Nadiaart 21.04.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Efekt końcowy jest po ociepleniu i otynkowaniu. Na tym etapie nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.04.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Efekt końcowy jest po ociepleniu i otynkowaniu. Na tym etapie nie ma się czym przejmować. Nadia po ociepleniu i otynkowaniu nie ma już żadnych szans na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.04.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jak już jest skoczkiem dobrze ubity to juz dodatkowo nie trzeba ubijać.Taka 300 kg jest dobra ale strasznie ciężka:-(JAk ja bedziecie przenosic do kolejnych pomieszczeń?Moją 200 kg braliśmy w 5:-)Myslę że 200 kg-owa w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 22.04.2009 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jak już jest skoczkiem dobrze ubity to juz dodatkowo nie trzeba ubijać. Taka 300 kg jest dobra ale strasznie ciężka:-( JAk ja bedziecie przenosic do kolejnych pomieszczeń? Moją 200 kg braliśmy w 5:-) Myslę że 200 kg-owa w zupełności wystarczy. No właśnie sen z powiek. Albo trza ludzi zwerbować albo dać sobie spokój z zagęszczarką. Bo i tak w zasadzie nie ubija tak dobrze jak skoczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edaja 22.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witaj Nadiaart, jestem pod ogromnym wrażeniem waszego budowania, cieszę się że mnie naprowadziłaś na Twój dziennik.My też mamy zamiar wiele prac wykonać sami lub przy pomocy rodzinki.Właśnie jestem na etapie szukania tanich i dobrych materiałów budowlanych, na początek cement i bloczki fundamentowe oraz stal, jeżeli nie robiłoby Ci to problemu to podaj jakieś dobre namiary.Z góry Ci dziękuję.Oooo już mam, znalazłam sobie namiary ale ze mnie gapa. PozdrawiamEdyta PS: Bardzo fajnie i dokładnie opisujesz wszystkie wykonywane na budowie prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nadia ja bym chyba dał juz spokój z zagęszczarką. Jeśli już to na sam koniec wziął na 1 godz. 200 kilogramową i ubił ostatecznie wszystko na gotowo. Najlepiej jakby ktoś akurat ubijał taką gdzieś po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.04.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witaj Nadiaart, jestem pod ogromnym wrażeniem waszego budowania, cieszę się że mnie naprowadziłaś na Twój dziennik. My też mamy zamiar wiele prac wykonać sami lub przy pomocy rodzinki. Właśnie jestem na etapie szukania tanich i dobrych materiałów budowlanych, na początek cement i bloczki fundamentowe oraz stal, jeżeli nie robiłoby Ci to problemu to podaj jakieś dobre namiary. Z góry Ci dziękuję. Oooo już mam, znalazłam sobie namiary ale ze mnie gapa. Pozdrawiam Edyta PS: Bardzo fajnie i dokładnie opisujesz wszystkie wykonywane na budowie prace. Dzięki staram się. Namiary na wszystko oprócz stali wysłałam Ci w Pw. Stal kupowaliśmy w Metaleksie na Rąbieńskiej lub Słowiańskiej (skrzyżowanie szczecińskiej i rąbienskiej) bo mamy blisko. Ale, kolesie sami dowożą, bez problemu rozładowują i znów dobre ceny z rabatami. Plecam również dziennik majkiego. Super dziennik a autor to przemiły człowiek. Ja uczę się od mistrza Budowa to ciężka praca, fakt. Watro spróbować. Namawiam. Zresztą zapraszam na budowę. Każdy łekend non stop Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.04.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nadia ja bym chyba dał juz spokój z zagęszczarką. Jeśli już to na sam koniec wziął na 1 godz. 200 kilogramową i ubił ostatecznie wszystko na gotowo. Najlepiej jakby ktoś akurat ubijał taką gdzieś po sąsiedzku. Właśnie się zastanawiam. Wiesz jak dla mnie to i owszem może być zagęszczarka ale co na to mój stary?? Zagęszczarka na sam koniec, tak, jak wszystko już będzie na gotowo. Więc jeszcze myślimy. No kurde nikt się nie buduje. Sąsiad ale dopiero zacznie. Sąsiad ty się nie obijaj!!! Pewnie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.04.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Plecam również dziennik majkiego. Super dziennik a autor to przemiły człowiek. Ja uczę się od mistrza Serio ... aż mi głupio ... ja żadnym "mistrzem" nie jestem ... To ja Was podziwiam : za samozparacie, wkład pracy, siłę ... Nie sztuką jest płacić prawie za wszystko ... Sztuką jest samemu to zrobić. Podziwiam i kibicuję i ... zazdroszczę pozdrawiam gorąco, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edaja 24.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nadiaart dziękuję za namiary.Coś mi sie wydaje że będę stałym bywalcem Twojego dziennika, a może kiedyś odwiedze Cię na działce.Majkiego to już od jakigoś czasu podglądam - czytałam dziennik z zaciekawiemiem.Widzę że można tutaj spotkać bardzo miłych, życzliwych i bardzo pomocnych ludzi. Pozdrawiam cały RąbieńEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nadia na jakiej wysokości wyprowadziliście rurę od kanalizy i dlaczego tak wysoko W projekcie jak widzę jest ona poniżej ław. Zastanawiamy się właśnie jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.04.2009 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Nadia na jakiej wysokości wyprowadziliście rurę od kanalizy i dlaczego tak wysoko W projekcie jak widzę jest ona poniżej ław. Zastanawiamy się właśnie jak to zrobić. Rurka leży 50cm pod ziemią. Leży sobie na ławie. Kąt spadku nie pozwalał na umiejscowienie jej pod ławą. A co Wam powiedział Wasz architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.04.2009 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Nadiaart dziękuję za namiary. Coś mi sie wydaje że będę stałym bywalcem Twojego dziennika, a może kiedyś odwiedze Cię na działce. Majkiego to już od jakigoś czasu podglądam - czytałam dziennik z zaciekawiemiem. Widzę że można tutaj spotkać bardzo miłych, życzliwych i bardzo pomocnych ludzi. Pozdrawiam cały Rąbień Edyta Nie ma za co. A, zapraszam i do dziennika i na działkę. Majki pisze bardzo dobry dziennik. Ja również korzystam z jego wpisów. Szczerze pół roku przed rozpoczęciem budowy dziennik majkiego był już moją stałą lekturą. Miło mi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.04.2009 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Plecam również dziennik majkiego. Super dziennik a autor to przemiły człowiek. Ja uczę się od mistrza Serio ... aż mi głupio ... ja żadnym "mistrzem" nie jestem ... To ja Was podziwiam : za samozparacie, wkład pracy, siłę ... Nie sztuką jest płacić prawie za wszystko ... Sztuką jest samemu to zrobić. Podziwiam i kibicuję i ... zazdroszczę pozdrawiam gorąco, majki I do tego skromny. Twój dziennik czasem dla nas jest jedynym źródłem informacji. Piszesz dokładnie, rzeczowo i ( co wydaje mi się ważne) na temat. Również starasz się wiele rzeczy zrobić sam. Podoba nam się Twoje "normalne" podejście do tematu. Więc wszystkim, którzy by chcieli zacząć budować a lekko nie wiedzą co i jak Twój dziennik będę polecać. Sama z niego korzystałam i korzystam nadal. A do budowy samemu tak naprawdę potrzebna jest determinacja oraz gotowość na poświęcenia. Szerze, czasem sama mam już dosyć. I często myślę, jej, jak ja już bym chciała "tak normalnie żyć". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.04.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Nadia na jakiej wysokości wyprowadziliście rurę od kanalizy i dlaczego tak wysoko W projekcie jak widzę jest ona poniżej ław. Zastanawiamy się właśnie jak to zrobić. Rurka leży 50cm pod ziemią. Leży sobie na ławie. Kąt spadku nie pozwalał na umiejscowienie jej pod ławą. A co Wam powiedział Wasz architekt? Architekt nic, nie zajmuje się instalacjami. My wymyśliliśmy, że ścianie nośnej domu puścimy rurę w bloczkach, a w garażu chyba wyjdzie pod ławą. No chyba, że będzie wystarczający spadek wtedy położymy na ławie. U nas dochodzi garaż szerokości 4m i tu pewnie jest ten problem Najgorsze, że pod ławą byłoby ok. tylko bardzo nisko szambo wtey wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 27.04.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Architekt powinien zajmować się wszystkim, instalacją też. Po co w takim razie adaptacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.04.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Architekt nie ma obowiązku zajmować się instalacjami. Nawet jak proponował nam projekt indywidualny to instalacji nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 27.04.2009 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ok ale wiedzieć powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Może wie ale nawet nie pytaliśmy Zrobimy tak jak pisałam, w domu w bloczkach, w garażu najprawdopodobniej pod ławą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 27.04.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Zrób tak żeby było dobrze. A gdzie to wyjdzie - niech się fachowcy martwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts