ikusia 12.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 "Pozazdroszczę mężowi " rozumiem, że żony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Netbet, czy dobrze zrozumiałem, że masz podlogówkę w całym domu? Jeśli tak, to dlaczego kładziesz panele na podłogówkę? Chyba, że ja czegoś nie skumałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.04.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Net szpachel drga ale będziesz miał piknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 "Pozazdroszczę mężowi " rozumiem, że żony? poprostu moja ma nieograniczone minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.04.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Netbet, czy dobrze zrozumiałem, że masz podlogówkę w całym domu? Jeśli tak, to dlaczego kładziesz panele na podłogówkę? Chyba, że ja czegoś nie skumałem... Nie wiem dlaczego panele kładzie Netbet, wiem dlaczego ja będę kładła panele na podłogówkę- bo można Net- czyli prawdę gadają mądre głowy, że szpachlować trza tym drogim, dobrym? A gładź na trzecią warstwę kupiłeś tę gotową w wiadereczku? (nazwę mam w notesiku ) Bo ja jeszcze nie szpachlowałam, wilgoci się wystraszyłam. Ale jest już całkiem nieźle, można rozpalić w kominku gazetą zostawioną tydzień wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego panele kładzie Netbet, wiem dlaczego ja będę kładła panele na podłogówkę- bo można z powodu: raz - że można dwa - wskażcie mi inne rozwiązanie dla 70m2 za tysiaka:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.04.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Linoleum Nawet jeszcze taniej opędzisz, a wykładziny teraz cudne produkują, w milionie odmian, wzorów i kolorów. Sam mocno się zastanawiałem nad daniem do warsztatu u siebie czegoś takiego: http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/196660-1/1.jpeg J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikusia 13.04.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) A nie boicie się tej podłogówki na całości? Mąż teraz wykańcza dom gdzie podłogówka jest po całości to nogi zimą miał jak balony. Naczytałam się mądrych artykułów, gdzie napisane jest, że dzieje się tak w przypadku zbyt mocnego grzania. Ja jestem zmarzlak do kwadratu. Podłogówka mi się marzy ale bolące nogi już niekoniecznie i jeszcze co do inspiracji NET my w mieszkaniu mamy podłogę coś hmmm między tym środkowym a tym następnym ciemniejszym. Podłoga cudna! ale najlepiej wyglądałaby bez mebli:P bo to takich podłóg meble kolorystycznie ciężko dobrać kawałkami wpadają w odcienie rudości i czerwieni. My mamy kolor mebli venge i tak to sobie wygląda. Jasne w ogóle wyglądałyby dupowato a rude mi się nie widzą. Zastanówcie się koniecznie czy podłoga będzie współgrała z resztą (nie wiem może zapytajcie na dziale wiadomym:D) no chyba, ze monitor mi przekłamuje i żadnych rudości i czerwieni tam nie ma. I jeszcze jedno ja mam panele Kaindla- niby do najtańszych nie należały ale widać jak się piknie ścierają - w przedpokoju mam jasne i tanie i wyglądają jak nowe. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez ikusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 13.04.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Linoleum Nawet jeszcze taniej opędzisz, a wykładziny teraz cudne produkują, w milionie odmian, wzorów i kolorów. Sam mocno się zastanawiałem nad daniem do warsztatu u siebie czegoś takiego: http://www.komfort.pl/img/IMG_LG/tow_kod/196660-1/1.jpeg J. Jarku a miałeś przyjemność czyścić taką ryflowaną powierzchnie kiedyś?? Mi przyszło wyczyścić taką w dostawczaku firmowym, jazda po całości, a jak już coś się rozleje to ... Ryżówka i wio do bólu Co do tych paneli netbetowych, to owszem ładna powłoka, tylko czy nie popękają jak moje we Wrocku, po 2 latach, zdjęcia nie mam ale na święta jadę do rodzinki to zrobić poglądową fotkę mogę Pozdro SSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.04.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No ale w tym sęk, że to byłaby wykładzina, nie blacha Całe ryflowanie stanowi na niej nadrukowany płaski wzorek. Pomysł jednak upadł, ponieważ PCV jest chyba za słabe mechanicznie do warsztatu. Fajnie by wyglądało, ale krótko. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.04.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Linoleum Jarek..weź no...:sick:linoleum??? błeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 W LM gres opoczna kupiłem po 16,99, klej CM11 Plus do tegoż gresu po 28zł/worek i z fugą oraz gruntami 23m2 podłogi garażu kosztowało około 600zł. Można i jeszcze parę złotych byłoby zaoszczędzić, ale nie miałem czasu jeździć za tańszymi materiałami. Chyba niezły wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.04.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Drugie minimum 600 zaoszczędzone na własnoręcznej robociźnie? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Netbet, nie chcę podważać Twojej wiedzy z zakresu ogrzewania podłogowego, ponieważ na pewno wiesz o wiele więcej ode mnie. Po prostu do tej pory byłem przekonany, że trzeba by spełnić kilka warunków. Po pierwszy powinny być przerwy dylatacyjne, a u Ciebie z tego co pamietam nie było. Nie pisałeś również czy te panele są przystosowane do ogrzewania podłogowego, ponieważ nie wszystkie można stosować. Tylko tak jak piszę, nie odbierz tego jako atak, bo na pewno nie miałem tego na myśli. Zastanawiam się po prostu, bo może coś takiego zastosuję u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Drugie minimum 600 zaoszczędzone na własnoręcznej robociźnie? : ) Ależ oczywiście. Tam nie mam podłogówki, którą od dzisiaj wygrzewam pierońsko drogim olejem :/ więc mogłem skończyć garaż. Za kilka dni zaczynam kleić wiatrołap i korytarz. Poradźcie, dylatacje należy nacinać? Bo ta najważniejsza w salonie jest tak wymierzona, że nie ma szans na uszkodzenie hydrauliki. Ale pozostałych już wolałbym nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.04.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 .... Nie pisałeś również czy te panele są przystosowane do ogrzewania podłogowego, ponieważ nie wszystkie można stosować. ... Daje się podkład perforowany i już mamy panele przystosowane do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Daje się podkład perforowany i już mamy panele przystosowane do podłogówki. No i właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 13.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A nie boicie się tej podłogówki na całości? Mąż teraz wykańcza dom gdzie podłogówka jest po całości to nogi zimą miał jak balony. Naczytałam się mądrych artykułów, gdzie napisane jest, że dzieje się tak w przypadku zbyt mocnego grzania. Ja jestem zmarzlak do kwadratu. Podłogówka mi się marzy ale bolące nogi już niekoniecznie . Ikusia, widać mąż ma skłonności do puchnięcia nóg. Albo za dużo pracował, to i nogi się jak balony robiły. Podłogówka nie przyczynia się do wielu chorób, o których piszą ludzie: żylaków, opuchnięć, zastojów i zakrzepów (czytałam i o takich). O bzdurach typu, że podłogówka unosi kurz, nawet nie wspomnę. Te "mądre" artykuły często piszą ludzie, którzy podłogówki w życiu nie mieli lub są sponsorowane przez producentów tradycyjnych grzejników, aby zasiać niepotrzebne wątpliwości. Podłogówka jest przystosowana do grzania niskotemperaturowego (35/30 stopni), więc mniej niż Twoja naturalna temperatura ciała - jaki więc może mieć to wpływ na nogi, jak jest chłodniejsza niż Ty sama się grzejesz?? A co paneli, to ja też daję panele, bo płytki w całym domu to zdecydowanie nie dla mnie. Nawet w kuchni będę mieć panele. Zresztą i zwykły parkiet przejdzie i będzie grzał, tylko potrzebuje więcej czasu na przeniknięcie ciepła przez tą warstwę - poczytajcie wpisy adama_mk, który chyba nawet robił wyliczenia tegoż. A co do paneli, to racja - na jasnych tak nie widać śladów użytkowania, jak na ciemnych i łatwiej meble do nich dobrać, no i nie widać tak śladów. A to pewnie ucieszyłoby Dyrettorkę, co by nie musiała co dzień na mopie latać po chałupie. A AC to stopień użytkowania i natężenie ruchu - mniej jak AC3 nie bierz. Im wyżej tym łazić więcej można, 4 i 5 na salony i przedpokoje, 3 do pokoików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.04.2011 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Daje się podkład perforowany i już mamy panele przystosowane do podłogówki. zwykły podkład 3mm kosztuje ok zyla za m2... ten perforowany jakieś 3 zyle, a rózni się tylko tym , albo aż tym ze ma jakieś dziurki... czy ta perforacja jest aż tak skuteczna? nie lepiej szukać zwykłego cienkiego podkładu 2mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.04.2011 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Po pierwszy powinny być przerwy dylatacyjne, a u Ciebie z tego co pamietam nie było. Nie pisałeś również czy te panele są przystosowane do ogrzewania podłogowego, ponieważ nie wszystkie można stosować. .... Zastanawiam się po prostu, bo może coś takiego zastosuję u siebie... dylatacje som! tylko ich nie widać. płyta salonu jest podzielona na dwie część 60% i 40% powierzchni. w przejściach przez otwory drzwiowe są ponacinane szczeliny na głebokość 50% wysokości jastrychu... spoko..spoko... zastanawiam się tylko jak będzie zachowywała sie jednolita podłoga własnie w miejscach tych dytalacji ... teoretycznie jest to właśnie miejsce gdzie posadzka może zrobić sobie trach, a nad nią będzie sztywna powierzchnia paneli... z drugiej strony - ile może "usiąść" lub "wstać" jedna płyta względem drugiej? 1mm? pęknięcia na klejonych kaflach podejrzewam że powstają przy "ruchu" na poziomie 0,Xmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts