona :] Pozdro bier flachę pod pache i dawaj jutro do mnie... sie ochlamy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 08.04.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 bier flachę pod pache i dawaj jutro do mnie... sie ochlamy:cool: Miło to "słyszeć". Moja pyta czy na poważnie, bo jej to odpowiada Pozbędzie się mnie z domu i będzie miała czas dla siebie Jutro o 15 będę w domu wiec przed 16 mogę być u Ciebie Chyba że mam z żoną się pojawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Heh - o ile o pion płyt jestem spokojny, to o wasz jutro już nie bardzo : ) pozdro! Ja dziś sznurkowałem piętro - jutro zaczynam startówkę na zaprawę pod działówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 ..to i ja sie poradzę Swojej... ja jestem zainteresowany:rolleyes: - jak Matka Dyrretorka zezwoli...zdzwonimy się ... siedzę i kleje płyty od rana - jak wytrzymam do 16 - ochlaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Gratuluę ,pełna podziwu jestem ile własnej pracy włożonej ,my też dużo robimy sami ale przy wykończeniówce np.sami rozkładaliśmy styro pod wylewki i podłogówkę ,sami ocieplaliśmy poddasze .Jesteśmy na podobnym etapie wczroaj wylaliśmy wylewki czymam kciuki za szybką przeprowadzkę . Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm77 09.04.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 ja:bye: i ja codziennie was podglądam.... ;- ) i wciąż jestem pod wrażeniem i wciąż Wam z całych sił kibicuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 09.04.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Pytasz kto to czyta? No jak to KTO?? Myyy;) A powiesił się mój znajomy Życie go przerosło, chociaż dla mnie to było strasznie głupie rozwiązanie problemów.)Jego to nawet nie jest mi żal, jestem na niego zła, za to że nie pomyślał o dzieciach. I tak wieje od wtorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts