Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szlifowanko sufitów to czysta poezja smaku gładzi :) Po robocie wygląda się jak piekarz, który wpadł do wora z mąką :D Ja sufity szlifowałem tak, aby stać jak najwyżej na drabinie, z głową praktycznie przyciśniętą uchem do sufitu, a rączkami z szlifierką ręczną machałem jak najdalej od siebie... Pyłu w oczach i zębach nie da się uniknąć... Chyba, że ktoś łaskawy pożyczy Ci żyrafę z odkurzaczem ;)

Ja w sprawie zagadki

W lewym górnym rogu na pierwszym zdjęciu widac jakieś białe "patyczki" czy cuś w tym stylu a na drugim zdjęciu jest już coś innego.

Wygrałem?:)

Witam.

zagadka: ..znajdź jeden szczegół różniący oba zdjęcie poniżej

Odpowiedż:

na pierwszym zdjęciu widać lewe czerwone oko Netbeta po umyciu

na drugim zdjęciu poniżej widać prawe czerwone oko Netbeta przed umyciem.

Zgadłem??? :)

Ja sufity szlifowałem tak, aby stać jak najwyżej na drabinie, z głową praktycznie przyciśniętą uchem do sufitu, a rączkami z szlifierką ręczną machałem jak najdalej od siebie... Pyłu w oczach i zębach nie da się uniknąć... ;)

Ja też dokładnie tak robię, jedyne co można jeszcze podpowiedzieć to dokładnie nakładać gładż blichówą 40 cm ( prostokątna blacha z rączką) to będzie mniej do szlifowania. Netbet pozaklejaj zawiasy i wnętrza , mechanizmy, ram okien bo kurz im nie służy a potem całość czyść na sucho pędzlem i odkurzaczem a potem wodą. Po szlifowaniu dobrze odpyl i zaraz gruntuj wałkiem, do gruntu dodaj trochę farby na sufit.

pozdro.

Edytowane przez tomraider

epizod pt. "syn młynarza" na mojej budowie:

http://images46.fotosik.pl/870/af3eed7d3af080c6.jpg

gorsze było chyba tylko skakanie po krokwiach.

W upale w czapce na głowie i mokrych oblepionych ciuchach.

PS:

aha, na zdjęciu jestem już oczywiście otrzepany i wyglancowany jak do kościoła i odpoczywam dlatego przez chwilę nie bluzgam.

Edytowane przez arturromarr

epizod pt. "syn młynarza" na mojej budowie:

http://images46.fotosik.pl/870/af3eed7d3af080c6.jpg

gorsze było chyba tylko skakanie po krokwiach.

W upale w czapce na głowie i mokrych oblepionych ciuchach.

PS:

aha, na zdjęciu jestem już oczywiście otrzepany i wyglancowany jak do kościoła i odpoczywam dlatego przez chwilę nie bluzgam.

Witam.

Opaliłbyś się trochę...... blado wygląsz............;)

Ja też dokładnie tak robię, jedyne co można jeszcze podpowiedzieć to dokładnie nakładać gładż blichówą 40 cm ( prostokątna blacha z rączką) to będzie mniej do szlifowania. Netbet pozaklejaj zawiasy i wnętrza , mechanizmy, ram okien bo kurz im nie służy a potem całość czyść na sucho pędzlem i odkurzaczem a potem wodą. Po szlifowaniu dobrze odpyl i zaraz gruntuj wałkiem, do gruntu dodaj trochę farby na sufit.

pozdro.

W budowanym domu to jest pikuś, ale szlifowanie gładzi w mieszkaniu (w bloku), w którym się mieszka to jest dopiero jazda. Ten pier.....ny biały pył wciska się wszędzie i wychodzi jeszcze po roku. &%&^%$#& Ja to robiłem w samych slipkach nie było sensu w ubraniu bo i tak nie dawało ochrony. Wszystkie wrażliwe sprzęty i gadżety owijałem folią i taśmą aluminiową i co znalazłem po rozpakowaniu zgadnijcie? Brrrrrrrrrrrrrrrrr na samo wspomnienie nadal mnie ciarki przechodzą fuj idę po piwo bo mam w gardle białą kluchę.

Wszystkie wrażliwe sprzęty...owijałem folią i taśmą aluminiową

Witam.

Przy szlifowaniu gładzi zawinąłeś sobie kuśkę w folię i okleiłeś taśmą aluminiową, no no szacun, to dopiero poświęcenie, czego to ludziska sobie nie zrobią by mieć gładki sufit.

pozdrawiam - cały pod wrażeniem

Edytowane przez tomraider