netbet 31.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 inni - adamoos też - też tak panu redaktorowi mówili i ani wzmianki ... ... czytałem ten 11 numer... wszyscy tacy "czyści" i usmiechnięci.... a pamiętacie jak rok temu my byli w gazecie : "Naczelny Śmodruch FM " i "Matka Dyrettorka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.11.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 I zgłaszam wniosek na tytuł dla Ciebie - proszę wpisujcie się, jak można byłoby uhonorować Netbeta specjalnym podpisem koło nicka. Moja propozycja to : Główny Samorób FM Jak ustalimy jaki tytuł mu się należy, to sie ustawi podpis PIERWSZY (lub Naczelny) FORUMOWY SPECJALISTA W ZAKRESIE RĘKODZIEŁA BUDOWLANEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 01.11.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ...... Twoja budowa pchnęła ludzi do samodzielnego budowania. Swinto prowda - jeszcze nie zaczalem, ale dzieki Twojemu dziennikowi widze, ze dam rade wiecej niz kiedykolwiek myslalem. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sni6 01.11.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A ocieplenie, a pokrycie dachu, a ogrodzenie a podjazd, a inne rzeczy?? na zewnątrz jest jeszcze sporo roboty- tak żeby z buciorami się nie pchać... Może da sie zmobilizować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.11.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja bym go mianowała na OJCA WSZYSTKICH SAMOROBÓW no i Nadiart też bym nadała tytuł MATKI DYREKTORKI WSZYSTKICH SAMOROBÓW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Net, zgłaszam wniosek na tytuł dla Ciebie Witam. Łee tam Majki idż na całość , zgłoś wniosek na pomnik Netbeta, oczywiście .........Netbet musiałby wybudować go sobie sam samoróbnie we własnym ogródku, znowu trzasnąłby o tym ku uciesze fanów parę ładnych stron w dzienniku. Pomysł na pomnik : cokół z bloczków,ogrzewanie podłogowe,komin murowany z cegły, na odizolowanej dysperbitem papie w upapranej zaprawą słynnej niebieskiej taczce niczym Venus z Milo leży Netbet, z zagadkowym uśmiechem Monalisy na twarzy : skończył budowę? puścił bąka? wypił browar? pozdro Edytowane 1 Listopada 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 I zgłaszam wniosek na tytuł dla Ciebie - proszę wpisujcie się, jak można byłoby uhonorować Netbeta specjalnym podpisem koło nicka. Moja propozycja to : Główny Samorób FM ..ekhm... czuję się "nieswojo".... tytuł? aaa.... pierwszy to był Pezet.... i chyba Zibi zaczął wcześniej... i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A ocieplenie, a pokrycie dachu, a ogrodzenie a podjazd, a inne rzeczy?? eee nooo...weź no... ocieplenie- lajt i nuda... pokrycie.... no to juz nie lajt ogrodzenie - własnie sie przymierzamy, bo nasze wygląda jak po wojnie i trza cos z min zrobić podjazd - lajt... sie machnie w dwa weekendy ... może na wiosne... wiecie co.... mam strasznego lenia jak siedze w domu.... nic mi sie nie chce... podłoga grzeje w dupę i jakoś zapał mija... normalnie chyba zacznę nygusować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.11.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 ...ja ci dobrze radzę, puki babie lato i temperatura +15 olej ogrodzenie i podjazd, zacznij kleić styropian na ścianach... Święte słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 ...a czy ja powiedziałem że nie będzie ocieplenia? pisałem tylko że to nudna robota... a że konieczna to nie podlega dyskusji... wiadro węgla na godzinę?? żartujesz? to nawet koza tyle nie żarła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.11.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) W poprzednią zimę spaliłem 1,2T węgla, utrzymując wewnątrz temp. 8-10*C.Dom 150m2, w ścianach 14cm styro, ale bez ułożonej wełny w dachu.(edit - zapomniałem: ok. 3tyg opalałem resztkami drewna z budowy) Edytowane 2 Listopada 2011 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.11.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Właśnie dlatego to napisałem - niech główkuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 W poprzednią zimę spaliłem 1,2T węgla, utrzymując wewnątrz temp. 8-10*C. Dom 150m2, w ścianach 14cm styro, ale bez ułożonej wełny w dachu. (edit - zapomniałem: ok. 3tyg opalałem resztkami drewna z budowy) tylko że u Ciebie jest otwarta góra... a ja mam odcięte pietro - klatka schodowa zamknieta i brak przewiewów pomiędzy kondygnacjami. nawet jak wyjaram kilka ton węgla - wierzcie mi - nie robi to na mnie zadnego wrażenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 a Netbet ma nieocieplony dom w ogóle i chce mieć w środku +22 zeszła zima - stan zamknięty, ale otwarta góra... tylko koza która raczej słabo grzeje... na zew -15 stopni, w środku +8 stopni... może i będzie duże spalanie... ale jest jeszcze trochę czasu na ocieplenie - nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 02.11.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 W ramach wyjaśnienia:góra łączy się z dołem otworem na schody, który na okres zimy został przykryty jedną płytą OSB. Na niej położyłem paczki styropianu - w tym miejscu myślę, że ocieplenie było wystarczające.Poza tym między górą a dołem więcej dziur nie mam. Oddziela je w części strop teriva (100m2), a w części strop drewniany. W stropie drewnianym mam 15cm wełny, na połowie stropu betonowego rozłożona była warstwa 10cm styropian. Zupełnie nie izolowane było ok. 50m2. stropu + pewne "nieszczelności", których nie udało się uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 04.11.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 No szkoda że już koniec, ale czuje że jeszcze będziesz pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Bo Netbet jest normalnym człowiekiem, tylko próżniacy i ludzie z kompleksem dowartościowują się pokazując zdjęcia i przechwalając się publicznie. A niech nikogo nie interesuje czy na ścianach mam kafle włoskie, hiszpańskie czy polskie które czasami są i ładniejsze i tańsze. Popieram i szanuję decyzję familyji netbetowej, zrobiłbym tak samo, a czytać będziemy posty Neta jeszcze nie raz, ale w komentach. Gratuluję osiągnięcia obecnego etapu. Ja jestem na etapie zbierania papierków do PnB, dotychczas ogrodziłem, postawiłem drewnianą altanę na leżaki i grilla, i blaszak na graty budowlane. Mam zamiar iść ścieżką wydeptaną przez Netbeta. Edytowane 8 Listopada 2011 przez Kasieńka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 04.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Bo Netbet jest normalnym człowiekiem, ... z tym bym polemizował... normą jest ogół nie margines, ja nie jestem wyznacznikiem normy, czyli jestem poza nią,czyli jestem w tej drugiej "sekcie" ... czyli normalny nie jestem. pozdro NETbet'czubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.11.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 a Netbet ma nieocieplony dom w ogóle i chce mieć w środku +22 eee tam nieocieplony:cool: ...sie właśnie łociplo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.11.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 trza było wjechać - byś zobaczył... na razie jest tego mało i idzie jak krew z nosa przy takich temperaturach... jak dam radę dociągnąc do stropu to będzie cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts