Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... o masz! kolejny samorób!

powitać ..powitać...

jak tak dalej pójdzie, to zaraz samorobów będzie więcej nic tych co ekipami lecą ...;)

I bardzo dobrze, wtedy może "ekipy" przestaną cenić swoje często wątpliwe umiejętności jak mokre zboże i budowa nie będzie kosztować majątku, który człowiek spłaca do czwartego pokolenia. Żeby jeszcze tylko więcej firm od wypożyczania sprzętu budowlanego było (znacie inne jak Ramirent??) i można się bawić w budowę (i nie mieszać betonu jak Netbet w taczce :p)

A propos wykańczania, to teraz możesz wrzucić swą chatkę do wątku "Moje wnętrza w szarościach" - zrobi furorę :D

Witam.

Spotkałem się z opiniami, że czuć papę jak jest dane na chudziaku. Jak jest w realu nie wiem,

To ja powiem, jak jest w realu, bo robiłem izolację papą termozgrzewalną.

NIC NIE ŚMIERDZI ani nawet nic nie czuć!

Być może, jakby ktoś kleił papę lepikiem na bazie rozpuszczalnika, to by śmierdziało, ale przy papie termozgrzewalnej nic a nic nie wonieje. Robiłem papą Werner-a SBS. Icopal był za drogi. Wernera miałem po 89 za rolke 6mb.

Nie bójcie się papy - ona styropianu nie gryzie. Mogą gryźć tylko rozpuszczalniki lepików dla pap klejonych, nie termozgrzewalnych.

A propos wykańczania, to teraz możesz wrzucić swą chatkę do wątku "Moje wnętrza w szarościach" - zrobi furorę :D

eee... tam jest jeszcze jeden watek do którego pasuję: "Cegła we wnętrzach... Zdjęcia"

tam to mogę pół dziennika przewalić :lol:

eno... byłem tam się rozejrzeć ... jesus - masakra przed jakimi problemami ludzie stają i próbują sie z mini mierzyć...np: "czy ta komoda jest ładna?"

Edytowane przez netbet

sobota... 6:30 ... coś spać nie mogę... wiec .. START!

kto tu mowil zwolnij tempo.......????

Co do smierdzenia, to nasze ławy wysmarowane smierdzielem na bazie rozpuszczalnika podobno ciagle oddają Tobie co kryją w sobie. Misiek byl dzis na dzialce z elektrykiem i facet mowil, ze smierdzi jak przy budowie S3, mam nadzieje, że przestanie w końcu!!!!!!!!!

Nie bójcie się papy - ona styropianu nie gryzie. Mogą gryźć tylko rozpuszczalniki lepików dla pap klejonych, nie termozgrzewalnych.

teraz jeszcze powstaje pytanie jak rozgrzac i ułożyć papę na styropianie - czyli zewnętrzne 10cm.

chyba zrobię to tak:

ściana fundamentowa

dysperbit

folia fundamentow 1.1mm szer60cm

(w opcji dałbym tu jescio jedną tylko węższą taką na 25cm w razie przetarcia/uszkodzenia pierwszejtej 60centymetrowej)

zaprawa

bloczek

folia fundamentow 1.1mm szer25

bloczek bloczek ....

mam nadzieje ze wszystko będzie oki

Edytowane przez siwy lodz

Bo to wlasnie jest exclusive, highlife i niu dizajn w jednym pakiecie:)

eee..tamm... to są jak dla mnie dylematy potłuczonych ;) bredzenie i pierd#$% o niczym...

ja tam na szeroko rozumianym dizajnie się nie znam.... mnie kręci cegła i stalowe pręty :lol:

"eno... byłem tam się rozejrzeć ... jesus - masakra przed jakimi problemami ludzie stają i próbują sie z mini mierzyć...np: "czy ta komoda jest ładna?" "

Czekaj, czekaj. Może się okazać, że całkiem niedługo twoja własna osobista Matka Dyrettorka będzie tam szaleć ino szum.

...bo chyba nie myślisz, że tak okrutnie ważne sprawy będzie konsultować po prostu z mężem?

"ja tam na szeroko rozumianym dizajnie się nie znam"

Ja się znam! Stawiam na minimalizm! to znaczy na minimalne ceny:D

Edytowane przez ikusia

...że całkiem niedługo twoja własna osobista Matka Dyrettorka będzie tam szaleć ino szum.

...bo chyba nie myślisz, że tak okrutnie ważne sprawy będzie konsultować po prostu z mężem?

:lol:... no myślę że będzie... przeca ja tez tam będę mieszkał, a nie wiecznie "budował" :lol:

Ja się znam! Stawiam na minimalizm! to znaczy na minimalne ceny

eee... to i ja jestem fanem od zawsze trendu minimalistycznego :lol:

Edytowane przez netbet

eee..tamm... to są jak dla mnie dylematy potłuczonych ;) bredzenie i pierd#$% o niczym...

ja tam na szeroko rozumianym dizajnie się nie znam.... mnie kręci cegła i stalowe pręty :lol:

To jak mnie - na ostatnich targach ja gadałam z gościem od bk, czym je lepiej kleić, jak z wymianą uszkodzonych bloczków i czy trzymaja wymiary, a małż mój oglądał kolory dachówek. Chyba nam się coś poprzestawiało w tym związku.

co do wątków wnętrzarskich, to fakt - ludzkie dylematy tam są po prostu niesamowite. Zabiły mnie ostatnio poszukiwania stylowych anemostatów lub kratek do kominka... A i tak najlepsze są fochy, jak ktoś zapyta "I co myślicie o moim... salonie/kuchni/łazience...", a ktoś napisze że mu sie nie podoba. No tragedie rodzinne z tego wychodzą.

Edytowane przez Ahya

no to wyszło na to, że jesteśmy znawcy:D

i tak już zupełnie off-topowo

" A i tak najlepsze są fochy, jak ktoś zapyta "I co myślicie o moim... salonie/kuchni/łazience...", a ktoś napisze że mu sie nie podoba. No tragedie rodzinne z tego wychodzą."

ja akurat czytam tylko takie "momenty"

jest przynajmniej ciekawie:P.

Inaczej człowiek by oszalał widząc w kolejnym wątku te same wizualizacje i inspiracje po raz tysiąc pięćset sto dziewięćsetny

Edytowane przez ikusia

Ja takiego minimalizmu dopiero się uczę. Niestety umysł mam całkowicie nietechniczny i mąż musi mi przekładać z budowlanego na moje. Niestety mąż jest budowlańcem i zawsze powtarza, że w domu nie chce rozmawiać o tym co robi cały dzień i jak przyjdzie czas to po prostu zrobi i już. Ale, że ja jestem człowiek upierdliwy to mogę mu zadać jedno pytanie dziennie i to po obiedzie jak jest najedzony i w dobrym humorze:D

Ja takiego minimalizmu dopiero się uczę. Niestety umysł mam całkowicie nietechniczny i mąż musi mi przekładać z budowlanego na moje. Niestety mąż jest budowlańcem i zawsze powtarza, że w domu nie chce rozmawiać o tym co robi cały dzień i jak przyjdzie czas to po prostu zrobi i już. Ale, że ja jestem człowiek upierdliwy to mogę mu zadać jedno pytanie dziennie i to po obiedzie jak jest najedzony i w dobrym humorze:D

Pozazdroszczę mężowi