Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

Dawno, dawno temu, w czasach gdy dinozaury wylegiwały się w cieniu ogromnych paprotników, a Netbet taczką woził piasek żeby obsypać ścianę fundamentową, przeczytałem taka deklarację: że kuchnia, że na Blumie, że taniej, że samemu i że da się... dobrze pamiętam czy to już uwiąd starczy? :) I Szczęśliwego Nowego Roku oczywiście :)

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.. ja już kilka kuchni "opierdzieliłem" ... to tu, to tam...

ostatnią robiłem u siebie w starym mieszkaniu w kamienicy... kuchnia nie była duża... jakieś 30m2... poszło 20 płyt meblowych na same korpusy...ehh....to była kuchnia!

a z szafkami jakiejś strasznej filozofii nie ma... trza tylko uważać na dostepne wymiary frontów - tu mozna sie "machnąć" - ... i może sie okazać że pod naszą "wysmiganą" szafkę nietypową - bo akurat taka pasuje w ciągu - ni ma drzwi.

i lipa wtedy... kombinowania...przerabiania... i z reguły wtedy wychodzi szafka na wino ( potrzebna w każdej kuchni jak jasna cholera ;) )

jak zacznę grzebać przy meblach - cos tam pokaże w dzienniku....;)

podziękowania ślemy wszystkim za życzenia... i prezenty;)

• 2 weeks później...
Net czy Ty trzymasz bronki przy piecu ? :) ja rozumiem że można nie lubić zimnego .. ale zeby zaraz koło pieca stawiać :p

A ta ilość popiołu to z ilu dni (lub kg węgla) ?

..a Ty wiesz jak zimno jest koło tego pieca! to że jest to jednostka grzewcza wcale nie oznacza że jest tam gorąco jak w piekle...:evil:

...a poza tym - czy ja wyglądam na "fana" grzanego piwa z ... błeeee ... sokiem?:sick:

taką porcję popiołu wywalam raz na trzy - cztery dni ... czyli jest to "garść" z jakiś 80 kilo...

chyba niewiele, bo to jest sam popiół...

czasem tam cos spadnie przy "rusztowaniu" , ale jest tego co kot napłakał...

pozdro

NET

Net czy już powoli dorastasz do małej taniej powietrznej PCi ?? znaczy się czy już znudziło ci się palenie w kociołku ??

do pompy nie dorosłem.. nie wiem co to ... nie wiem jak działa... nawet nie chcę wiedzieć ... nie chcę wiedzieć ile kosztuje... nie chcę wiedzieć jakie to proste... nawet ... no wiesz...

...a palenie - spoko luz... aż tak często to ja tam nie chodzę...

Trochę ruchu się przyda zawsze... a jeszcze bronek przy okazji przyklei się do rąsi...

Widzę, że piecyk pięknie pali...

A powiedz NET jak plany na nowy sezon...

wiem, że już mieszkasz...

ale coś trzeba zrobić - napewno...

całe podasze czeka...

po za tym myślę, że do lata zacznie brakować miejsca...

jakoś sie człowiek przyzwyczai...

Także...

Trochę ruchu się przyda zawsze... a jeszcze bronek przy okazji przyklei się do rąsi...

Widzę, że piecyk pięknie pali...

A powiedz NET jak plany na nowy sezon...

wiem, że już mieszkasz...

ale coś trzeba zrobić - napewno...

całe podasze czeka...

po za tym myślę, że do lata zacznie brakować miejsca...

jakoś sie człowiek przyzwyczai...

Także...

Podpuszczasz go...:cool: