Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

Witam

Też się ujawnię, że czytam ten dziennik.

Tak jak poprzednicy sądzę, że mało jest tak dobrych dzienników i chyba już nie będzie co czytać jak Was nie będzie tutaj.

Ja też prawie wszystko robię sam i jestem prawie na podobnym etapie co Wy, ale jakbym miał jeszcze pisać dziennik to bym wymiękł.

Pozdrawiam i nie poddawajcie się tak łatwo.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Netbet, nie wiem, czy wiesz, ale Wasz dziennik był inspiracją do rozpoczęcia samodzielnej budowy również przez nas. Pokazaliście że da się wybudować dom samodzielnie, bez doświadczenia, że jedyne co potrzeba do wybudowania sobie domu to zapał i chęci. Przez te lata stronę cedryk wyświetlałem równie często jak onet czy wp. Dziękuję za wszystkie rady umieszczone na stronce. Wiele z nich przydaje się i jeszcze przyda w naszej budowie. Liczę, że jeszcze przemyślisz sprawę i zmienisz zdanie. Jeżeli jednak nie to trzymaj się i powodzenia w dalszym wykańczaniu swojego Cedryka - Adam

No, cóż nie jestem zbyt wylewny ale muszę Ci podziękować za mój/nasz domek bo też inspiracje brałem z twojego dziennika i cieszę się również że poznałem Cię osobiście.

Odgrażałem się że chcę zbudować domek temi rencami lecz na szczęście w porę się opamiętałem i dokonałem to w większości z pomocą 76-letniego dziadka i trochę rzadziej znajomego. W tym roku będzie stan surowy zamknięty i może coś jeszcze... Samemu jest bardzo ciężko bo nawet jeśli ktoś deskę przytrzyma to już jest coś. Póki co dużo szczęścia i radości w nowym przytulisku. Dziennik i tak będzie odwiedzany bo a nuż... Pozdrawiam

Się tak wbiję do tych życzonek i również pożyczę Ci udanego i owocnego mieszkania :) Skrobnij jeszcze cuś, jak będziesz kleił styro, wrzuć czasem jaką fotę z grillowiska, czy cuś... Mam też cichą nadzieję, że nie zdzierżysz i mimo wszystko reaktywujesz, choć na chwilę, dzienniczek :D

No i w komentach też będziesz obecny nie tylko duchem :>

Zdrówko Wasze!

http://www.myemoticons.com/images/hobbies-leisure/eating-drinking/chugger.gif

Eeeee, coś czuję że opylił prawa autorskie do dziennika i ma teraz kapuchę na profi firmę do wykończenia, albo lobby budowlane stwierdziło, że lepiej za darmo mu zrobić resztę niż miałby rynek usług położyć. Żartuję oczywiście, ale jakiś order od prezydenta mu się należy za tę otuchę, którą wlał w serca innych samorobów. Trzym się netbet i nie poddawaj przy pierdółkach, których mnóstwo zostało jeszcze do zrobienia. Powodzenia!

No to powodzenia i niech się Wam dobrze mieszka na swoim!

J.

PS1: 125 tysi? Robi wrażenie... Zwłaszcza przy mojej chałupie, fakt, troszkę większej i "troszkę" bardziej skomplikowanej w budowie, ale za to z budżetem ponad 3x większym.

PS2: @janokl - usunąłem twoje posty z netbetowego dziennika, miejsce na komentarze jest tutaj.

podziekowania dla wszytkich!!

słowo wyjasnienia : dlaczego koniec pisania?

..bo teraz to tu byłoby nudno... malowania, meblowania, oświetlania, może robienie nowych dzieckuff.:cool: oglądanie jak pies gania bażanty...nuda...

