Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm

a może zmontować taki "fachowy przyrząd" w kształcie litery T, za pionową łatę trzymamy, poziomo jest deska nabita kilkoma gwoździami. Styro przywalić do gwoździ, zaciągnąć klejem. Pac to o komin - w teorii styro ma się przykleić i grzecznie zejść z gwoździ. :)

Hej net.

Pytanie techniczne: czy po położeniu rur (u ciebie tylko wodnych - bo tylko te masz w warstwie styro) stabilizowałeś ich położenie obsypując piaskiem or something czy po prostu rury w izolacji przykryłeś folią i robiłeś wylewki? Ktoś mi ostatnio podpowiadał opcję z obsypywaniem piaskiem rur, aby beton się nie zapadał przez folię... Chyba bzdura, co?

... ja olałem stabilizowanie rur czymkolwiek...nawet im zostawiłem trochę miejsca na "pracę"

podocinany styro koło rur tak z milimetr więcej, od góry koryto rur zakryte paskiem styro 20mm i z bani.

...zresztą - co ma wpaść to wpadnie przy kretowaniu - jak zaschnie - pozamiatac i zapomnieć.:D

netbet, skoro sam kładłeś elektrykę podpowiedz mi proszę. Kto robił Ci pomiary instalacji? Jakoś po znajomości, czy wynająłeś elektryka?

jeszcze nie podchodziłem do tematu... wychodze z założenia że "jakoś się to załatwi":yes:

nawet jakby ten cholerny pomiar miał kosztowac z tysiaka ... to i tak będziesz do przodu pewnie ze dwa - bo ile kosztuje położenie kabelków w chacie ?? 3 tysie? - nie wiem - strzelam..

a tak naprawdę dogadałem się z gosciem który robił mi przyłacze.... powiedziałem mu o co kaman - i powiedział że "klepnie" i weznie kasę tylko za pomiar.. czyli jakies 6,5 stówy

co sie przejmujesz - jakoś sie załatwi :D ...masz głowę i h#& ...to kombinuj:p

okleić styro to jeszcze "luz" ( manewrowanie płytą styro z klejem na wysokości 8 metrów w raczej słabym miejscu do relaksu ).... ale zaciągnąć go siatka i klejem???:eek:

aj, mam to samo. dacho robili zimą a teraz wyciągam kominy. pierwsze podejście się nie udało, chciałem zrobić "od góry". Trzeba będzie jednak rozbebeszyć trochę dachu.

aj, mam to samo. dacho robili zimą a teraz wyciągam kominy. pierwsze podejście się nie udało

najgorsza orka z mozliwych to te jeb@!#$ kominy... trza je robic samemu, bo stawki za ich postawienie ( przynajmniej w Łodzi ) MASAKRA!

spoko ... po szklanie i na rusztowanie.... jak to gadają.

ja juz skończyłem ze swoim dziadem!