Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

Cześć

To jeszcze "trzy grosze" wtrącę na temat podłogówki.

Pod prysznicem bez brodzika (z kafli) obowiązkowo, jeśli nie będzie, to będziesz stała na zimnych kaflach

Pod zwykłym (np akrylowym) nie musi być. U mnie tak połową zahacza, tak rurki szły.

Woda z syfonów nie wyschnie, bo rurki nie idą pod syfonem, trzeba zostawić miejsce na syfon bez podłogówki, ponadto, dość długo musiałby być nie używany by woda odparowała

Rurki pod meblami w kuchni.

Ja mam odmienne zdanie od kolegów i uważam, że powinny być, nawet dorobiłem do tego własną teorię.

Otóż, jeśli jest ogrzewanie pod meblami to wymusza ono ruch powietrza (zawsze gdzieś górą się szparki znajdą by ten ruch był) między szafkami a ścianą.

Znam przypadki (dwa), że ściana za meblami była czarna, gdzieś zimna pewnie, jakiś mostek (wiem, wiem, należy tego unikać - ale jest różnie), i właśnie ruch powietrza ma temu zapobiec, to taka moja teoria i dlatego mam w kuchni rurki po całości.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W domu mieszkam już od jakiś 4 lat, więc chyba nie to ;) Ja u siebie robię podłogówkę w hallu, kuchni, małej łazience na dole i w łazience na górze oraz oczywiście w kuchni. W spiżarni asekuracyjnie robię malutki grzejniczek, ktory będzie zakręcony. Ja może i bym się pokusił o podłogówkę w całym domu, ale moja narzeczona podczas trudnych dni chodzi po ścianach i mdleje na podłogówce, więc jestem skazany na kalafiory. Które i tak mi pasują :)

Jeśli zewnętrzna i nieizolowana to i pewnie zimna. Wtedy faktycznie roślinki moga rosnąć przy sporej wilgotności.

zewnętrzna tak, ale izolowana, tylko nie wiadomo jak

klaudiuszo, teraz spojrzałem skąd jesteś, byłem w tamtym tygodniu w Twej miejscowości, kibelki kupiłem na aukcji z odbiorem osobistym (dobre ceny mieli) zamówiłem jeszcze umywalkę

a w ogóle zauważyłem, że dyskutujemy o podłogówce MSU w komentach Netbeta,... jak przyjdzie i porządek zrobi....

Netbet to pobłażliwa bestia ;) Chyba nie będzie miał nam za złe.

W którym miejscu takie dobre ceny mieli? Kojarzysz sklep?

jak się wjeżdża od strony Łęczycy, hurtownia obok GS-u, jakie mają inne ceny to nie wiem, ale te kibelki mieli w cenach jak inni na aukcjach, ale blisko mnie a chciałem sam odebrać (bo kibelki są tłukące)

Wszystkim budującym, chcącym budować oraz wybudowanym życzymy zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności duchowej i materialnej.

Pewnikiem wszyscy inwestorzy wespół z inwestorkami pichcą 12 potraw, dlatego na forum nic się nie dzieje. A może istnieje gdzieś na świecie tradycja spożywania w święta specjalnie przygotowanego na tę okazję pieczonego bażanta, bażanta a'la Net.

A może istnieje gdzieś na świecie tradycja spożywania w święta specjalnie przygotowanego na tę okazję pieczonego bażanta, bażanta a'la Net.

... na te swieta bazant a'la Net nie jest przewidziany... na razie je pasiemy:lol2: .... coby podrosły... utyły letko... jesteśmy bliżej ujeżdżania i tresury niż ucinania łba...

może za rok... zjemy kuraka ... jak go złapiemy ręcznie :lol2::lol2::lol2:

pozdro

NETbet'żant