MusiSieUdac 19.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A nie prosciej zaprojektowac tam wstawke z monolitu? Dwa zebra stropowe i pomiedzy wylewka z wymianem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Komin już wygląda imponująco. Jakież ma wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.08.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 no i dzis była przymiarka do tematu : ocieplanie styro komina. przymiarka wygląda słabo.... front komina docelowo będzie miał jakiś 2,8m ( ja mam 1,7 metra - jak łapę wyciągne sięgnę do 2,2m ) ...a rusztowań brak! czuję już jak mi sie dupsko poci... Mi też niespieszno do mojego mimo, że mam sporo swoich ramek rusztowania i chyba minimalnie niższy pułap do spadnięcia. Można zrobić awaryjne rusztowania na dachu np. z palet. Zresztą masz mistrza w konstrukcji rzeczy nie behapowskich więc będzie ok. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm77 20.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 coś wymyślisz, dasz rade, no bo kto jak nie Ty już blizej jak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.08.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Obłożyć komin styropianem możesz na etapie gdy będą już nabite łaty pod dachówkę lub blachę.Można wtedy oprzeć małą drabinkę i zacząć kleić styro od góry komina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.08.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Hejka 1. Mógłbyś zajrzeć do tego temtu jak spec od kominów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184185-Komin&p=4863999#post4863999 i wytłumaczyć ludziom jak budowac komin, bo marszczą się tam i jakoś do consesnusu dojść nie mogą :0 pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.08.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Obłożyć komin styropianem możesz na etapie gdy będą już nabite łaty pod dachówkę lub blachę. Można wtedy oprzeć małą drabinkę i zacząć kleić styro od góry komina. Pozdrawiam tak to było by za prosto;) pokrycie docelowe będzie ... ale nie w tym roku, a z nieobrobionym i nieocieplonym kominem nie chcę zostać. .. tak naprawdę to problem stanowi tylko jedna strona komina - ta od frontu - najwyższa. pierwszy komin - ten mały - stoi bliżej kalenicy, więc wystaje mniej nad dach, więc było przy min mniej roboty, wiec mniej strachu, jest węższy... można go "sięgnąć" z jednej strony... ten jest dwa razy szerszy... stoi dalej od kalenicy ... stoi zaraz koło lukarny... a dziurawić dachu dobijanym rusztowaniem nie chcę. okleić styro to jeszcze "luz" ( manewrowanie płytą styro z klejem na wysokości 8 metrów w raczej słabym miejscu do relaksu ).... ale zaciągnąć go siatka i klejem??? coś wymyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.08.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 - jak chcesz komin postawic sam - kup se sześciopak i przemyśl to jeszcze raz... bo jak zaczniesz - nie będzie odwrotu! - .... a jak kiedys ci przejdzie natchnienie przy jego murowaniu i zamarzy ci się "ekipa" do dokończenia ... jak ci zaśpiewają za robociznę - wróci natchnienie.. Ja nie chce nic mowic, ale mi to natchnienie przychodzi, odchodzi i ponownie wraca przy wszystkim. Szacun za komin, niech bedzie blogosławiony na wysokosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 26.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 wiecie co... kilka słów n/t kominów murowanych czyli dobre rady wujka NETbeta: - jak masz w projekcie komin - rób wszytko żeby był to systemowy - jak masz w projekcie komin z cegły i chcesz taki - zleć wykonanie - jak chcesz komin postawic sam - kup se sześciopak i przemyśl to jeszcze raz... bo jak zaczniesz - nie będzie odwrotu! - .... a jak kiedys ci przejdzie natchnienie przy jego murowaniu i zamarzy ci się "ekipa" do dokończenia ... jak ci zaśpiewają za robociznę - wróci natchnienie.. to jest jedna z tych "gównianych" rzeczy do zrobienia na budowie - komin i jego ocieplenie Cała prawda o kominach Dla samorobów tylko systemówka. No i MSU nie daj się natchnieniu, bądź sprit ( kup systemowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 27.08.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Cała moja familia się uśmiała z poziomu piwa. Dzięki za dobry humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.08.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 jak wkleić brakujący kawałek płyty styro na kominie? A może od tej strony? Tam wleziesz albo z drabinki albo deską z kalenicy. Kwestia stabilności zaprawy i całego komina. http://img684.imageshack.us/img684/9773/netbetbezsmiglawd.jpg jak komuś przyjdzie do głowy dorobienie śmigła, wsadzenie go w tyłek i podfrunięcie - odpada - przerobiłem.... Heh. Nie no coooo tyyy... Tylko nie sprawdzaj nazwy pliku zdjęcia powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Odpowiedź : - stajesz w odległości 10 kroków od domu, twarzą do ronda, które masz jakieś 200m od Ciebie - bierzesz do prawej ręki docięty kawałek płyty styro pryśniętej pianką do klejenia styro* - krzyczysz na całe gardło : huz de bozzzzzzzzzzzzz ?!!!!!!!!!!!!!!!! - z 2 i pół obrotu rzucasz przez lewe ramię w kierunku komina - płyta przykleja się - jeśli płyta przeleci dom i nie przyklei się i wróci do Ciebie po około 1 dniu nadlatując od strony ronda z hukiem i ogniem, oznaczać będzie, że rzuciłeś za mocno i obleciała kulę ziemską. Rzucaj lżej ... that's all pozdro, majki * - pianka nie odklei się od styro w trakcie lotu, klej tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaG26 30.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Musisz zrobić NetBeto-trzymacza Do drabiny o odpowiedniej długości dospawać dwa haki, następnie haki zawiesić na kominie, wspiąć się po drabinie na komin i dokleić co trzeba. Jeśli masz obawy o wytrzymałość komina to wsadź na drabinę Matkę Dyrektorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.08.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Masz tam takie fajne drewniane drabinki zaczepiane o kalenicę. Zawieś je po bokach komina, skombinuj drewniany blat i dwa solidne kloce i zmajstruj z tego coś takiego: I już masz piękny poziomy podest, na którym możesz poustawiać paczki ze styropianem, puste wiadra dnem do góry, pustaki jeden na drugim (obowiązkowo każdy przesunięty względem niższego), czy inny zgodny z NetbetLinią praktyczny podest budowlany. J. (prawda, że mam pięęękny komin, prawda???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja bym wybudował drugi komin, żeby można było na nim stanąć i skończyć pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 31.08.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A ten komin w środku jak jest duży?..... Hehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 31.08.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A ten komin w środku jak jest duży?..... Hehe.... Akcja a'la śnięty mikołaj na wstecznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 31.08.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A Heh. Nie no coooo tyyy... Tylko nie sprawdzaj nazwy pliku zdjęcia powyżej eeee.... opis jest niekompletny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 31.08.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 pustaki jeden na drugim (obowiązkowo każdy przesunięty względem niższego), czy inny zgodny z NetbetLinią praktyczny podest budowlany. J. (prawda, że mam pięęękny komin, prawda???) ..sęk w tym że nie zostało mi po ścianach nic - dosłownie zero pustaka na budowie! ...a komin Twój oglądałem - pikny... bardzo pikny!! miałem nawet pytać co to takiego ta obklejka kamyczkowa? wygląda jak komin w chatce baby jagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 31.08.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A ten komin w środku jak jest duży?..... Hehe.... niestety - zmieści sie tam tylko dzieciok, ale on w związku z 1 września jest zajęty pójściem do szkoły i odmawia współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts