Martinezio 31.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wg mnie tylko opcja z wejściem na komin. IMO powinien wytrzymać sporo więcej, niż Net z sześciopakiem Tylko trzeba poszczekać, aż zaprawa zwiąże, żeby cegiełki nie poodpadały. Z resztą i tak będziesz musiał wejść na niego, aby zrobić szalunek pod czapkę i ją wylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 31.08.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wg mnie tylko opcja z wejściem na komin. IMO powinien wytrzymać sporo więcej, niż Net z sześciopakiem Czyli wygrałem? A za fotomontaż będzie gratis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 O wygranej zadecyduje quorum na zebraniu NetOper Ja tylko składam propozycję, aczkolwiek ew. wygraną jestem gotów sprezentować na cele charytatywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 01.09.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 hmm a może zmontować taki "fachowy przyrząd" w kształcie litery T, za pionową łatę trzymamy, poziomo jest deska nabita kilkoma gwoździami. Styro przywalić do gwoździ, zaciągnąć klejem. Pac to o komin - w teorii styro ma się przykleić i grzecznie zejść z gwoździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.09.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Mały, chudy, ale byk! Tak odnośnie komina jak i Ciebie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 ..ogłoszenie wyników wkrótce ... planowane zebranie w sobotę.. pozdro NETbet'śmigłowdupie No I JAK TAM WYNIKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.09.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Hej net.Pytanie techniczne: czy po położeniu rur (u ciebie tylko wodnych - bo tylko te masz w warstwie styro) stabilizowałeś ich położenie obsypując piaskiem or something czy po prostu rury w izolacji przykryłeś folią i robiłeś wylewki? Ktoś mi ostatnio podpowiadał opcję z obsypywaniem piaskiem rur, aby beton się nie zapadał przez folię... Chyba bzdura, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.09.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 ... ja olałem stabilizowanie rur czymkolwiek...nawet im zostawiłem trochę miejsca na "pracę" podocinany styro koło rur tak z milimetr więcej, od góry koryto rur zakryte paskiem styro 20mm i z bani. ...zresztą - co ma wpaść to wpadnie przy kretowaniu - jak zaschnie - pozamiatac i zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 "z milimetr więcej" - to znaczy, że styropian docinałeś z milimetrową dokładnością??? J. (co chechłał tępym nożem, albo piłą do drewna i potem, jak szpara była większa, niż na palec, to pianką uzupełniał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.09.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 netbet, skoro sam kładłeś elektrykę podpowiedz mi proszę. Kto robił Ci pomiary instalacji? Jakoś po znajomości, czy wynająłeś elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.09.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Się nie interesuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.09.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Nie no. Ciekawy jestem po prostu jak to rozwiązał. Sam mam znajomego, który może położyć kable za pół ceny, ale nie mam papierów. Na Oferii chodzą takie zlecenia po 1000zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 13.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Jeśli znajdziesz elektryka, który Ci oficjalnie podpisze odbiór roboty, to czemu nie skorzystać? Zawsze to odrobinę taniej i urwanie kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 13.09.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 netbet, skoro sam kładłeś elektrykę podpowiedz mi proszę. Kto robił Ci pomiary instalacji? Jakoś po znajomości, czy wynająłeś elektryka? jeszcze nie podchodziłem do tematu... wychodze z założenia że "jakoś się to załatwi":yes: nawet jakby ten cholerny pomiar miał kosztowac z tysiaka ... to i tak będziesz do przodu pewnie ze dwa - bo ile kosztuje położenie kabelków w chacie ?? 3 tysie? - nie wiem - strzelam.. a tak naprawdę dogadałem się z gosciem który robił mi przyłacze.... powiedziałem mu o co kaman - i powiedział że "klepnie" i weznie kasę tylko za pomiar.. czyli jakies 6,5 stówy co sie przejmujesz - jakoś sie załatwi ...masz głowę i h#& ...to kombinuj:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.09.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No to w takim razie ile netbet bierzesz na położenie kabli w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 13.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 okleić styro to jeszcze "luz" ( manewrowanie płytą styro z klejem na wysokości 8 metrów w raczej słabym miejscu do relaksu ).... ale zaciągnąć go siatka i klejem??? aj, mam to samo. dacho robili zimą a teraz wyciągam kominy. pierwsze podejście się nie udało, chciałem zrobić "od góry". Trzeba będzie jednak rozbebeszyć trochę dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 aj, mam to samo. dacho robili zimą a teraz wyciągam kominy. pierwsze podejście się nie udało najgorsza orka z mozliwych to te jeb@!#$ kominy... trza je robic samemu, bo stawki za ich postawienie ( przynajmniej w Łodzi ) MASAKRA! spoko ... po szklanie i na rusztowanie.... jak to gadają. ja juz skończyłem ze swoim dziadem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 No to w takim razie ile netbet bierzesz na położenie kabli w domu? od znajomków - czteropak za punkt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.09.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 To nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dżizzz... Współczuję wątrobie po takiej robocie... W całym domu wychodzi co najmniej 30 punktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts