BasH 05.07.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 ... a w Lidelku po 1,70 było w tym czasie w butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.07.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A w biedronce jest dobre portugalskie wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ogólnie biedra jest niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A z oszołoma tao tao warzywne z makaronem ryżowym jest ok. Tej zupki nie muszę na budowie piwem zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ogólnie biedra jest niezła i mozna sie poscigac na wozkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 07.07.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Ciekawe czy ten koleś z tej fury to ma dziennik na FM,bo widze, że też nizły z niego kolo...Mówisz, że 80 paczek śmigał... widocznie nie mógł dojśc do 100,bo wtedy oderwałby się do ziemi i poleciał...I kto mówi, że budowa to nudy...nich żełują Ci co budują swoje domki pod klucz...płaci i nie pamiata jak to powstało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Pamięć to pikuś, gorzej, że nie wie, co dokładnie jest w środku I potem wychodzą kwiatki przy remoncie, że co ruszy, to do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.07.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Pamięć to pikuś, gorzej, że nie wie, co dokładnie jest w środku I potem wychodzą kwiatki przy remoncie, że co ruszy, to do wymiany Koło nas sa cztery budowy i czasem mnie przeraza jak patrze na ekipy w akcji, na pierwszym miejscu partaczy jest ekipa co na 7 metrach zrobiła ok 15 cm róznicy w poziomie, na całe szczescie wyrownali to nadlewka ( chyba ktos zareagował) Jesienia jak dawałam swoj proj. do wyceny ta ekipa chciała ode mnie 63 tys za SSO bez dachu, bo niby fachowcy sie cenic musza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 O rzesz ty orzeszku, jaka cena :/ Nie dziwię się, że robita same Podwójna korzyść, jeśli tylko się nie spieszy szczególnie - zaoszczędzone przynajmniej 50 koła, a poza tym zrobione na glanc, a nie na "będzie Pan zadowolony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ... zaoszczędzone przynajmniej 50 koła.... ... ja chyba z raz zapytałem o wycenę SSO - i właśnie 50 koła mi krzyknęli... ... zraziłem się... ... i zbudowałem se sam:D do tej chwili wszystkie koszty związane z "ekipami" są na poziomie 4 koła ( więźba + wylewka ) .... starczy tej rozrzutności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.07.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 największym problemem jest chwytanie paszczą wkrętów i ich nie połknięcie... jeszcze gorzej z wydaleniem:D BTW robi sie piknie Panie Netbet, czysto, jasno i domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Wg mnie da się osobiście w pojedynkę pełną płytę wtargać na sufit, ale warunkiem jest wysoka drabina i podręczna podpórka. Oczywiście ruska wiertarka na kablu taki plan zniweczy na samym końcu, ale z aku już się poradzi. Dobrym sposobem na szybkie wkręcenie czarnuchów jest ich uprzednie siłowe umieszczenie w płycie. Wtedy tylko pozostaje ekwilibrystyczne trafienie łbem bita w krzyżak czarnucha i jednoczesne podtrzymanie płyty na swoim grzbiecie z równoległym trzymaniem podpórki, aby się nie omsła. Ufff, aż się spociłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 09.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) Wg mnie da się osobiście w pojedynkę pełną płytę wtargać na sufit. Witam. Compi z takim karkołomnym montażem płyt K-G dostałbyś robotę w niejednym cyrku, a skoro o cyrku to przy sobocie: Treser krokodyla demonstruje w cyrku mrożący krew w żyłach numer. Otwiera najeżoną kłami paszczę w wkłada do środka swoje klejnoty rodowe. Kobiety mdleją, faceci łapią się za swoje klejnoty z przerażeniem w oczach. Krokodyl lekko zamyka paszczę , potem treser wali go pałką w łeb , krokodyl powoli otwiera paszczę , klejnoty nawet nie draśnięte, brawa i oklaski na stojąco. Dumny treser zadaje pytanie męskiej części widowni : może ktoś z państwa chciałby wziąć udział w tym numerze? Zalega cisza jak makiem zasiał , nikt nie ma ochoty na takie ryzyko. Nagle z ostatniego rzędu macha ręką stara babcia . Mówi : ja mogę spróbować , tylko żeby mnie pan tak mocno nie walił tą pałką po głowie. pozdro Edytowane 9 Lipca 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.07.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Wg mnie da się osobiście w pojedynkę pełną płytę wtargać na sufit, ale warunkiem jest wysoka drabina i podręczna podpórka. szybciej jest dla jednej płyty zadzwonić po szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 11.07.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ja to mogę na niego dzwonić. Wkrętami w pasie narzędziowym. Ale podręczna podpórka to może być i szwagier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.07.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 słuchajcie - mam pytanie: ... klejenie płytek ....czy gruntować podłoża? ( ściana - płyta GK, podłoga - wylewka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.07.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Na podłodze nie ma sensu gruntować, chyba, że wylewka będzie kaszana i się będzie kruszyć (co przy nowych wylewkach raczej niespotykane). Natomiast ściany dobrze jest zagruntować, aby związać pył z gipsowanych łączeń - chyba, że robisz łączenia od razu z klejeniem płytek (czyli klejem po szczelinie, w to siata i na to płytka z klejem), wówczas gruntowanie nie ma sensu. Aczkolwiek przyznam się, że u siebie w łazience górnej najpierw zagładziowałem cały skos, wycyklinowałem go, a później na to kładłem płytki bez gruntowania i się 3ma Aha, w pomieszczeniach mokrych daj jeszcze folię w płynie i tasmy kauczukowe w narożniki, żeby Ci nic nie puchło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.07.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Niektórzy producenci wręcz niezalecają gruntowania pod swoje kleje elastyczne, a taki pewnie dasz na podłogówkę. G-K jednak należy gruntować zawsze. Jakby nie patrzeć to papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 13.07.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Przepraszam Cię Netbet, być może gdzieś tu już pisałeś. Czy płytowanie ścian wynika u Ciebie z ekonomii czy jakiś innych przesłanek. Pytam, bo śledzę jaką ogromną robotę robisz i jak Ci się ciągnie. Czy koszt za m2 przekracza 22 zł? (nie licząc sufitów). U mnie koniec posadzek, jak doschną wieszam sufity. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.07.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Przepraszam Cię Netbet, Czy koszt za m2 przekracza 22 zł? .... nie przepraszaj... o kosztach gdzieś już pisałem... teraz po dokładnym policzeniu są gdzieś w okolicy 11-12 zł / m2 ściany na gotowo.( płyta, klej, flot, fizelina, grunt ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts