sa111 20.05.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam Super dziennik i jak inni podziwiamy Was wraz z żoną , narazie nie mam nawet działki ale może niedługo...Przypominam (bo nie widziałem na zdjęciu) o ułożeniu bednarki uziemiającej i doprowadzeniu do wnętrza budynku gdzie będzie rozdzielnia elektryczna.POZDRAWIAM i powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 20.05.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam Super dziennik i jak inni podziwiamy Was wraz z żoną , narazie nie mam nawet działki ale może niedługo... Przypominam (bo nie widziałem na zdjęciu) o ułożeniu bednarki uziemiającej i doprowadzeniu do wnętrza budynku gdzie będzie rozdzielnia elektryczna. POZDRAWIAM i powodzenia w budowie. Hello Ja też nie widziałam, bo jej nie ma Dopiero Ty nam o tym przypomniałeś. No i wtopa Wszyscy o tym zapomnieliśmy. No to pierwszy knot, nad którym szanowny stary mła będzie dumał Dzięki za zwrócenie uwagi. Widzę, że czujnie i dokładnie czytacie. I bardzo dobrze. Dzięki, dzięki, dzięki. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Zamiast bednarki na zewnatrz mozna dać odpowiedni wyłącznik w skrzynce rozdizelczej w domu. Jestem ciekaw jak wam wyjdzie ten komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 21.05.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam ponownie.Jak będziecie robić belki na strop to koniecznie zróbcie sobie kozy aby zbrojenie było na wysokości ok.1,2mb żeby człowiek się nie schylał wiązając, i wiązanie na ziemi to masakra jak się można namęczyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.05.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Zamiast bednarki na zewnatrz mozna dać odpowiedni wyłącznik w skrzynce rozdizelczej w domu. Jestem ciekaw jak wam wyjdzie ten komin. Wilko Ty to kochany jesteś ledwo się problem pojawia a Ty już z rozwiązaniem. Dziękuję Ci bardzo za podpowiedzi. Tyle, że do nas w sprawach elektryki to dużymi literami żebyśmy zrozumieli. Jeśli możesz to napisz po kolei co mamy zrobić. Jeszcze raz dzięki. P.S Sama jestem ciekawa tego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.05.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam ponownie. Jak będziecie robić belki na strop to koniecznie zróbcie sobie kozy aby zbrojenie było na wysokości ok.1,2mb żeby człowiek się nie schylał wiązając, i wiązanie na ziemi to masakra jak się można namęczyć. Pozdrawiam Hello Kozy czyli jakieś takie stoły? Wiązaliśmy na ziemi zbrojenie do fundamentów tyle, że wtedy tego kapichnę było w porównaniu do stropu . Wiem jak to jest nogi bolą po 3 godzinach w kuckach, a mnie kręgosłup rwał. Dzięki za podpowiedź. Szczerze nie pomyśleliśmy a pewnie z czasem cosik takowego właśnie by powstało. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Nie no przeszadzasz z tym kochanym Taki dobry to chyba nie jestem Co do elektryki to późniejszy etap. Te kozy do wiązania zbrojenia to takie kobyłki z desek i rozebranych palet. Wygląda jak konik z drewna Takie 4 kobyłki na pewno się mężowi przydadzą jako rusztowanie do stawiania ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 22.05.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 inwestor/mąż.... słowo powie! elektryka - spox... damy rade. kobyłki vel kozy vel koniki .... wiemy..wiemy...znamy... pewnie zrobimy - jak starczy czasu zbrojenie to już mamy "przerobione" tyle tylko ze teraz tego będzie 1900 kg a nie jak w ławie 350 kg..... ale...SPOX!!! pewnie też damy rade. pozdrawiam fanów i obserwatorów " bob budowniczy " p.s. "kochany" wilko....hmm....asz ta moja ślubna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 22.05.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 zakładam własne konto inwestor/małż - cobym wiecej nie musiał pisać z jejowego zara będzie "jakiś" wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 22.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 zbrojenie to już mamy "przerobione" tyle tylko ze teraz tego będzie 1900 kg a nie jak w ławie 350 kg..... ale...SPOX!!! pewnie też damy rade. Powiem Wam, że zbrojenie to najmilsza i najbardziej oczekiwana część całego stropu. pozdrawiam i nie poddawajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 24.05.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witaj Nadia Dzięki za odwiedziny u nas My również Wam bardzo kibicujemy i często tu zaglądamy. Dużo zdjęć, dokładne opisy poczynań i humor to jest to...co lubimy najbardziej Mam jeszcze pytanko: z jakiej firmy macie nadproża i jak to wygląda cenowo? Pozdrawiam serdecznie dzielnych budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 24.05.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witajcie praca pali się Wam w rękach..ukłony posyłam.. ogromne.. a okno super - moja kuzynka ma takie (z widokiem na las), zwłaszcza zimą widoki robią niesamowite wrażenie - lepsze niż tv my bednarkę zakładaliśmy po ukończeniu stanu surowego zamkniętego, ale nie mieliśmy obsypanych na zewnątrz jeszcze wtedy fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.05.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Tak romantycznie wyglada Twoj malzonek w tym oknie na tle blekitnego nieba... Romeo, Romeo ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.05.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Nie no przeszadzasz z tym kochanym Taki dobry to chyba nie jestem Co do elektryki to późniejszy etap. Te kozy do wiązania zbrojenia to takie kobyłki z desek i rozebranych palet. Wygląda jak konik z drewna Takie 4 kobyłki na pewno się mężowi przydadzą jako rusztowanie do stawiania ścian. Kochany na pewno i dobry z Ciebie człowiek Dalej będę Cię męczyć i prosić o podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.05.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 zbrojenie to już mamy "przerobione" tyle tylko ze teraz tego będzie 1900 kg a nie jak w ławie 350 kg..... ale...SPOX!!! pewnie też damy rade. Powiem Wam, że zbrojenie to najmilsza i najbardziej oczekiwana część całego stropu. pozdrawiam i nie poddawajcie się. Domyślam się, a nawet na pewne niespodzianki jesteśmy już przygotowani. Ale ... zawsze może coś wyleźć więc będę pytać. A stary mła już zaciera łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.05.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witaj Nadia Dzięki za odwiedziny u nas My również Wam bardzo kibicujemy i często tu zaglądamy. Dużo zdjęć, dokładne opisy poczynań i humor to jest to...co lubimy najbardziej Mam jeszcze pytanko: z jakiej firmy macie nadproża i jak to wygląda cenowo? Pozdrawiam serdecznie dzielnych budowniczych Hello Pierwsze nadproża kupione w "Stalbet" (producent na św. teresy w łodzi) - takie sobie, drugie lepsze skład budowlany chyba "sell - bud" na rąbieńskiej w łodzi, róg rąbieńska - szczecińska. Przeciętnie od 65zł do 110zł za mały otwór okienny lub dzwiowy. To 3m-etrowe nadproże kosztowało około 88zł za jedną "L". 320zł za trzy otwory 2,70 100 i 90. Nie mieliśmy czasu szukać, drogo, tanio nie wiem. Dla nas wygodniej. My również u Was podpatrzyliśmy sobie cosik, sposób szalowania stropu. Tego jeszcze nie wiedzieliśmy bo do tego dopiero dochodzimy Staremu mojemu się spodobało bardzo, aż mlasną, trzasnął bronka i powiedział, że zrobi to w trzy dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.05.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witajcie praca pali się Wam w rękach..ukłony posyłam.. ogromne.. a okno super - moja kuzynka ma takie (z widokiem na las), zwłaszcza zimą widoki robią niesamowite wrażenie - lepsze niż tv my bednarkę zakładaliśmy po ukończeniu stanu surowego zamkniętego, ale nie mieliśmy obsypanych na zewnątrz jeszcze wtedy fundamentów Nie no okno mnie zwaliło z nóg. Cholera miało być większe ale w rzeczywistości to dopiero wygląda, zupełnie inaczej niż na papierze .Miało takie być. Jak mi się odwidzi to każe zamurować a co a pokorny stary zamuruje Z tą bednarką to jeszcze nie odrobiliśmy lekcji z prundu i uziemienia. Wiemy że powinna być. Ale widzę że mamy jeszcze szansę się poprawić to dobrze ufff. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 24.05.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Tak romantycznie wyglada Twoj malzonek w tym oknie na tle blekitnego nieba... Romeo, Romeo ......... Z tym petem szczególnie. I w tej kretyńskiej, tureckiej czapce. tiaaa romeo w dresikach z reala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 24.05.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Hej Nadia Odnośnie szalowania stropu ( nad parterem ) to nasz kier-bud podpowiedział nam pewne rozwiązanie, aby zamiast desek wykorzystać płyty OSB 22mm. Potem można je wykorzystać na obicie stryszku, lub sklecenie jakichś regałów lub półek w garażu/piwnicy. Trzeba je tylko zaimpregnować jakimś preparetem, coby ich beton za bardzo nie poniszczył. Koszt jednej płyty 1,25/2,5 m w CASTO to ok. 69 zł PS. mam trochę zdjęć z tym rozwiązaniem, jak chcesz to prześlij mi swojego e-maila na priv to Ci fotki wyślę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 25.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 A nie lepiej strop systemowy np. popularną TERIVE, co macie w projekcie?Stropy prefabrykowane są szybkie i łatwe w montażu no i deskowanie odpada.Koszty wychodzą podobne, a jak porównać z "uczciwie" sklęconym stropem lanym to nawet taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts