Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

..a tu nie wiedziałem - miłe zaskoczenie :cool:

no juz jakis czas temu sie ujawnialismy, tylko, ze my jak te myszy -cicho siedzimy;)

p.s. chwaliłam sie wtedy dzierganiem męża na drutach...;) bo podobno my też kiedyś będziemy tak jak i wy..... :jawdrop:

-oczywiście to wszystko "przez" wasz dziennik :stirthepot:

powiesić to ja bym mogła mojego majstra za wiesz co...., ocieplił mi fundamenty tylko zapomniał by styro sięgało ławy, zrobił opaskę domu "wedle oka" i szybciutko zasypał . a tu taka jedna inwestorka postanowiła sprawdzić i odkopać:bash:. majster twierdzi że jest git a ja i kierownik budowy że raczej nie do końca, ma poprawiać ale awantura była że ho ho.masz szczęście robisz sam i dla siebie, więc takie "numery" ci nie grożą.pozdrawiam

p.s. chwaliłam sie wtedy dzierganiem męża na drutach...;) bo podobno my też kiedyś będziemy tak jak i wy..... :jawdrop:

-oczywiście to wszystko "przez" wasz dziennik :stirthepot:

AA!!! pamiętam!!... właśnie te robótki na drutach...:lol:

dalej mąż szaleje z piwnicy? ;)

... a ja - jak widzisz - dalej tak se bazgrole w dzienniku...

SSN774 ... chyba Matka Dyrettorka czyta o naszej "ustawce" ...:eek:

... bo dostałem coś takiego:

http://img812.imageshack.us/img812/628/5d8cd1a30eb9225d17ae773.jpg

..ja pier#@$% - dobre to już chyba było.... idą zmiany - i chyba w nie najlepsza stronę :cool:

SSN774 ... chyba Matka Dyrettorka czyta o naszej "ustawce" ...:eek:

... bo dostałem coś takiego:

...

..ja pier#@$% - dobre to już chyba było.... idą zmiany - i chyba w nie najlepsza stronę :cool:

O żesz k^# :D Moja chce już takich 10 blankietów na wszelki wypadek :D:D:D

A ja bidula zbieram "plusy" na pozwolenie wyjścia, dziś trochę drewienka pociąłem, ale coś się piła stępiła. To możliwe by elektryczna piła tępiła się bardziej na płytach wiórowych niż na litym drzewie? Bo coś mnie teściu ściemnia (taaaa, nie znam się na tym, a wujka googla nie pytałem jeszcze) :bash:

Otwieram myjkę ktoś chętny do umycia powozu? Moja uświniona od jakiegoś teofilowskiego pyłu :D

Pozdro

dziś trochę drewienka pociąłem, ale coś się piła stępiła. To możliwe by elektryczna piła tępiła się bardziej na płytach wiórowych niż na litym drzewie? Bo coś mnie teściu ściemnia

Słuchaj teścia, dobrze prawi - większość wiórowych ma w sobie coś sklejającego je razem a to lepiszcze tępi bardziej niż drewno. Też to kiedyś zauważyłem.

...niestety - nie było balu... został przełożony, ale co się odwlecze to nie uciecze...;)

w niedzielę to słabo poszło... trochę glifów, trochę nadproży... a fot niet. niemoc mnie znuff ogarnęła, klej sie skończył, wiał wiatr, papę mi poderwało - nie chce mi się wyjść na dach... generalnie nuda...

sorki Netbet że w Twoich komentarzach, ale widzę że zbiera tu się spora ekipa mądrych ludzi

Właśnie zalałem chudziak i myślę o izolacji poziomej.

U Ciebie Netbet widzę że jest folia fundamentowa PVC o grubości +- 1mm w dwóch warstwach, ale u mnie jest glina i jest dość mokro dlatego pomyślałem o

"Papa Fundament Szybki Profil® SBS" http://www.fundament.icopal.pl/index...pa_fundamentȂ

tylko ta cena około ~25zł za m bieżący mnie przeraża.

Jak myślicie przesadzam z takim zabezpieczeniem ?? wydać tyle kasy czy odpuścić i dać 2 warstwy zwykłej fundamentowej folii i tez będzie oki

papa np taka - http://allegro.pl/papa-termozgrzewalna-podkladowa-v-60-s-30-i1511669124.html

ale co się bedzie działo ze styropianem na którym lezy taka papa która jest na bazie asfaltu? nie będzie "topniała"

Witam.

Spotkałem się z opiniami, że czuć papę jak jest dane na chudziaku. Jak jest w realu nie wiem, jestem na etapie formalności ( w tym roku ruszam somoróbnie :) )

Swoją drogą chciałem się pochwalić, że przebrnąłem przez cały wątek i muszę powiedzieć, że jest dość merytoryczny. Wiedza zawsze w cenie więc będę zaglądał.

Pozdrowienia dla piszących i oczywiście wodza Netbeta :)