... te kwestie są naszymi prywatnymi, nie wiążą się jakoś mocno z budową, raczej z wykończeniami.... a to juz jest prywata każdego, i nie chcemy sie chwalić całemu światu jaka to "wyjeb@#$ " lampa zawisła w salonie, albo jakie "wyśmigane" płytki będą w kiblu - a będą!:lol:

sporo do zrobienia jeszcze ... sporo to mało powiedziane... roboty w &@j ...ale powoli sie machnie - raz to , raz tamto...

poza tym - nie może to być "najpoczytniejsza" lektura forum i Ci co zaczynają dzień do własnie tego - teraz wezmą sie do roboty od samego rana:lol2: - zaczynam dbać o pkb...

w dzienniku przeszliśmy chyba wszystkie etapy budowy ( poza pokryciem dachu i ociepleniem - ale to lajciki - sami wiecie ) fundament, ściany, strop, dach, instalacje, zabudowy KG, nawet kotłownię opierdzieliłem i działa...

lobby budowlane jeszcze sie nie zgłosiło, ale teraz jak juz skończylismy pisanie jak klicić "samorobnie" ...są nastepcy... wielcy i tak samo zawzięci jak ja - szacun i browar dla wszytkich samorobów!!

nie znikamy z forum.... są komenty... dziennik zaraz spadnie na sam dól i za pół roku o nim wszyscy zapomną.

ale co sie napisaliśmy to nasze!

komenty nasze... jak dla mnie to naprawdę kopalnia wiedzy. jak juz czegos nie znajdziesz na FM to bankowo tu odpowiedź jest - podziekowania dla wszytkich podpowiadaczy!!!! duzo sie "naumiałem" od was!!

ważne:

samorobna budowa wykańcza... 3 lata to bardzo długo... ale wierzcie mi - warto !

pozdro

NETbet'amator

p.s.

zaraz pierdyknie na liczniku - dziennik + komenty - ...550 000 tys!!! kto to czyta???????? przecież tam jest łacznie niecałe 4000 postów???

Edytowane przez netbet

no i muszę to napisać jest pięknie w waszym domku, matka dtr.kolory dobierać potrafi, oj potafi. jak na działeczkę sobie jadę to zerkam w Waszą stronę i tak się zastanawiam na zewnątrz nic nie robią moze odpoczywają ale gdzie tam chałupę gotową do mieszkania juz mają. powiedzieć mogę tylko jedno

GRATULUJĘ

Netbet, Twoja prywatność jest najświętszą świętością i nikt Ci z brudnymi buciorami do domu wchodził już nie będzie. Następcy owszem są, ale to Ty byłeś pierwszy i to Twoja budowa pchnęła ludzi do samodzielnego budowania. Następni już tylko przechodzą wydeptaną ścieżką. Łezka się w oku kręci, tym bardziej, że decyzja tak nagła i niespodziewana. A jeśli chcesz wiedzieć, co my czujemy to przypomnij sobie scenę z Forresta Gumpa.

http://www.youtube.com/watch?v=pVY8ouWnDyQ&feature=related

Swoją drogą on też biegł 3 lata i 2 miesiące.

Net - ogromna moja osobista prośba, ale pewno też innych - nie znikaj z forum i pisz czasem ( często :) ) pomagając innym zapaleńcom na samo-budowanie :)

I zgłaszam wniosek na tytuł dla Ciebie - proszę wpisujcie się, jak można byłoby uhonorować Netbeta specjalnym podpisem koło nicka.

Moja propozycja to : Główny Samorób FM

Jak ustalimy jaki tytuł mu się należy, to sie ustawi podpis :)

pozdrawiam, majki

PS. I szacun, za wszystko.

Netbet,....Ty byłeś pierwszy i to Twoja budowa pchnęła ludzi do samodzielnego budowania. Następni już tylko przechodzą wydeptaną ścieżką. Łezka się w oku kręci...

Zgadza się. Gdyby nie Net - chyba nie odważyłbym się na samorobne budowanie. Podkreślałem to w rozmowie z redaktorem muratora - szkoda, że nie ujeli tego w wydaniu, bo inni (verterix) też tak mówili... Na pewno dałeś Net kopa innym - chwała Ci za to. Dziękuję za ten czas.