netbet 19.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jasne że się wygrzeje , pytanie kiedy i za ile. Oby szybko i tanio. ... nawet jak bedę musiał sypać 2 tony węgla miesięcznie ( koszt porównywany z wynajeciem mieszkania ) ... to i tak się zdecyduję.. wiesz dlaczego?:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.10.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 i tak się zdecyduję.. wiesz dlaczego?:D:D:D Jasne , przecież dom z ogrodem jest zawsze lepszy od wynajmowanej szuflady na osiedlu . Poza tym z kolegi niezły kancik ............ a właściwie ryzykancik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 24.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dziennik rewelacja:DTo co lubię najbardziej - podane ceny, pisane z jajem (a to mnie rozwaliło najbardziej http://img508.imageshack.us/img508/9746/dsc00837pe3.jpg) i do tego robicie sami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 25.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Net - płyty kleiłeś na ścisły styk czy na "zapałkę" przerwy na flota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 NET zdjęcie komina poproszę w czasie palenia w kociołku, chciałbym zobaczyć twój dym dym jak dym.... jak sie rozpala jest czorny... jak piec dojdzie do temp prawidłowej jest ... se przyjedź i zobacz ... daleko nie masz... a i flaszka sie znajdzie... pomożesz podłogi kłaść, okna myć, wungla se dorzucisz, popielec się zrobi albo dyskę - sprzet jest do jednego i drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.10.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Net - płyty kleiłeś na ścisły styk czy na "zapałkę" przerwy na flota? zostawiałem przerwę "technologiczną" ... do jednej do trzech zapałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 wynajmowanej szuflady na osiedlu . szuflada z kuchnia i kiblem- 38 m2 salon na chacie - 46m2 niewiele więcej:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 25.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 zostawiałem przerwę "technologiczną" ... do jednej do trzech zapałek. Oki... Bo co fachowiec to inne zdanie. Od wiedzy forumowej o zabudowie KG już łeb mi pęka, a czuję się "gupszy" niż byłem... Wiem, że nic nie wiem :/ A stelaże czekają - jutro z rańca jadę ćwiczyć na przedściankodziałówce - wełna + podwójne płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ..a po co podwójne płyty? nie wierzysz w spoinowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 25.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Robię przedściankę 2,6 metra krytą jednostronnie - jakoś nie wierzę w sztywność takiej konstrukcji, a dla potwierdzenia znalazłem zalecenia jakiegoś producenta odnośnie jednostronnego krycia profili CW na wysokość 2,6 metra - wyłącznie dwie płyty z przesunięciem. Koszt niewielki, bo ścianka niewielka - raptem niecałe 4 płyty zejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 25.10.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Witam.W kotłowni nie widać przy naczyniu wzbiorczym rury przelewowej, nie masz? , rurę wzbiorczą (podłaczana do powrotu) i rurę bezpieczeństwa ( podłączana do wyjścia) zastąpiłeś jedną wspólną podłączoną do wyjścia , można tak , ale jak szybko zagotujesz kocioł to wywali Ci całą wodę z naczynia co może rozgrzać kocioł i rury co może je powyginać i rozszczelnić. Przemyślałeś jak będzie buchać para, czy dasz rady podejść do kotła czy do okna, czy wrząca woda z zaworu bezpieczeństwa nie poparzy?. Masz w kotłowni wiadro z piaskiem do ewentualnego awaryjnego wygaszania kotła? . Jak hydrofor ma zawór zwrotny to do CWU potrzebne jest też zamknięte naczynie wzbiorcze. Jak napełniasz układ C.O ?, czasem nie na stale podłączoną rurą? Pamiętasz o ,,martwych odcinkach,, rur w których długo stojąca nieużywana woda jest grożna z powodu bakterii, takie rury masz w odgałęzieniu na piętro, trzeba na nich mieć zawór kulowy o co parę tygodni puścić przez nie wodę.Nara Edytowane 25 Października 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.10.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 ..oj tam... oj tam... cała kotłownia była "konsultowana" z zawodowcem... ale po kolei:- naczynie wzbiorcze jest podpięte faktycznie "na dwie rury"- zagotowanie kotła... żart? chyba niewykonalne przy tym kotle...- jak będzie buchać para to kotłownia w końcu sie nagrzeje - teraz to najzimniejsze pomieszczenie - wiadra z piachem nie mam, ale wiem jak w miarę szybko zwiększyć odbiór mocy z kotła- hydrofor ma zawór zwrotny zwany smokiem. ale po co naczynie przeponowe to nie wiem.. cisnienie w układzie reguluje hydrofor- układ CO jest napełniany takim cinkim węzykiem podpietym do kranu- "martwe" odcinki są i mają zawory cos jeszcze znalazłeś? dzieki za czujność. pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) witam.W baniaku brak grzałki, no chyba że zamierzasz palić węglem cały rok. anodę magnezową masz nie? Brakuje filtra sznurkowego ,chroni przed mułem i zanieczyszczeniami mechanicznymi do 5 mikronów, po co? zabaczysz za 5-7 lat Twój baniak bedzie cięższy o jakies 10 kg , to będzie właśnie muł w którym dobrze lęgną się bakterie, poza tym filtr przedłuża życie zaworów i grzałek np.pralki,zmywarki,czajnika,baterii z mieszaczem , no i oczywiscie zdrowie domowników, wkład kosztuje jakieś 5 zł na miesiąc lub dwa.Jeżeli woda ze studni to kupić akwarium z najtańszymi rybkami i codziennie wlać szklankę, rybki same pokażą jak coś nie zabangladuje z wodą , np nieszczelne szambo sąsiada przeciekajace po dużych opadach.naraps. kocioł zaciąga zimne powietrze do spalania węgla z kratki wentylacyjnej więc w kotłowni raczej będzie zimno. Edytowane 26 Października 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) - anoda jest w bańce, grzały na razie niet- wszystkie filtry stoją lub będę ( sznurkowy jest juz ) za hydroforem, czyli wstępnie oczyszczona woda w instalacji- rybek nie planujemy- rura z czopuch do komina ma temp... hmm... no oparzyć sie nie można - faktycznie w kotłowni jest zimno.. szału nie ma... aaa... kocioł bierze powierze z pomieszczenia - wentylacja działa jak należy.musze coś pomysleć o doprowadzeniu powietrza do kotłowni, jakiś nawiew albo rozszczelnianie okna.. Edytowane 26 Października 2011 przez netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 27.10.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Cze,A dziurę wywiewna ty masz w kotłowni przy suficie...Skoro piszesz, że z pomieszczenia Ci zaciąga to nie pytam czy masz nawiewną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 27.10.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Inż. ... wentylacja czyli kratka przy suficie jest. nie mam nawiewu.... trza będzie pomyslec kiedys o jakiejś "zetce" zawiewowej . kominki maja doprowadzenie powietrza, to chyba kotły tez powinny mieć. ... sie dorobi... nie takie rzeczy sie rzeźbiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.10.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Zetka przy kotle stałopalnym jest obowiązkowa. Kominiarz nie odbierze instalacji bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 30.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No to jak koniec, to ja się ujawnię. Czytam chyba od początku i podziwiam. Przede wszystkim za samozaparcie, wytrwałość i pomysłowość. Niech wam się dobrze mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 30.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam.Dzięki za dziennik, fajnie się czytało , komentowało , życzę zdrówka , zadowolenia z domu itp.pozdrawiam.ps. jakbyś zmienił zdanie to fani czekają....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sni6 30.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jeżeli zakończysz pisanie tego dziennika to chyba osobiście przyjadę pod dom i skopie dupsko...Qrde... co ja teraz będę czytał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts