Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdro dla NINY od CHAGALLA :)

Laska rośnie jak na drożdżach i pewnie niedługo będzie się mieściła tylko na tylnej kanapie w samochodzie ;)

Chagall (golden retriever) już od dawna nie jeździ na przednim fotelu pasażera - waży 45kg!

PS. Siedząc na tarasie i patrząc na nasze pole (prawie 1,5ha pozaklasowej ziemi) zadałam mężowi pytanie - czy z działalności rolnej na naszej działce można by było się utrzymać? Roześmiał się i odparł, że nie, ale ja stwierdziłam, że jest jeden profil, na którym nawet można by zarobić - mar...chewka oczywiście ;)

Życzę udanego sezonu wegetacyjnego i pozdro!

PS. NetBet czasem to bym cie nawet mogl usciskac, ale generalnie deklaruje ze jesli kiedykolwiek bedzie okazja to podaruje ci jakas zacna butelczyne :)

ten dziennik pisałem i .. ciagle cos tam piszę właśnie dla was... żebyście wiedzieli że nawet jedna zmotywowana pijanica może postawić dom:lol2:

..a flaszkę możesz wysłać kurierem:lol2:

(prawie 1,5ha pozaklasowej ziemi) .... że jest jeden profil, na którym nawet można by zarobić - mar...chewka oczywiście ;)

Życzę udanego sezonu wegetacyjnego i pozdro!

... tylko w waszym przypadku jak wytłumaczyć władzą że te 1,5 ha to " na własny uzytek "

nie ma szans zjeść tyle mar..chewki przez sezon...:cool: nawet z kumplami....

pozdro

NETbet'sadownik

NETbety mają niemedialne gemby:D

Oj tam, nie przesadzaj ;) Każdy ma medialnom gembe, ino zależy do czego ;) Będą kręcić film o ufoludkach, to każdego zatrudnią :D A w tym tańcu z gniazdami, to kto, jak nie ufioki, występują?

O, toż nawet mnie kiedyś nakręcili i to na potrzeby JM Muratora :) Dobrze, że mieli cyfrowe kamery, a nie na taśmy, bo by im wkręciło wszystkie:lol2:

....dobijanie kostki jest... jest dobijające, łapy rwą po całym dniu jak cholera... a zostało mi jeszcze trochę.... druga strona i jakiś kawałek drogi....

ano dokładnie.... u nas jakieś 200m2 wjazdu... wszystko ręcznie.... we dwójkę.... łącznie z kopaniem,sypaniem gruzu itp.... ubijaniem (nie no... tu pożyczyliśmy ubijarkę.).... gumowe młotki w łapę i do roboty.... oj boli łapka, boli :)

....celem uspokojenia wszystkich że "siem zapadnie" - nie zapadnie się... była zagęszczara i mocna stabilizacja gruntu.

a nawet jak troche wpadnie... to znowu będę miał co robić... i tak do usranej śmierci...:yes:

...muszę trochę zmartwić... jednak się zapadnie.... ale tak jak piszesz.... i tak do usranej śmierci.... hihih.... ale w sumie trochę lżejsza robota.... my tylko piachem podsypywaliśmy

Ja u siebie robiłem na piachu z cementem :) Jak na razie nic się nie zapada :cool:

Robiłem sam, prawie bez zagęszczarki (prawie, bo część jednak ubijałem płytówką pożyczoną od mojego byłego budowlańca - obecnie przyjaciela :) ).

W sumie położyłem jakieś 50m2 kostki - łącznie z wykorytowaniem, zagruzowaniem, zasypaniem piachem, oraz piachem z domieszką cementu. Pierwszy młotek gumowy nie przeżył połowy prac ;) Rozpadł się bidok na 2 części :) Poza tym był za mały i musiałem popełnić inwestycję w młotek 1,5kg... A łapka boli, oj boli, po całym dniu ubijania kostki na tarasiku... No i nie można tego zostawić na później, bo cement zwiąże i późniejsze dobijanie tylko zepsuje, niż poprawi.

Net: schody Ci wyszły całkiem całkiem :)

Cześć,

Schody wyszły jak trza, zwłaszcza kolor:)

A nie za lekki ten młotek masz.....

Ja zamiaruję sie na 60m2 tarasu z kostki i przyznam szczerze, że nie potrzebnie robiłem płytę przed wejsciem... kostka była by ładniejsza... a tak gres będę musiał połozyć...

A jakieś plany na ten rok... zanim siły całkiem opadnę...