netbet 24.06.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 o widzisz Martinezio!! tera już wiem po co dwa kable pod tivilor!!! .... bo ja to wiem że telewizja ma być... ale jak to połączy za cholerę nie wiedziałem! wiem... wiem... opisy innych sa gitesowe - tylko trza wiedzieć co tam jest napisane:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 25.06.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 witam.Kominy tynkuje się i maluje na jasny kolor, te z ceramiką też, , ze względów bezpieczeństwa, jak się komin rozszczelni widać wykwity sadzy czy kondensatu. Przemyśl obklejanie komina płytami.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.06.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam. Kominy tynkuje się i maluje na jasny kolor, te z ceramiką też, , ze względów bezpieczeństwa, jak się komin rozszczelni widać wykwity sadzy czy kondensatu. Przemyśl obklejanie komina płytami. pozdrawiam. ...niespecjalnie widzi mi się pozostawić komin w takim stanie jak jest , a do tynkowania mam dwie lewe łapy. będzie klejona płyta a na to się same rzucą płytki. w kominie jest wkład ceramiczny... czyli teoretyczne rozszczelnienie może nastąpić jedynie po pożarze i wybuchu komina jak szlag trafi wkład. ale najpierw po takiej akcji poodpadają płytki.... spoko Tom - będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.06.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) ... do tynkowania mam dwie lewe łapy.....spoko Tom - będzie dobrze... Jakbyś miał dwie lewe łapy to nie postawiłbyś domu, sam postawiłem ściany parteru i doskonale wiem ile to pracy.... teraz strop teriva... no jasne że będzie dobrze , dwa razy na sezon samemu dobrze przeczyścić komin ( jak się nauczysz palić to raz) i nie będzie żadnych sensacji. pozdro ps. magicy od TV i elektryki tyle pchają kabli że przy wycenie nieruchomości chyba trzeba uwzględnić światową cenę miedzi i kurs akcji KGHM Edytowane 26 Czerwca 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ps. magicy od TV i elektryki tyle pchają kabli że przy wycenie nieruchomości chyba trzeba uwzględnić światową cenę miedzi i kurs akcji KGHM A to stawiasz dom, żeby go od razu sprzedać? Można i tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Bo miedź, a nie miedź, oto jest pytanie... Magicy fachofcy pchają tę miedź zupełnie niepotrzebnie. Wszystko da się załatwić mniejszym kosztem z użyciem różnego rodzaju multiswitchy, sumatorów, zwrotnic i innego ustrojstwa do multipleksowania sygnałów w jednym kablu. Wystarczy odrobinę poguglować i poszperać w internetcie, a wszystkie sensowne rozwiązania dostanie się podane na złotym talerzu, w dodatku nie oplute i bez much w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.07.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Hej netbet. No to masz spiżarkę na browce A jak tam dalsze plany na ten rok? Chciałeś się wprowadzać. Dasz radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.07.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ... aha - w czym sobie rysowałeś obwody podłogówki z podawaniem długości? http://img171.imageshack.us/img171/1708/pentelki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ... aha - w czym sobie rysowałeś obwody podłogówki z podawaniem długości? w Corel'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 03.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam.Na ściany przedpokoju i korytarza proponuję tapetę z włókna szklanego( z drobną fakturą np.plecionki) i zmywalna lateksową farbę, nie do zdarcia, można umyć , przywalić wnoszonym meblem i nic nie widać, wszystkie hotele i knajpy no i ja tak maja , kładzie się lajcikowo na gotowy klei łączenia prawie nie widać ( jak się postarasz) w casto chyba jakieś 6zł za m2 , wytrzymałościowo gładż się chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAZUU 03.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam Netbet , gratuluje postepów jestem pod wrzżeniem a tak swoją drogą to dobry pomysł z tymi płytami G-K i szybki Ja jestem na etapie inst wod i co "prund" podlaczylem bo bez tego to ani rusz w tych przedłuzaczach można sie zaplątać.dach ocieplony,profile,folia no i teraz płyty, i jeszcze to i tamto,jednym słowem kupa roboty jescze przede mną Wrzucę kilka zdjęć Zycze wytrwałości (Ps.Zastanawiałeś sie co zrobisz z czasem po zakońcvzeniu budowy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (Ps.Zastanawiałeś sie co zrobisz z czasem po zakońcvzeniu budowy?) No przeca jeszcze ogródek mu się ostał do ogarnięcia... Kolejny fach do zdobycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.07.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (Ps.Zastanawiałeś sie co zrobisz z czasem po zakońcvzeniu budowy?) eenooo... daj spokój - a mało to ja mam jeszcze do opierdzielania? a tak na serio - jak już skończę budować to... w planach jest dostawienie do domu garażu... takiego 6,5 x 8,0 z pięterkiem na dole garaż - na górze pokój - takie "tylko" moje małe miejsce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.07.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wrzucę kilka zdjęć ale tą wylewkę to masz paskudną kto ci to zrobił? i czym? i za co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 04.07.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cześć NET, a jak sprawy związane z rozdzielnią ele.? Jakoś odeszłeś od tematu...A tak to robota idzie jak burza... aż mozna pozazdrościć... Tylko tak dalej... P.S.Jak będziesz na etapie parapetów to zaproś nas, każdy jakiś parapet weźmie ze soba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.07.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 na razie rozdzielnia poszła w odstawkę... i nie ma potrzeby jej ruszać skoro wszytsko działa na prowizorce... z tą robota to nie idzie tak szybko jakbym chciał.... te cholerne gładzie doprowadzają mnie do pasji... do tego klejenie płyt, stelaże, poziomowanie pomieszczeń ... gdzie się nie obejrzę - tam jakaś robota na mnie czyha... ...a parapecik powiadasz...:D no sie rozumie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.07.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 albo jakis tam nie wiem, wazonik, flakonik do nowego domu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.07.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 albo jakis tam nie wiem, wazonik, flakonik do nowego domu:rotfl: byle duży i wypełniony bronkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.07.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ... podać listę "podarków" na parapetówę? 1. czteropak 2. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.07.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 2. Ewentualnie sześciopak3. Jak nie będzie to może DraughtKeg taki 5-litrowy4 Z biedronki czasami można wyrwać Carlsberga butelkę po dwa złocisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts