Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cedryk bez tajemnic czyli jak wybudowaliśmy sami dom!!!

Recommended Posts

Długo nie zaglądałam do Waści dziennika, a tu proszę. Dom prawie skończony, rodzina powiększona..... Szok.

Na budowie sie nie znam, ale w kwestii sierściucha podzielę się doświadczeniem. Jak sie raz psa do łóżka wpuści, to już sie tego nie oduczy. (to podobnie jak z chłopem ;)).

Co do karmy, to spróbujcie jeszcze Royal Canin. Ale ja robię tak, że gotuję sierści jakiś ochłap i mieszam z suchą karmą, bo też samej suchej nie chce jeść.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo żyjesz. Fajnie.

celem uspokojenia wszystkich że "siem zapadnie" - nie zapadnie się... była zagęszczara i mocna stabilizacja gruntu.

a nawet jak troche wpadnie... to znowu będę miał co robić... i tak do usranej śmierci...:yes:

Korzystając z chwili, że nie ma przez tydzień mojej forumowej żony (MSU) i nie ma komu marudzić to zapytam, czy się nie zapadnie ta najwyższa część :) Ustabilizowane chociaż jakimś gruzem, konkretami czy sama podsypka? :) Z dwa lata wstecz kładłem z teściem u niego z 60 metrów kostki bez ubijarki mechanicznej - ręczna "baba" - do dziś czuję :) Fajnie wykańczasz - chciałem też zamówić kostkę "do stania", ale moja życiowa małża popukała się w głowę mówiąc "mało masz jeszcze do zrobienia?" I tym optymistycznym akcentem kończę i pozdrawiam :)

Co do karmy, to spróbujcie jeszcze Royal Canin. Ale ja robię tak, że gotuję sierści jakiś ochłap i mieszam z suchą karmą, bo też samej suchej nie chce jeść.

tego royala próbowaliśmy - bez sukcesów.

nasz ogon traktuje te wszystkie chrupki jak przekąskę.... żreć tego na wciąż nie chce.

ostatnio nawet się obraziła na kurczaka...:stirthepot:

co innego żaby na polu - no te są wprost wyborne!! ile razy widziałem wystające łapy z pyska juz nie pamietam, a jaka jest gonitwa żeby jej żabsko zabrać!:lol2:

jednego czego sie ogon chyba nauczył - ropuch sie nie zjada i nie tyka! bo sie morda pieni :D

Net, psa myśliwskiego w końcu masz :D

...no...

ŻABOŻER MYŚLIWSKI RĄBIEŃSKI CZARNY! - ... nowa rasa..:D

p.s.

na bażanty tez już czyha... juz mało jej brakuje żeby jakiego dopaść... jeszcze ze dwa miesiące i .... będzie rosół za free..:yes:

bo że jakiegoś dopadnie - to pewne!

Wypuść go od czasu do czasu na wieś, to może kury zacznie nosić.

A tak poważnie, to goń go z tymi bażantami, bo jak raz spróbuje, to możesz mieć potem problem właśnie z kurami i innym wiejskim ptactwem, a tym samym z sąsiadami. O ile takie okazy ptasie występują w okolicy.

Ja pierdziu, normalnie, przejeżdzając przypadkiem ;) koło Waszej chałupy- w życiu bym jej nie poznała... Ale dopieszczasz Chałupinkę i zagrodę, fiu fiu. A folii zazdroszczę...już widzę przed oczami te pomidorki, papryczki, sałatkę- mniam.

folia folią ale żebyś Ty widziała co rośnie w zagonach za nią.... tam jest dopiero meksyk...:D

Matka Dyrettorka poszalała i będziemy karmić ...... chyba całą wieś!

A tak poważnie, to goń go z tymi bażantami, bo jak raz spróbuje, to możesz mieć potem problem właśnie z kurami i innym wiejskim ptactwem, a tym samym z sąsiadami. O ile takie okazy ptasie występują w okolicy.

na naszej wsi kur niet!

jedyny drób który się wałęsa to bażanty...

karmiłem je całą zimę, to tera co? nie można ich zjeść?

.... niech ogon poluje... niech ma coś od życia...:D

sie ptasiora :stirthepot:

ale jak z jakiegoś koła łowieckiego wypatrzą "nielegalne" polowania Żabojada to mandacik może być i strasza że odstrzela- przerabiałam to sama miałam setera irlandzkiego tyż mysliwy

eee... idzie to zawsze wytłumaczyć:

Bażant wtargnął nielegalnie na naszą posesję, był z kuplami... był agresywny, stroszył się, krzyczał pod oknami.... a suka sie tylko broniła i pilnowała posesji...:D

... i w nierównej walce trzech na jedną przegrali najeźdźcy...bo byli chyba pijani...

no ktos nie uwierzy ?:D

Witamy w klubie myśliwych :) Mój bezogon też myśliwy, ale na kury :> Sąsiadowi już 2 podsobiesił, z czego jedną przytachał pod dom już bez głowy :> Raz byłem u sąsiada (nie wiedziałem wtedy, że mój bezogon taki myśliwiec), to mi nawet się skarżył, że jakiś lis po okolicy krąży, bo mu kury giną :D

Na szczęście dla sąsiadowych rosołków zrobiliśmy w końcu szczelny płot i bezogon nie ma jak wyjść (chyba, że ktoś furtki nie domknie, to wtedy lata na pochulanki) i chyba się oduczył polowań na rosoły :) Za to na inne psy się zrobił cięty i jak jakiegoś widzi w odległości 1 km i nie są to psy sąsiadki, to szału dostaje.

Fajnie że macie już gdzie buciory wycierać i zostawiać ale... ten najwyższy schodek jakoś wydaje się wyższy od pozostałych:eek: i co ja widzę - styropian nie do końca zaklejony, tuba z kolumny nie ściągnięta....... sie czepiam, wiem, tak już mam;) nietrudno się domyśleć, że żaden chłop długo ze mną nie wytrzymuje:D

Fajnie że macie już gdzie buciory wycierać i zostawiać ale... ten najwyższy schodek jakoś wydaje się wyższy od pozostałych:eek: i co ja widzę - styropian nie do końca zaklejony, tuba z kolumny nie ściągnięta....... sie czepiam, wiem, tak już mam;) nietrudno się domyśleć, że żaden chłop długo ze mną nie wytrzymuje:D

oj tam.. oj tam... czepiasz się.

schodek faktycznie jeden jest wyższy... nam to nie przeszkadza - tak wyliczył ten co układał i mówil że będzie dobrze!:D

styro sie zaciągnie w weekend:D

tuba jest dawno zdjęta!:yes::D