Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam.

Kominy tynkuje się i maluje na jasny kolor, te z ceramiką też, , ze względów bezpieczeństwa, jak się komin rozszczelni widać wykwity sadzy czy kondensatu. Przemyśl obklejanie komina płytami.

pozdrawiam.

...niespecjalnie widzi mi się pozostawić komin w takim stanie jak jest , a do tynkowania mam dwie lewe łapy.

będzie klejona płyta a na to się same rzucą płytki.

w kominie jest wkład ceramiczny... czyli teoretyczne rozszczelnienie może nastąpić jedynie po pożarze i wybuchu komina jak szlag trafi wkład.

ale najpierw po takiej akcji poodpadają płytki....:p

spoko Tom - będzie dobrze...:D

... do tynkowania mam dwie lewe łapy.....spoko Tom - będzie dobrze...:D

Jakbyś miał dwie lewe łapy to nie postawiłbyś domu, sam postawiłem ściany parteru i doskonale wiem ile to pracy.... teraz strop teriva... no jasne że będzie dobrze , dwa razy na sezon samemu dobrze przeczyścić komin ( jak się nauczysz palić to raz) i nie będzie żadnych sensacji.

pozdro

ps. magicy od TV i elektryki tyle pchają kabli że przy wycenie nieruchomości chyba trzeba uwzględnić światową cenę miedzi i kurs akcji KGHM ;)

Edytowane przez tomraider

Bo miedź, a nie miedź, oto jest pytanie... :lol2:

Magicy fachofcy pchają tę miedź zupełnie niepotrzebnie. Wszystko da się załatwić mniejszym kosztem z użyciem różnego rodzaju multiswitchy, sumatorów, zwrotnic i innego ustrojstwa do multipleksowania sygnałów w jednym kablu. Wystarczy odrobinę poguglować i poszperać w internetcie, a wszystkie sensowne rozwiązania dostanie się podane na złotym talerzu, w dodatku nie oplute i bez much w zestawie ;)

Witam.

Na ściany przedpokoju i korytarza proponuję tapetę z włókna szklanego( z drobną fakturą np.plecionki) i zmywalna lateksową farbę, nie do zdarcia, można umyć , przywalić wnoszonym meblem i nic nie widać, wszystkie hotele i knajpy no i ja tak maja , kładzie się lajcikowo na gotowy klei łączenia prawie nie widać ( jak się postarasz) w casto chyba jakieś 6zł za m2 , wytrzymałościowo gładż się chowa.

Witam Netbet , gratuluje postepów jestem pod wrzżeniem a tak swoją drogą to dobry pomysł z tymi płytami G-K i szybki

Ja jestem na etapie inst wod i co "prund" podlaczylem bo bez tego to ani rusz w tych przedłuzaczach można sie zaplątać.dach ocieplony,profile,folia no i teraz płyty, i jeszcze to i tamto,jednym słowem kupa roboty jescze przede mną

Wrzucę kilka zdjęć

Zycze wytrwałości

(Ps.Zastanawiałeś sie co zrobisz z czasem po zakońcvzeniu budowy?)

P1050476.jpg

P1050560.jpg

P1050674.jpg

P1050646.jpg

P1050463.jpg

(Ps.Zastanawiałeś sie co zrobisz z czasem po zakońcvzeniu budowy?)

eenooo... daj spokój - a mało to ja mam jeszcze do opierdzielania?

a tak na serio - jak już skończę budować to... w planach jest dostawienie do domu garażu... takiego 6,5 x 8,0 z pięterkiem

na dole garaż - na górze pokój - takie "tylko" moje małe miejsce:D

na razie rozdzielnia poszła w odstawkę... i nie ma potrzeby jej ruszać:D skoro wszytsko działa na prowizorce...

z tą robota to nie idzie tak szybko jakbym chciał.... te cholerne gładzie doprowadzają mnie do pasji... do tego klejenie płyt, stelaże, poziomowanie pomieszczeń ... gdzie się nie obejrzę - tam jakaś robota na mnie czyha...

...a parapecik powiadasz...:D:D no sie rozumie!