Tom Bor 13.06.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 pusty kubek muratora pełny kubek muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.06.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A fotów z eksperckiego zlotu nie będzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 13.06.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 na razie trzeźwieją i nogi w wodzie z solą moczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 pusty kubek muratora pełny kubek muratora jest zwycięzca! ...a powiem wam że kawa jakoś tak lepiej smakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.06.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Szlifowanko sufitów to czysta poezja smaku gładzi ... Chyba, że ktoś łaskawy pożyczy Ci żyrafę z odkurzaczem ...zaczynam się poważnie zastanawiać nad wypożyczeniem... pewnie koszty nie przekroczą 4 dych i oszczędzą mi kolejnej lekcji łaciny " w praktyce";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 14.06.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 a jaka nagroda:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 a jaka nagroda:confused: Możecie Tom Bor posprzątać "gwiezdny pył" z salonu Jaśnie Netbeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Możecie Tom Bor posprzątać "gwiezdny pył" z salonu Jaśnie Netbeta. Byleby jej nie kazał zbierać sufitu z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 15.06.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 MSU sufit to ja z podłogi u siebie zbieram to mi w zupełności wystarczy:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.06.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 MSU sufit to ja z podłogi u siebie zbieram to mi w zupełności wystarczy:lol: No to, ze wlasnie mnie sie o to rozchodziło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.06.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a jaka nagroda:confused: ..tu są tylko dwa typy nagród: - czteropak:cool: - całusek łode mnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.06.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 piwa nie pijam jak już z musu to z sokiem a to podobno profanacja, całuska się boję bo mnie matka dyrektorka za kudły wytarga:lol:zostaje SATYSFAKCJA - bezcenne uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 16.06.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 A ta ścianka do wiatrołapu to tak bez żadnego nadproża? Ja bym się bojał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.06.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 A ta ścianka do wiatrołapu to tak bez żadnego nadproża? Ja bym się bojał ..nie bojaj nic zamiast nadproża są pręciki zbrojeniowe 12'czki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 16.06.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) ..słuchajta... dawno o nic nie pytałem - to se zapytam: jaki duży hydrofor stosuje się w domkach jednorodzinnych? ( wiecie że mam studnię ) jak tego dziada dobrać? jaka duża bańka styknie ? ... mam do "reanimacji" taki mały 24 litry z pompą omnigeny JET40 .. wydajność ok 30-35 l/min... Edytowane 16 Czerwca 2011 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.06.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Tyż na tym etapie jezdem i czacha mi pęka. W końcu musieliśmy wydać 350 złocisza na badanie wody, żeby się rozjaśnił temat nieco. Jak se Netbecik kupi wypaśną pompkę za grubą kasiorkę, to i 3l hydroforek w komplecie dostanie i będzie dobrze. Ale jeśli masz "we wodzie" żelazo i/lub mangan to wtedy potrzeba dużego hydroforu coby filter usunął dziadostwo. Chyba, że ty nie planujesz filtrów, zeby nie wiem co tam w tej wodzie było U nas stanęło w końcu na takim ocynkowanym, 300l maleństwu za jakieś 800 zł. No i teraz głebinówka do tego. Najlepiej sprawę przedstawić studniarzowi albo jakiemuś miłemu Panu co sprzedaje pompy i hydrofory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 17.06.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 (edytowane) ..słuchajta... dawno o nic nie pytałem - to se zapytam: jaki duży hydrofor stosuje się w domkach jednorodzinnych? ( wiecie że mam studnię ) jak tego dziada dobrać? jaka duża bańka styknie ? ... mam do "reanimacji" taki mały 24 litry z pompą omnigeny JET40 .. wydajność ok 30-35 l/min... Załóż co masz, daj za pompą filtr sznurkowy 5 mikronów, jeżeli lustro wody jest nie niżej niż ok.7m niż pompa to da rady, kasę lepiej wydać na wykończenie czy ogrzewanie, za jakiś czas bez problemu wymienisz pompę na większą. Stan wody pitnej tanio można monitorować tanimi rybkami z mikro zoo, wlewasz ( oczywiście wcześniej szklankę wylewamy) codziennie nową szklankę wody z kranu do kuli z rybkami, rybki żyją to Ty też jesteś bezpieczny.... Edytowane 17 Czerwca 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 17.06.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Załóż co masz, daj za pompą filtr sznurkowy 5 mikronów, jeżeli lustro wody jest nie niżej niż ok.7m niż pompa to da rady, kasę lepiej wydać na wykończenie czy ogrzewanie, za jakiś czas bez problemu wymienisz pompę na większą. Stan wody pitnej tanio można monitorować tanimi rybkami z mikro zoo, wlewasz ( oczywiście wcześniej szklankę wylewamy) codziennie nową szklankę wody z kranu do kuli z rybkami, rybki żyją to Ty też jesteś bezpieczny.... Wyjrzyj przez okno czy Greenpeace nie wysłał już do Ciebie swoich żołnierzy. Wodę rybkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 18.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wodę rybkami? Na budowie mam 1000L zbiornik rezerwowy wody , jej zdatność jako wody do murowania sprawdzam za darmochę żabami, jak żaba wytrzyma w niej dwa dni to nadaje się do murowania , jeszcze żadnej się nic nie stało bo woda jest ok, ale jakby co ............to będzie padać ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 19.06.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 No właśnie. Orientuje się jaką trzeba pompę zamontować, żeby można było rozprowadzić węże do podlewania trawnika/ogrodu i zakończyć je wyskakującymi spryskiwaczami? Obecnie mam pompę Malca. Ale po budowie zamierzam wymienić na coś lepszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts