Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No może aby nie psuć psu psychy to

NiŚpi - ale dla Netwłaściciela to będzie ch... brzmieć no chyba że po paru złotych.

Jak by był paskudny (pies) to mógłby się donald nazywać ale to by nawet dla psa był uraz na całe życie - i żadna suczka by na niego nie czekała.

Net a wybrałeś już rodziców sponsornych kiedyś to się ich chrzestnymi nazywało :D

Netbet - gratulejszyn mieszkania we własnym domu, obserwacji przyrody i psa!

Ja proponuje imię ŁAJZA.

Jakoś mi do Ciebie (nie wiem czemu ;-) ) pasuje...

Łajza brzmi jakoś tak... nie teges... nie podoba mi się:p

może i pasuje do mnie, ale NIE DO MOJEJ SUCZKI!!!!!!

Zetka - w przypadku wizyty masz gwarantowane biegi z przeszkodami na czas z Niną:lol2:

pozdro

NETbet'ociec'brador:lol:

Netbet to nie Ty jechałeś przede mną po Warszawce?:rotfl:

http://img215.imageshack.us/img215/2391/czycioszek.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Amela...wnioskujesz po:

- gabarytach auta?

- widzie załadowczej?

- rejestracji?

- brudzie tu i tam...?

- napisie??

:lol2::lol2::lol2:

...gdybym to JA jechał... napis byłby ... staranniej napisany i czytelniejszy:lol:

Netbet,

ale przyznaj, ze byłoby zabawnie gdybyś na całe gardło wołał ją do siebie. Sąsiedzi byliby wstrząśnięci i zmieszani...

Ja miałam psa o imieniu Hipis. Kiedyś poleciał za grupą chłopaków, z których połowa miała długie włosy. Biegłam za psem, pies za nimi, ja się darłam "Hipis, Hipis chodź do mnie" aż w końcu jeden dżentelmen odwrócił się i popukał w czoło. Wtedy byłam wkurzona - dziś bawi mnie to bardzo...

Z Łajzą miałbyś wiele wspomnień...

P.S. Na wiosnę (jak zagospodarujesz ogród ;-) ) odwiedzę Cię więc się już bój!

Amela...wnioskujesz po:

- gabarytach auta?

- widzie załadowczej?

- rejestracji?

- brudzie tu i tam...?

- napisie??

:lol2::lol2::lol2:

...gdybym to JA jechał... napis byłby ... staranniej napisany i czytelniejszy:lol:

Nie miałam przyjemności poznać Twojego odręcznego ale w złości człowiek może nabazgrać jak kura pazurem...

-gabarty? może juz nie na tym etapie

-winda zawsze się przyda

-rejestracja- chyba nie

-brud? po zmywanych autostradach pewnikiem nie jeździsz....

napis? o to to , tak mi stylem pasuje:rolleyes:;)

zresztą sama bym się pod tym podpisała, przed zapowiadanym pogodnym acz mroźnym tygodniem zainwestowałam 30 zet w mycie a w nocy spadł śnieg:o a mnie wysłali w traskę:mad:

..słuchajta... mam pytanie:

dlaczego kocioł "kicha" ?

czasem ... podkreślam czasem... jest tak że kocioł sobie kichnie... znaczy następuje jakiś niekontrolowany wybuch ( gazy, drobiny? ) i dym wali wszystkimi możliwymi szczelinami na kotłownie przy okazji wywalając popiół...

stawiam że winowajcą jest dokładany mokry węgiel który musi odparować... ale mogę się mylić...

mieliście kiedyś taki "strzał " ?

Węgiel Ci się zgazowywuje, gaz (bodajże mieszanina czadu i wodoru) zbiera się w piecu, a jak już się zbierze w odpowiedniej ilości, to robi duuuup!

W piecu dziadków (zwykłym, klasycznym) takie zjawisko występowało, było zależne od jakości węgla, raz pamiętam, że był jakiś taki dziwny, bardzo drobny węgiel typu "bierz Pan, bo to superokazja, tanio!", przy nim bywało, że jak dupło, to w piecu się drzwiczki potrafiły pootwierać.

J.

NET jak masz mokry wyngiel to musisz go sypać w mniejszych porcjach... jeśli możesz...

A wybuchają zgodnie z tym co piszą w temacie o paleniu węgla... właśnie te gazy energetyczne... chodz szkoda, że nie spalają się, bo to strata... może zwiąksz ilość powietrza minimalnie od dołu...

Powiedz jak te twoje drzwi?

I jak żyje się w zimie...

wygrzałeś domek, spadło zapotrzebowanie na ciepło poniżej minimalnej mocy kociołka

pomimo nieocieplomnego niewietrzonego poddasza Netbet od końca pażdziernika 2011 rzekomo już wygrzał wielki dom że niby suchy jak pieprz ????????

musisz zwiększyć ogrzewaną powierzchnie domku

jak zwiększyć ogrzewaną powierzchnię domu po jego wybudowaniu ?????? Przecież Netbet ogrzewa to co używa . A może masz jakieś cuda-wianki rady dla deweloperów , zarobili by krocie , wszak sprzedają domy na metry kwadratowe.

zmniejszyć komorę zasypową kociołka

to akurat dobra rada ,i możliwa do realizacji

częściej otwierać okna żeby wyziębić domek żeby kocioł miał co grzać

napisał najlepszy doradca od energooszczędzania : trzeba wyziębić dom bo to pomoże kotłowi dobrze go ogrzać , ( ekologia ,ekonomia i dolary Netbeta na węgiel to pikuś) POPROSTU RĘCE OPADAJĄ

stosując taką logikę ja taż mam radę dla mpoplaw : jeżeli przekraczasz prędkość 50 km/h w terenie zabudowanym to podepnij sobie przyczepkę załadowaną np.piaskiem , ona spowolni jazdę i nie zapłacisz mandatu, urzędnicy uni europejskiej wpisali się w ten tok rozumowania proponując w piątki w restauracjach, w ramach walki z nadwagą, wymóg sprzedawania połowy porcji np. obiadu, tak jakby nie można było kupić poprostu dwóch porcji. Logiczne myślenie i pisanie okazuje się nie tak , w dzisiejszych czasach, oczywiste, i pozostaje nadal cenne i dla niektórych zwyczajnie nie do osiągnięcia.

Wnioski dla Netbeta: min 4 razy w sezonie czyścić komin, kocioł według potrzeb – sam widzisz czyli co parę dni , kupować tylko dobry możliwie suchy węgiel ( najlepiej samemu suszyć), przeczytać ,,ekonomiczne spalanie węgla kamiennego ( z wyłączeniem absurdalnych postów o spalaniu gumowych opon samochodowych - autorstwa mpoplaw) wtedy zrozumiesz : jak ?,po co?, dlaczego? Itp. i wtedy sam tak zrobisz tak że fukanie ( niebezpieczne zjawisko) zniknie. Powodzenia.

Edytowane przez tomraider